![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu are nici o legatura ce am spus eu cu principiul sola scriptura.
Apostolul Pavel indeamna sa tinem ce ne-a propovaduit, fie in scris, fie prin viu grai. Imi pare rau, nu are nici o legatura. |
|
|||
|
|||
![]()
Si adica ce vreti sa spuneti?
Ca numai de la Niceea incoace s-a crezut in Sfanta Treime? Ca numai de la Efes s-a stiut ca maica Domnului e nascatoare de Dumnezeu? Ca numai din 451 de la Calcedon s-a stiut ca Hristos e Dumnezeu care s-a facut si om? Ca numai de la sinodul 7 ecumenic incoace credinciosii cinsteau icoanele? Nu vedeti ca spuneti enormitati? |
|
|||
|
|||
![]()
Ati spus ca la sinoade nu s-a adaugat nimic fata de ceea ce a fost propovaduit de apostoli iar ceea ce au propovaduit ei se afla in Biblie. Daca nu vedeti legatura, inseamna ca dvs. credeti ca tot ceea ce s-a adaugat in plus fata de Biblie ar fi fost propovaduit prin viu grai (si nu si in scris) de catre apostoli. Ori asta este doar o supozitie si nicidecum ceva demonstrabil, ci dimpotriva, tocmai ca apostolii au avut grija sa lase si in scris invatatura lor de unde si Sola Scriptura.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Adriana3; 24.06.2011 at 20:17:16. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu e o problema pentru cineva ca nu stie, ca doar pe forum putem si sa invatam, mai rau e cand scrie ca si cum ar stii si apoi incepe sa acuze si sa judece. 2. Avand putine cunostinte de teologie nu cunoasteti bine nici dogma catolica, deci nu puteti face diferenta. Sfintii nu sunt infailibili, unii (putini) au facut si greseli. La noi Fer. Augustin e doar fericit si nu sfant din cauza greselilor. Dar important e cum moare cineva, pentru ca sunt sfinti care au devenit crestini abia inainte sa moara. 1. Iar nu intelegeti si incepeti sa judecati. Presupun ca va dati seama ca nu ne ducem pe un site NASA sa zicem si sa incepem sa ne contrazicem cu cei de acolo ca nu stiu sa faca rachete, cand noi nu stim despre ce vorbim. Asa ca e bine macar sa cititi catehismul catolic si sa-l intelegeti, decat sa judecati ce nu cunoasteti. In mare parte ceea ce scrieti nu are legatura nici macar cu ce sustine BC (ma refer la toate mesajele). In schimb o sa observati ca unii ortodocsi sunt bine informati (zic unii). Si pe forumul catolic ortodocsii care scriau constant erau cunoscatori sau macar se informau. Ca sa nu spuna prostii pe un forum catolic. Asadar va sfatuiesc sa va exprimati parerea cand stiti despre ce e vorba, sau daca va informati inainte, altfel o sa credeti ca ceilalti spun prostii, cand de fapt dvs. o faceti. Si raman doar acuze si contrari fara rost. In legatura cu ceea ce ati scris, adevarul ne-a fost revelat, dupa aceea doar s-au adus clarificari. Si BC sustien acelasi lucru, spunand ca noile dogme sunt doar clarificari, nu noi invataturi. |
|
|||
|
|||
![]()
Adriana,
Icoanele nu sunt enumerate in Biblie, dar stim din traditie ca Sf. Evanghelist Luca a pictat primele icoane ale apostolilor si ale maicii Domnului. Vedeti ca iar vorbiti fara sa stiti? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bineinteles ca Duhul a lucrat in continuare in Biserica. BC nu sustine ca erorile dogmatica adoptate de ea sunt noi revelatii, ci acestea existau de la inceput. Am dat explicatia unui teolog despre dogma ridicarii la cer cu trupul si sufletul, de exemplu. BO si ortodocsii sustin ca aceseta sunt schimbari ale dogmei care exista deja, deci neadevaruri, desi exista adevarul. Aveam din Sfanta Scriptua si de al Sinoade ca Duhul purcede de la Tatal, Filioque e o schimbare a acestei invataturi, nu o noua revelatie. La fel toate invataturile considerate erezii, acestea schimba complet toata invatatura crestina. Asa cum am aratat la subiectele respective Filioque conduce la sabelianism, adica Persoanele Sfintei Treimi nu sunt dieferite, neprihanita zamislire face venirea Mantuitorului de mai mica importanta pentru ca mantuirea se putea face deja. Si toate sunt la fel, dar dvs. trebuie sa aveti mai intai cateva cunostinte teologice ca sa le puteti intelege despre ce e vorba. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca cineva nu stie cum functioneaza un calculator nu se apuca sa discute cu cineva care stie sau chiar sa ii spuna ca stie mai bine. La fel e si cu religia sau dogma, si aceasta trebuie sa o cunosti, nu te nasti invatat in niciun domeniu. |
|