![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E adevarat, catolicii spun ca sunt doua pietre, nu una. Vad ca faci doar acuzatii dar nu dai si argumente, ar trebui sa te cred pe cuvant. Ce am spus gresit despre primat? Tu si altii va suparati cand se spune ceva despre BC, dar noi de ce nu ne supram cand se sustine ceva ce noi consideram o eroare, un neadevar si asta pe un forum ortodox? Poate tu crezi in primat, dar noi nu numai ca nu credem, ci consideram ca este o erezie. Nu inteleg supararea, e un forum ortodox, noi nu credem in primat, nu e logic? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Va provoc la un exercitiu de sinceritate: FARA SA CAUTATI NIMIC PE NET IN PREALABIL, DATI DEFINITIA PRIMATULUI PAPAL. Vom vedea atunci despre ce credeti dumneavoastra ca discutati. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu stiu daca Petru a fost cel mai mare in virtute dar a fost cel mai mare in alegere.Acelasi lucru il putem spune si despre Iacov cel drept... Acest personaj este invizibil pana dupa Invierea lui Hristos cand prin alegerea lui Dumnezeu ajunge conducatorul Bisericii din Ierusalim si unul din cei de obste ai apostolilor... Astfel nici cel ce sădește nu e ceva, nici cel ce udă, ci numai Dumnezeu care face să crească. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Chestia cu patriarhul Ierusalimului si cu BOR se va rezolva.
Cineva a intrebat ce facem pana se rezolva. Pai ce sa facem? Ramanem in comuniune cu celelalte biserici ortodoxe si din cate stiu, BOR nu a rupt comuniunea cu Ierusalimul, adica nu a fost reciproc. Sunt sigur ca se vor aplana aceste conflicte. Dar biserica catolica ce a facut cand erau 2 sau 3 papi la conducerea ei si nici chiar sfintii catolici nu se puneau de acord care era papa de fapt. Si ce face biserica catolica in timpul dintre moartea unui papa si alegerea urmatorului papa? Ramane fara cap? Ca mai mereu e un interval de cateva saptamani intre cele 2 evenimente, iar in trecut s-a intamplat sa fie chiar perioade mai lungi, de luni de zile, intre decesul unui papa si alegerea urmatorului. Sa inteleg ca din moment ce catolicii sustin ca biserica subzista doar in comuniune cu papa, inseamna ca in acel interval de saptamani sau luni, biserica se desfiinteaza sau ramane fara cap? Vai de mine! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Apropos de apostolul Iacov.
Este o epistola atribuita Sf. Clement romanul, desi probabil nu este scrisa de el personal in care se spune asa despre Iacov: " Lui Iacov, episcopul episcopilor, care conduce Ierusalimul, Sfantul Sinod al evreilor si Sfintele Sinoade de peste tot." Mi-a placut foarte mult acest citat. El arata prestigiul extraordinar pe care il avea biserica Ierusalimului care cu adevarat, in biserica primara era considerata mama tuturor bisericilor. Si mai dau un citat din sfanta liturghie a lui Iacov, cea mai veche liturghie crestina, in care el il numeste pe Mantuitorul piatra (stanca) bisericii: "Te iubesc Doamne, tu esti puterea mea! Domnul este stanca mea si Mantuitorul meu" |
|
|||
|
|||
![]()
Nu s-au autointitulat. Au fost alesi de catre o parte din episcopii romani, iar alta parte au ales alt papa. Dar erau alesi corect canonic. Numai ca nu se stia care era papa.
|
|
|||
|
|||
![]()
Am impresia ca nu prea sunteti familiarizat cu codurile canonice ale Bisericii, daca puteti sustine o asemenea idee.
|
|