![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Îmbină geocentrismul cu heliocentrismul (mai bine zis acentrismul) într-un mod nejustificat. http://webtv.realitatea.net/actual/i...sa-deep-impact Ori avem o perspectivă geocentristă și atunci e corect ca Luna, în interval de două zile, să se rotească de două ori în jurul Pământului, dar Pământul în această situație nu dezvoltă nici o mișcare de revoluție în jurul propriei axe, ci este fix. Ori avem o perspectivă heliocentristă (acentristă), când Pământul se rotește în jurul Soarelui și în jurul propriei axe, dar în acest caz Luna desfășoară o mișcare de rotație în jurul Pământului în 27 de zile, ceea ce nu-i conform cu filmarea. Daca luna se roteste in jurul axei pamantului avand acelasi sens de rotatie cu pamantul insa cu un defazaj (diferenta) de aproximativ 1/27 zile (1 impartit la 27 zile ar fi cam 53 minute) este normal ca din spatiul cosmic sa fie vazuta zilnic aproximativ in aceeasi pozitie in raport cu un punct de pe suprafata pamantului. In majoritatea filmarilor efectuate de navetele spatiale, se vede foarte clar ca Pamantul este stationar. Last edited by neica_nimeni_altul; 22.07.2011 at 18:36:33. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
E clar pana acum? In plus, pentru a continua in ideea unei discutii obiective, te-as ruga frumos sa o iei mai incet cu "trucaje", "falsuri" si mai stiu eu ce (ex. trucaje marca NASA, oamenii n-au fost pe luna etc), fiindca daca si eu te-as lua cu faze de genul "biserica zice minciuni", "minunile crestine sunt false", nu m-ai putea inghiti, nu-i asa? Eu in general am grija sa iti trimit dovezi a ceea ce este confirmat si studiat in mod oficial, deci e greu sa afirmi ca sunt "falsuri". In continuare, iti voi explica logic ce anume este fundamental gresit pe acel sit "mantuitor" numit hexaimeron.ro 2. Sa luam faza cu satelitul geostationar. Voi incepe cu o intrebare: Ce intelegi dumneata prin satelit geostationar? Intreb, ca sa putem cadea de acord asupra notiunilor. |
|
|
||||
|
||||
|
NU sunt de acord cu explicatia Dvs, nu ati tinut cont de:
Ori avem o perspectivă geocentristă și atunci e corect ca Luna, în interval de două zile, să se rotească de două ori în jurul Pământului, dar Pământul în această situație nu dezvoltă nici o mișcare de revoluție în jurul propriei axe, ci este fix. Ori avem o perspectivă heliocentristă (acentristă), când Pământul se rotește în jurul Soarelui și în jurul propriei axe, dar în acest caz Luna desfășoară o mișcare de rotație în jurul Pământului în 27 de zile, ceea ce nu-i conform cu filmarea. Din ce perspectiva considerati ca explicatia Dvs este corecta ? Asta a fost demonstratia Dvs referitoare la miscarea Pamantului in jurul propriei axe ? As prefera ca formula de adresare sa fie Dvs, asa este politicos, multumesc pentru intelegere. Last edited by neica_nimeni_altul; 22.07.2011 at 18:49:51. |
|
|
|||
|
|||
|
[quote=neica_nimeni_altul;380557
Ori avem o perspectivă heliocentristă (acentristă), când Pământul se rotește în jurul Soarelui și în jurul propriei axe, dar în acest caz Luna desfășoară o mișcare de rotație în jurul Pământului în 27 de zile, ceea ce nu-i conform cu filmarea. Din ce perspectiva considerati ca explicatia Dvs este corecta ?[/QUOTE] Pai din perspectiva heliocentrista, desigur. Uite calculele: Distanta pamant - luna: 384000 km (medie, masurata din centru in centru), masurata cu LASER-ul. Putem aproxima orbita ca fiind circulara, desi este usor excentrica (intre 352000 km minima si 407000 km maxima). Dupa cate stim de la geometrie, circumferinta cercului este 2 x PI x R, deci circumferinta orbitei lunare este de 2 X 3.1415 X 384000 km = 2 412 672 km. Durata de revolutie a lunii in jurul pamantului este 27 de zile, deci 27 x 24 = 648 ore. Deci viteza orara a lunii pe orbita este 2 412 672 / 648 = 3723,25 km pe ora. Uitati-va cu atentie in filmulet, luna intra la ora 7:50 si iese cu aproximatie la 10:20, deci e vizibila timp de 2,5 ore, timp in care teoretic parcurge 9308,125 km, ceea ce mie (vizual) mi se pare perfect concordant cu ce se vede pe film. Practic parcurge in intervalul amintit mai mult de 3 sferturi din diametrul pamantului, ceea ce se si vede cu ochiul liber. Daca nu ma crezi, poti reface calculele. Iar de la 31 de milioane de km distanta, pamantul si luna se vad aproximativ la proportiile lor reale unul fata de celalalt. Deci daca aceste calcule sunt corecte, se si VEDE ca pamantul se invarte in jurul axei sale. Ramane mai departe intrebarea: Ce intelegi prin satelit geostationar? |
|
|
||||
|
||||
|
Din perspectiva heliocentrică, Luna realizează o rotație în jurul Pământului în aproximativ 4 săptămâni, aceasta fiind luna pământească (27 zile, 7 ore, 43 min și 11,6 sec).
Chiar nu intelegeti ca acele presupuse "filmari" nu au fost acceptate si nici asumate de comunitatea stiintifica ca demonstratie a rotatiei Pamantului in jurul propriei axei ? Ce mare fizician a acceptat aceasta demonstratie invocata de Dvs ? In cazul în care satelitul geostationar nu se deplasează in raport cu o anumita zona, iar Pământul se rotește in jurul propriei axe, dacă satelitul a ajuns cumva la viteza de 11069 km/h (de la 0 km/h), ce l-a oprit la acea viteză (ca nu exista frecare in cosmos), cum își menține viteza constantă ? Ce motoare are si cat combustibil foloseste ? Last edited by neica_nimeni_altul; 22.07.2011 at 19:20:06. |
|
|
|||
|
|||
|
Pai ori racheta aia care l-a dus pina acolo l-a lasat exact la viteza care trebuie ori suplimentar mai are si el ceva duze mai mici eventual si un sistem cu lichid recirculat pompat de motoare electrice -pe baza de energie de la oarece panouri solare.
mai ales ca are nevoie in caz ca da vre-un bolovan spatial peste el si il dezechilibreaza. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Last edited by neica_nimeni_altul; 22.07.2011 at 23:03:42. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Pai priviti cu atentie calculele, am folosit exact 27 de zile, atat cat ati invocat dvs intr-o postare mai inainte! Faptul ca sunt 27 zile si 7 ore nu schimba esential rezultatele. E asa de greu sa intelegeti? Raportat la satelitul geostationar: faceti confuzii grave, la fel ca toti geocentristii. Eu v-am pus o intrebare, vad ca dvs divagati de la subiect. Repet intrebarea: CE ANUME INTELEGETI PRIN SATELIT GEOSTATIONAR? Sa presupunem ca pamanul e "fix". Eu prin satelit geostationar inteleg un satelit care sta mereu in acelasi loc in raport cu suprafata pamantului. Daca pamantul e fix, iar satelitul e tot fix (in raport cu suprafata pamantului, care am spus ca e fix), explicati-mi si mie, ce anume il tine acolo agatat in spatiu? De ce nu cade pe pamant? |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
http://www.realityreviewed.com/geosat.pdf Concluziile acestui studiu, desi sunt convins ca nu veti fi de acord cu ele, este posibil sa va puna pe ganduri ... |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Teologia ortodoxa (patristica, academica) si stiinta (paradigma stiintifica actuala) | Eugen7 | Dogmatica | 199 | 19.02.2013 20:40:14 |
| Teologia de eliberare | ignatiu | Biserica Romano-Catolica | 1 | 16.09.2012 23:31:47 |
| Se foloseste religia ortodoxa de stiinta pentru promovarea binelui? | AndyTh | Teologie si Stiinta | 9 | 26.03.2012 14:28:55 |
| Pseudo-gene care nu sunt deloc pseudo | flying | Teologie si Stiinta | 0 | 17.07.2010 09:09:32 |
| intrebari despre teologia ortodoxa | nell | Despre Biserica Ortodoxa in general | 14 | 09.09.2009 21:33:48 |
|
|