![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
pai e divino-umana doar daca are botezul si ramine in Iisus prin traire si fapte avind oarece daruri si haruri caci daca e mirean infiltrat sau si mai rau ..nu prea mai e divino-.. ci mai degraba demono-
faptul ca cineva are dreptate si este acultat nu dodeveste ca are infailibilitate , daca ar fi avut careva ar fi interpretat de la el toata Apocalipsa cu lux de amanunte...plus alte alea la care nici acum lucrurile nu sint clare. ca cineva in loc de patriarh se numeste papa si are oarece prerogative in plus cam ca si presedintele SUA fata de al nostru asta nu deranjeaza pe nimeni (nu ar trebui) si nici nu face mai multi sfinti arhanti in parohia lui. faptul ca scaunul papal este numit vicarul lui Iisus nu arata nimic ,nici in plus nici in minus ci doar o diplomatie inteleapta si deci adaptata circumstantelor vremii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu am nevoie sa cred in primatul papal, pentru a ajuta un catolic aflat la ananghie. Dragostea se manifesta fata de om, nu fata de credinta acestuia. Daca ne apropie si credinta, cu atat mai bine; dar acceptarea credintei celuilalt nu este oconditie a dragostei, pe care la cererea expresa a Domnului, trebuie sa o port oricarui om, fie el si dusman. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acest fel de a trezi un mort se cunostea pe atunci; si mai amintesc de un caz asemenator la Sf. Spiridon, care si-a trezit fiica si a vorbit cu ea, dupa care ea a adormit din nou. Exista mai multe astfel de exemple. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca stii care Sfinti Parinti au sustinut ideea primatului Papal precum si infailibilitatea papala, atunci veniti va rog cu amanunte. Daca nu aveti amnaunte si doar faceti afirmatii nefondate, "din auzite", atunci mai bine renuntati, caci nu convingeti pe nimeni.
|
|
|||
|
|||
![]()
http://ro.orthodoxwiki.org/Sinodul_tâlhăresc_de_la_Efes
http://www.scribd.com/doc/46303471/G...3-Volume-6-B-W Din moment ce s-a apelat la Papa, pentru un arbitraj si (in)validarea unui sinod, ce concluzie se poate trage? Mai ales ca, datorita faptului ca Egiptul era granarul Imperiului, iar Patriarhul, de facto, un "faraon & mare preot crestin intr-o singura persoana", influenta lui Dioscoros era uriasa, singura putere ce, politic vorbind, a "indraznit" sa ii stea impotriva a fost Papa, Episcopul Romei. Nu discutam aici deciziile dogmatice ale sinodului de la 449, insa procedura vadit subiectiva si politicianista, precum si faptul ca au fost ucisi oameni in bataie, l-au definit ca latrocinium. Biserica ar fi fost doar o mafie politica, cu aere/pretentii de sfintenie, daca recunostea un atare sinod ca "inspirat de Sfantul Duh". Pana sa ii invadeze arabii, egiptenii si siriacii au fost deopotriva sursele principale de spiritualitate si de haos in Imperiu. Si asta, mai ales in vremea acelor obsesii hristologice care amenintau sa inghita natiuni intregi; din cate ne spun unii istorici bisericesti, pana si la piata, nu se vorbea, la finele sec. V d.C., decat despre cate naturi are Cristos. Singura voce, deopotriva lucida si cu autoritate, a fost a Sfantului Leon cel Mare, cel care a reusit pana si pe Atilla sa il impresioneze. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate ma lamuriti dumneavoastra, in ce fel Papa de la Roma este succesor al Sf. Apostol Petru, ca nu am inca un asemenea raspuns. De ce succesorul Sf. Apostol Pavel nu ar fi la fel de bun, ca cel al lui Petru? "11. Căci, frații mei, despre voi, prin cei din casa lui Hloe mi-a venit știre că la voi sunt certuri; 12. Și spun aceasta, că fiecare dintre voi zice: Eu sunt al lui Pavel, iar eu sunt al lui Apollo, iar eu sunt al lui Chefa, iar eu sunt al lui Hristos! 13. Oare s-a împărțit Hristos? Nu cumva s-a răstignit Pavel pentru voi? Sau fost-ați botezați în numele lui Pavel? " (I Cor. 1) |
|
|||
|
|||
![]()
Nu imi place sa ma bag, acolo unde altii au lucrat mult mai bine decat pot eu sa o fac. As fi ca musca la arat. :) D-nii Erethorn si Mihnea Dragomir, d-na Nutucutu, si altii, au explicat si demonstrat, chiar foarte limpede si convingator in unele cazuri, ratiunea de a fi a ministeriului petrin. Nu are rost sa reluam argumente, deja accesibile pe acest forum, unele vechi de ani. Un lucru e clar: oriunde este o ierarhie umana, trebuie sa existe un cap. Evident, Cristos e Capul invizibil. Insa specia noastra are meteahna necesitatii evidentei, sau daca vreti, soliditatii exemplului concret. Se vede cu ochiul liber haosul din/intre autocefaliile rasaritene. Trebuie un cap vizibil, unul care sa si aiba o consacrare de Sus. Care consacrare? Pai, scrie in Sfanta Scriptura. Stiti la ce ma refer...si la Cine a facut aceasta consacrare...si ce apostol a primit-o, pentru el si toti succesorii sai in vrednicia episcopatului.
|
|
|||
|
|||
![]()
dragostea nu cere ca tu sa il urmezi pe altul in legamintul lui dar cere doar ca tu sa nu doresti ca el sa nu se mintuiasca pentru ca doar tu sa te mintuiesti mpreuna cu cei din biserica ta si mai cere un lucru imens de important , sa nu consideri binele din ei ca de la sine inteles si ca nevenind de la Dumnezeu asa cum se intimpla azi (noi il avem pe Domnul voi nu!- de parca il au in buzunar sau au facut contract de exclusivitate) partinire care duce la ura si intoleranta, aroganta si marurii false mai mult sau mai putin justificate pe niste false premise.
Dragostea cere ca tu sa respecti orice binecuvintare potentiala catre ceilalti din alte culte si religii si nu sa le denigrezi negindu-le si necunoscindu-le luptind astfel impotriva lui Dumnezeu fara sa stii. caci iubindu-i cum poti sa nu le doresti binele si toate binecuvintarile din lume? Dumnezeu nu este atit de nedrept, neiubitor si neintelept incit sa lase salvarea celor sinceri nazuitori doar pe seama partinirii si incapacitatii unei biserici de a converti toate religiile. Mai ales ca in convertire ai nevoie si de exemplu personal in traire si o anumita iubire de semeni -o privire egala si nu de sus -dealtfel privirea de sus nu-i doreste egali si pe ceilalti ci ca ei sa ramina acolo jos -ca sa fie la-indemina. Si de aceea cel falit in sine simtind inconstient ca nu are tot adevarul in suflet se razbuna tot pe ei cautindule numa ce au rau si nodurile in papura cusute cu migala. In numele lui Iisus si al Bisericii- lucru care le da o falsa satisactie. Ca si musulmanii aceia fanatici care nu isi dau seama ca convertirea intregii lumi poruncita lor se mai realizeaza si prin autoconvertire. Desigur si ei au nevoie de exercitiu de diplomatie si de intelepciune insa lumea occidentala in multe privinte in prea multe le este un exemplu negativ in care de multe ori si ei cad incercind sa se fereasca. Asa incit publicul tinta al convertirii la crestinism se reduce incluisv din rindurile proprii. Lucru care iar deranjeaza si nu este tratat intelepteste, in conditiile in care vrei musai sa multumesti pe toata lumea ..unii se multumesc cu putin, altii nu, iar altiii ce e prea mult nu pot purta. Asadar iubirea ceruta nu este un lucru usor ci necesita o anumita intelepciune si o intuitie un simt al inimii cu care sa simti oamenii cu aceeasi egalitate cu care simte Dumnezeu caci altfel cum sa devi instrument binecuvintator in mina lui Dumnezeu daca judeci lumea cu preconceptii si cu partinire ? personal simt ca inteleg si inima simte dar preconceptiile vechi din memorie si complexul de superioritate falsa inca imi mai dau de furca uneori si nu ma refer doar la religii ci si la rasa oamenilor de parca aroganta si prestanta mea e mai buna cu ceva decit simplitatea lor umila. Nebunia mea nu poate intelege cum ceilalti saraci vai mama lor se pot multumi cu putin si sa mai poata fi si fericiti. Si atunci ii vad ca pe niste inapoiati dar de fapt eu sint cel nefericit cu multele patimi lumesti si indulgent cu mine insumi. Last edited by Mihai36; 21.06.2011 at 17:03:13. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=12972 despre infailibilitate: ne putem uita la roadele Bisericii Catolice si vom vedea daca cei care sustin acest lucru au adus sau nu roade. |
|