![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca unul din cele 3 picioare ale scaunelului este subred, scaunelul cade chiar daca celelate 2 picioare sunt zdravene. Asa este si in cazul comuniunii depline in casatorie, trebuie tinut cont de toate cele 3 aspecte: credinta (dreapta in Dumnezeu), iubire reciproca, comunicare deplina. Daca unul pica... pica totul. Doamne ajuta. Har si pace. |
|
|||
|
|||
![]()
Mulțumesc pentru răspunsuri. M-au edificat. Mi-au amintit cuvântul esențial: comunicare.
Doar că aici se naște altă întrebare: reușiți să comunicați cu soțul (soția)? Este comunicarea un efort, sau vine de la sine? Pot bărbații să înțeleagă femeile? Și invers? Last edited by N.Priceputu; 29.04.2011 at 11:45:28. |
|
||||
|
||||
![]()
Slava Domului. Lui sa ii multumim pentru toate caci fara EL nu putem face nimic.
Citat:
Fara Hristos nimeni nu reuseste caci "fara EL nu putem face nimic" (Ioan 15,5). Cand Dumnezeu binecuvinteaza familia in Sfanta Taina a casatoriei, stie EL ce nevoi are familia. Sotii trebuie doar sa traiasca intru Hristos, ascultand poruncile Lui... de restul se ocupa Dumnezeu. :) Normal ar fi sa vina de la sine. Dar daca nu vine nu ii bai mare ca se poate invata, se poate exersa. De aceea avem preoti duhovnici nu doar ca sa mijloceasca in rugaciune pentru noi ci si ca sa ne invete cum sa comunicam, cum sa ne iubim etc. Asta este o intrebare filosofica :) (... si raspunsul va fi in acest sens adica filosofic si nu teologic ortodox crestin). Mai in gluma mai in serios eu zic ca nu... dar nici nu este necesar. Desigur ma referi aici la intelegerea profunda, amanuntita. Nu ne intelegem deplin pe noi insine daramite sa incercam sa intelegem pe celalat :D . Trebuie sa ne iubim si sa comunicam corespunzator. Barbatul trebuie sa isi iubeasca femeia, sa comunice corespunzator cu ea, nu sa o inteleaga... de multe ori nu se inteleg nici ele insele pe ele si de multe ori nici nu stiu ce vor de fapt :) In acele situatii nu trebuie stresate, nu trebuie bruscate (verbal sau in alt mod) ci trebuie lasate in pace. Cu totii avem cateodata nevoie de liniste, "sa ne regasim." Apropo, imi permit o gluma. recent s-a descoperit ce vor femeile. Anume: altceva :P Cei doi soti trebuie sa se iubeasca si atunci comunicarea si comuniunea vine de la sine. Cand iubesti daruiesti celuilat cu dragoste ceea ce are nevoie. Nu trebuie sa intelegei de ce vrea un anumit lucru ci pur si simplu il faci din iubire. In sprijinul afirmatiei mele aduc indemnul Sfantului Pavel care spune: "barbatilor, iubiti pe femeile voastre ca pe propriul trup"... nu zice "barbatilor intelegei femeile voastre, analizati tot ce au ele prin cap" :) Astfel barbatul si femeia trebuie sa se inteleaga bine intru toate, sa traiasca in acelasi cuget. Last edited by Eugen7; 29.04.2011 at 12:16:50. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Scuzati-mi offtopicul, dar e bine sa mai facem si haz de necaz: brain of man and women http://www.youtube.com/watch?v=NXh-A-_nYKs |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe de alta parte, femeia are nevoie sa povesteasca o multime de lucruri, sa dea o multime de detalii ... asa este ea construita. De multe ori vorbim si povestim fara a astepta un reply din partea sotului, ci avem nevoie doar sa fim ascultate. Si pentru ca simtim nevoia sa spunem ceea ce simtim, adesea suntem incoerente pentru ca nici noi nu putem defini exact ceea ce se afla in emotiile noastre. In plus, noi femeile vedem lucrurile in ansamblul lor. Cuprindem toate detaliile unei situatii, suntem dedicate detaliilor si amanuntelor. Iar barbatii au abilitatea de a fi mai clari si mai concisi, pentru ca ei vad detaliile pe rand, nu in ansamblul lor. Mie mi-a fost de mare folos sa inteleg si sa accept existenta unor asemenea diferente. De fapt, Dumnezeu a creat femeia ca sa fie un ajutor barbatului, si aceasta complementaritate face parte chiar din planul Sau. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Cand de fapt el doar trebuie sa fie zabitor si sa mai dea din cand in cand din cap in semn de aprobare... merge chiar si un mormait de aprobare "da draga mea... sigur iubita mea" :) Cand femeia doreste o solutie de la barbatul ei il va intreba direct. Barbatul trebuie sa asteple calm acel moment nu sa se grabeasca sa ofere solutiile. Barbatii trebuie sa inteleaga ca femeiele vor sa fie ascultate. Au nevoie de auditoriu. De asemenea si femeile trebuie sa intelaga ca barbatii au nevoie cateodata sa fie singuri sa gandeasca un pic, sa filosofeze :P Nu inseamna ca nu mai sunteti iubite sau dorite... ci doar ca noi barbatii avem nevoie sa fim cu noi insine, sa ne concetram pe ceva in anumite momente. Citat:
P.S. Iata ce bine face putina psihologie in intelegerea comportomenului in viata de cuplu :) Last edited by Eugen7; 29.04.2011 at 15:52:10. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Necazurile depinde de mai multe | ionut12 | Generalitati | 55 | 05.12.2010 14:44:55 |
Educație sexuală în școli iar | Iustin32 | Generalitati | 21 | 28.09.2009 21:30:02 |
Lumina, pacea si linistea de dincolo de viata | roxana23 | Generalitati | 6 | 25.05.2009 07:08:49 |
|