![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu stiu cum era acum mii de ani. Cred ca nu se casatoreau din dragoste. Eu stiu ca spune preotul: "sa nu desparta omul/nimeni ceea ce a unit Dumnezeu." 2. Un barbat fara experienta nu va fi in stare de nimic mai multa vreme, nu numai dupa nunta. 3. Cred ca nu ne intelegem. Daca prima data nu se intampla in noaptea nuntii, ci peste o saptamana sau 2, sau 3, tot prima data este si tot aceleasi probleme sunt: frica, durere, nepricepere etc. Asta spuneam eu. 4. Despre care doua Taine vorbesti tu? Eu vorbesc de Taina Cununiei. Daca vorbesti despre impartasit in ziua cununiei, e cam greu. Eu n-as face-o in ziua aceea, ci mai devreme. De fapt asa si am facut. Cu liniste, pregatire, post. 5. Ce as recomanda unei prietene tinere pentru "prima data" si casatorie. Poate ca din punct de vedere religios nu sunt in masura. Eu am anumite regrete si atunci nu sunt obiectiva. Fiecare sa faca asa cum poate si cum vrea. E bine sa capeti sfat de la mai multi: duhovnic, medic, parinti, prieteni, care sa te invete, sa te pregateasca, sa nu ajungi nestiutoare in casnicie, sa stii cum sa procedezi, ce probleme de sanatate ai care pot afecta viata de cuplu. Dar in ziua de azi, asa ceva nu mai exista. Fetele stiu de toate si intra cu anumite cunostinte sau chiar experienta in casnicie. Nu stiu: fata nestiutoare, baiatul la fel...E greu. Si neaparat recomand sa se discute de toate, deschis cu sotul/sotia inainte de casatorie (probleme, boli, vor copii sau nu, etc.). Si depinde f.mult si la ce varsta te casatoresti si ce astepti de la casnicie.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca va iubiti asa mult, va este usor sa va infranati trupeste in zilele de post... ce vrea unul, celalalt pentru ca il iubeste, se sileste sa faca.... asa si noi trebuei sa ne silim sa facem voia Domnului daca Il iubim.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da, regretele sunt profunde, pentru ca suferinta este mare. Se pare ca nu vorbesc destul de clar, pentru ca incerc sa vorbesc la general. Sunt oameni care sunt obligati de imprejurari sa renunte si in zile normale, daramite in cele interzise. Nu pot trai toti la apasarea pe buton. Nu se potrivesc regulile la toti!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Mi se par oarecum comice raspunsurile, ca si preocuparea pentru acest aspect in sine...si chiar nu am mai auzit pana acum de post dupa nunta si nu stiu cate zile de asteptare, ba chiar credeam ca e ceva intim si mai ales spontan...mirii stiind sau simtind cum e mai bine sa procedeze.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu ma intelegeti gresit, sunt bune sfaturile duhovnicilor, sunt bune intentiile, dar mai trebuie sa ajungem sa le mai si implinim, ca, altfel, nu ne folosesc nici noua, nici altora...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pai pastrezi curatia pana la nunta dar si dupa exista randuiala, exista infranare, asa ar trebui cel putin, macar miercuri si vineri, duminica, sarbatorile mari, despre asta vorbesc eu aici.
|
||||
|
||||
![]()
Eu cred ca fiecare trebuie sa procedeze asa cum il sfatuieste duhovnicul.
Iar daca sotii nu ajung la un "acord" in privinta (frecventei) exprimarii fizice a dragostei, atunci primeaza sfatul Apostolului Pavel, asa cum foarte bine a evidentiat Mihnea Dragomir.
|
|||
|
|||
![]()
Trebuie procedat cu discernământ în această problemă și nu trebuie trăită căsătoria precum călugăria.
Iată, în legătură cu sexualitatea în familie, o părere la care subscriu, deși e a unui călugăr (Teofil Părăian): Despre căsătorie și călugărie |
|
||||
|
||||
![]()
Poate deviez de la topic , insa m-am minunat de unele postari. Ce intelegeti voi prin desfrau in casniciei? Cineva spunea ca „ nu e voie sa-mi placa prea tare”(probabil nici lui). Chiar daca scopul relatiilor intime e procreera, aceasta ramane o manifestare de iubire autentica, te daruiesti din dragoste, sincer, sotii isi ofera bucurie reciproca, exprimandu-si sentimentele unul fata de celalalt. ( Apostolul Pavel chiar sublinia necesitatea satisfacerii nevoilor fizice si emotionale) Eu prin „desfrau” inteleg o patima patologica, o dorinta cronica de sex , barbatul (sau femeia) fiind atat de obsedat de sex incat devine o povara pentru partener, deci manifesta sindrom de nimfomanie (femeia) sau satiriazis (barbatul), un „rau diabolic”, o degenerare ce produce un dezechilibru in relatie. Intimitatea unui cuplu nu se rezuma doar la contact fizic,ci si la deschidere si o buna comunicare verbala, deci daca acestea trei sunt intr-o proportie echilibrata, sotii vor avea o casnicie reusita. Abstinenta indelungata si reducerea contactului fizic la o formalitate ("nu trebuie sa-mi placa"), cu greu mentin acea satisfactie si liniste emotionala, din contra, pot provoca frustrare, neliniste interioara, se pierde armonia in cuplu. In fine, fiecare face in functie de ce-i dicteaza propria constiinta, insa nu inteleg de ce unii condamna o relatie normala, ridicand insa la rang de mare virtute frigiditatea, o reminescenta a gandirii medievale. (cel putin asa se deduce)
Last edited by ioanna; 29.07.2011 at 21:48:12. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noaptea de Anul Nou | parinteleiacob | Spiritualitatea ortodoxa | 15 | 03.01.2013 10:51:19 |
Despre Taina Nuntii in cultul rasaritean | Alexandru | Nunta | 18 | 10.05.2012 11:36:35 |
Scopul nuntii | Anna | Nunta | 59 | 25.04.2011 00:18:44 |
Noaptea de Înviere | Carmen FUNIERU | Diverse Sarbatori | 3 | 05.04.2010 15:40:34 |
In noaptea de Craciun | C.tin | Intamplari adevarate | 5 | 02.01.2009 22:15:28 |
|