Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.07.2011, 21:08:53
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit Să aveți cântar drept și efă dreaptă și bat drept. Iezechiel 45:10

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Domnule osutafaraunu, chiar nu va dati seama de ridicolul situatiei ? Dumneavoastra sunteti foarte revoltat ca administratorul unui forum apartinand unei religii pe care dumneavoastra o numiti spiritism va baneaza ?!
Fac un exercitiu de imaginatie si imi inchipui ca domnul osutafaraunu ar fi afirmat referitor la toti ortodocsii ca sunt „niste spiritisti”.
Ar fi fost un motiv suficient pentru a fi banat?

Eu nu cred.

Am intrat pe acest forum in urma citirii unei postari: „vorbirea in limbi la penticostali = posesie demonica”.
Userul respectiv nu a fost banat in urma afirmatiei lui.

Chiar astazi userul bairstow a afirmat despre penticostali ca sunt „niste spiritisti”. Cu referire la toti penticostalii.
Ar trebui banat acest user?

Sau, dupa parerea dumneavoastra domnule Erethorn, singurul care merita banat este domnul osutafaraunu?
Sa avem un cantar drept in judecatile noastre!

Last edited by penticostalul; 18.07.2011 at 21:18:09.
Reply With Quote
Vechi 19.07.2011, 00:23:47
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalul Vezi mesajul
Fac un exercitiu de imaginatie si imi inchipui ca domnul osutafaraunu ar fi afirmat referitor la toti ortodocsii ca sunt „niste spiritisti”.
Ar fi fost un motiv suficient pentru a fi banat?

Eu nu cred.
Daca eu as intra in casa dumneavoastra si as afirma ca toate neamurile lui penticostalul sunt niste tampiti v-ati simti oare indemnat sa ma scoateti afara ?

Citat:
Am intrat pe acest forum in urma citirii unei postari: „vorbirea in limbi la penticostali = posesie demonica”.

Chiar astazi userul bairstow a afirmat despre penticostali ca sunt „niste spiritisti”. Cu referire la toti penticostalii.
Da.

Citat:
Sau, dupa parerea dumneavoastra domnule Erethorn, singurul care merita banat este domnul osutafaraunu?
Domnul osutafaraunu este singurul care nu are bunul simt sa priceapa atunci cand nu este dorit.

In ce priveste cantarul, acesta este, mai intai de toate, reprezentat de regulile forumului, pe care domnul adventist a promis sa le respecte de cate ori si-a facut user, adica de osutafaraunu ori, si care prevad ca nu se admit atacuri la adresa Bisericii Ortodoxe.
Reply With Quote
Vechi 19.07.2011, 15:26:45
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Exact! Este cea mai eficientă metodă a diavolului de a se infiltra în creștinism sub această mască, ea fiind de fapt spiritism pur.
Dupa definitia general inteleasa a spiritismului sau definitia particulara a spiritismului data de neosaduchei ca adventistii pentru a le iesi pasienta?
Reply With Quote
Vechi 19.07.2011, 16:57:53
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Dupa definitia general inteleasa a spiritismului sau definitia particulara a spiritismului data de neosaduchei ca adventistii pentru a le iesi pasienta?
Diavolul se ascunde în detalii, nu în definiții. Atunci când vrei să iei legătura cu un defunct, el își "ciulește" imediat urechile și e dispus să te ajute. Este acesta spiritism sau nu (făcând abstracție de orice definiție de dicționar)?
Reply With Quote
Vechi 19.07.2011, 22:54:33
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Diavolul se ascunde în detalii, nu în definiții. Atunci când vrei să iei legătura cu un defunct, el își "ciulește" imediat urechile și e dispus să te ajute. Este acesta spiritism sau nu (făcând abstracție de orice definiție de dicționar)?
Domnule, dupa aceeasi logica stramba, ceea ce promite Domnul sa faca (in acceptiunea sectei adventiste) este voodoo, adica sa readuca la viata niste "hoituri" (am folosit eleganta exprimare a coreligionarului dumneavoastra).
Reply With Quote
Vechi 19.07.2011, 23:53:37
Melissa
Guest

Implicit

Citat:

Aici nu suntem pe un FORUM COCTAIL RELIGIOS ci suntem pe un FORUM CRESTIN ORTODOX, ceea ce implica o unica regula: de a NU DENIGRA CREDINTA CRESTIN ORTODOXA. Deci userii care vorbesc despre posesii demonice si spiritism vis-a-vis de orice alta religie decat cea ortodoxa, NU TREBUIE BANATI atata timp cat nu practica atacuri la persoane ci discuta despre cultele respective la modul general.
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 00:32:08
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

E normal,
e drept,
e OK,
am inteles,
iertare,
sa traiti!
Nici nu era cazul sa strigati asa, ca io pricep repede...
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 09:08:48
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
Nici nu era cazul sa strigati asa,
Nu am strigat deloc, am vrut doar sa evidentiez esenta:-))

O zi buna!:-)
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 12:14:38
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Daca sucesti destul de bine definitia, faci loc diavolului.
Asta este ce fac adventistii.

"Comunicarea spiritista" in adevaratul sens al cuvantului ignora pe Dumnezeu, pleaca de la presupunerea ca individul are in sine capacitatea de a contacta cealalta lume, indiferent de starea lui duhovniceasca si legatura cu Dumnezeu, se bazeaza pe ritualuri de natura magica (gesturi care au putere in sine).

Rugaciunea catre cei care nu mai fac momentan parte, fizic, din lumea aceasta, intru Hristos si prin Hristos nu este spiritism.

Desigur, adventistul sau alt soi de neoprotestant o sa-i zica spiritism, ca sa-i iasa pasienta.

Last edited by AlinB; 20.07.2011 at 12:16:52.
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 13:25:08
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Daca sucesti destul de bine definitia, faci loc diavolului.
Asta este ce fac adventistii.

"Comunicarea spiritista" in adevaratul sens al cuvantului ignora pe Dumnezeu, pleaca de la presupunerea ca individul are in sine capacitatea de a contacta cealalta lume, indiferent de starea lui duhovniceasca si legatura cu Dumnezeu, se bazeaza pe ritualuri de natura magica (gesturi care au putere in sine).

Rugaciunea catre cei care nu mai fac momentan parte, fizic, din lumea aceasta, intru Hristos si prin Hristos nu este spiritism.

Desigur, adventistul sau alt soi de neoprotestant o sa-i zica spiritism, ca sa-i iasa pasienta.
Bineînțeles, cele două definiții propuse de dumneavoastră sunt din sursă ortodoxă. Nu credeți că era corect ca măcar una din ele să fie neutră? Ca să nu zic "obiectivă". De exemplu, definiția din DEX:

"spiritísm s. n. concepție și practicã misticã potrivit cãreia s–ar putea comunica cu spiritele morților."

Last edited by osutafaraunu; 20.07.2011 at 13:27:29.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Interzisa Psaltirea?? laviniag23 Rugaciuni 79 25.05.2012 22:43:34
Sucurile “Orhei-Vit” – productie koser (interzisa crestinilor) colaps Generalitati 22 14.01.2011 10:49:51
HELP , VA ROG !!! Casatoria dintre o musulmanca si un crestin , TOTAL INTERZISA ??? dreamhappy Religia Islamica 40 11.01.2010 11:00:14
Ingeri nightwolffba Generalitati 10 11.04.2008 08:35:50
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie alecsandru Biserica Romano-Catolica 18 20.04.2007 19:46:05