Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.04.2011, 09:32:06
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
la fel ca aproape orice domeniu si aici conteaza calitatea, nu cantitatea.
Bineinteles.
Citat:
daca activitatea sexuala este conforma cu religia, inseamna ca ca se intampla mult mai rar decat in cazul celor ce nu tin astfel de randuieli.
Corect, dar asta nu inseamna satisfactie mai putina sau neimplinire sexuala, pentru familiile ortodoxe crestine. Dimpotriva...

Citat:
iar daca si atunci o faci asa la norma, sa-ti indeplinesti datoria trupeasca de sot, ai mari sanse ca sa dai rateuri.
Evident. Si daca ne comportam asa suntem asemenea animalelor din pacate

Citat:
iar de la insatisfacerea sexuala pot aparea neintelegeri, chiar daca ele se manifesta pe alte planuri.
Apar neintelegeri atat trupesti cat si sufletei... si nu doar neintelegeri ci si boli (trupesti si sufletesti), unele foarte grave.
Vechi 28.04.2011, 15:50:58
blackswan blackswan is offline
Banned

Data înregistrării: 17.04.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Corect, dar nici nu trebuie sa o ignore nici sa o neglijeze, caci face parte din armonia vietii de familie. O viata sexuala anormala (fie pervertita fie neimplinita) duce la aparitia bolilor trupesti si sufletesti.
Nu intru in amanunte, insa daca considerati necesar o sa revin cu informatii concrete despre bolile trupesti si sufletesti ce apar atat la barbat cat si la femeie, ca urmare a unei vieti sexuale neimplinite. (Bolile trupesti si sufletesti ca urmare a perversiunilor sexuale sunt mai bine cunoscute in general.)
Probabil că nici nu trebuie neglijată, dar să se desfășoare în anumite limite. La capitolul neîmplinirea vieții sexuale nu sunt prea informată, e bine de ținut cont și de asta, dar unii fac o obsesie din acea neîmplinire.
Vechi 28.04.2011, 15:57:25
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de blackswan Vezi mesajul
Probabil că nici nu trebuie neglijată, dar să se desfășoare în anumite limite.
Dupa cum spuneam, totul trebuie facut cu cumpatare, dupa randuiala Bisericii, cu respectarea posturilor etc.

Parintele Arsenie Boca spune: "Nu este bun nici abuzul nici refuzul" activitatii sexuale firesti in cadrul familiei.

Parintele Dumitru Staniloae vorbeste despre armonia si implinirea iubirii sotilor in familie atat din puct de vedere sufleteste cat si trupeste.

Evident ca trebuie evitate abuzurile caci acestea duc la impatimire, omul devenid mai rau ca animalele cand este impatimit sexual sub o forma sau alta. Sa ne pazeasca Dumnezeu!
Vechi 30.04.2011, 12:14:07
anamaria simleu anamaria simleu is offline
Member

Data înregistrării: 14.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de blackswan Vezi mesajul
Da, viața sexuală stă la baza destrămării căsniciilor, dar nu în sensul prezentat în reviste, că nu practici asta cum trebuie. Problema este că omul depravat își pierde capacitatea de a iubi, devine un animal dominat de instincte. Omul trebuie să-și păstreze castitatea până la căsătorie și apoi să se culce numai cu soțul/soția. Dar această regulă nu e respectată. De obicei când cineva și-a pierdut castitatea înainte de căsătorie, nu va putea fi fidel, mai devreme sau mai târziu se descoperă că are un amant/o amantă.
Deci soții nu trebuie să pună sexualitatea în centrul preocupărilor lor, că atunci se prăbușește totul.

Asa este, insa cati mai respecta aceasta regula?....se considera a fi un obicei invechit, insa nu este deloc asa....de aceea se ajunge la multe infidelitati si la multe divorturi...
Vechi 30.04.2011, 13:28:08
blackswan blackswan is offline
Banned

Data înregistrării: 17.04.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anamaria simleu Vezi mesajul
Asa este, insa cati mai respecta aceasta regula?....se considera a fi un obicei invechit, insa nu este deloc asa....de aceea se ajunge la multe infidelitati si la multe divorturi...
Chiar trebuia să-mi amintești? Așa este, cum zici.
Vechi 30.04.2011, 13:37:56
N.Priceputu
Guest

Implicit

O nouă întrebare pe care o lansez în urma acestor răspunsuri se referă la vinul de pe urmă, cel oferit de Mântuitorul la nunta din Cana. Cunoașteți din viața voastră gustul acestui vin? După părintele Galeriu, acesta ar fi iubirea transfigurată de Hristos. Transfigurată ar însemna ridicată deasupra trupului, nu? Cunoașteți familii care se bucură de această iubire mai presus de fire?
Vechi 30.04.2011, 14:07:36
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
O nouă întrebare pe care o lansez în urma acestor răspunsuri se referă la vinul de pe urmă, cel oferit de Mântuitorul la nunta din Cana. Cunoașteți din viața voastră gustul acestui vin? După părintele Galeriu, acesta ar fi iubirea transfigurată de Hristos. Transfigurată ar însemna ridicată deasupra trupului, nu? Cunoașteți familii care se bucură de această iubire mai presus de fire?
Frate consider ca nu are rost sa intram in interpetari alegorice.
Cei de la nunta din cana galileii, nuntasii au baut vin adevarat... caci Domnul a schimbat apa in vin adevarat. Scrptura spune clar ca nu stiau de unde vine vinul doar au apreciat calitatea lui. Hristos Iisus a trasnformat apa in vin real, rod al vitei de vie.

Orice familie care traieste dupa voia lui Hristos, respecand randuieleile Sfintei Sale Biserici Ortodoxe, cinstind cum se cuvine sfanta taina a casatoriei, are pe deplin iubirea, fericirea, viata, mantuirea intru Hristos Iisus.

Doamne ajuta. Har si pace.
Vechi 29.04.2011, 10:18:58
macsim
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
De multe ori când apare o criză în cuplu, căutăm diverse explicații: spirituale, sufletești și, în cele din urmă, fiziologice. Cei mai mulți duhovnici, dacă le spui că ai neînțelegeri cu soția (soțul) te întreabă cum merge legătura trupească. Și atunci începi să te gândești că poate problemele tale acolo își au sursa. Însă asta nu se potrivește cu modul tău de a gândi, după care, dacă duci o viață plăcută lui Dumnezeu, și dacă ambii soți sunt credincioși, viața lăuntrică ar trebui să fie liniștită, senină.
Care este adevărul? Cum se pot depăși crizele, tulburările, neliniștile? Au ele o cauză fiziologică, sau spirituală? Și dacă e fiziologică, poate fi ea depășită spiritual? E femeia diferită de bărbat sub acest aspect? Este liniștea ei lăuntrică dependentă de tandrețea fizică?
Este oare adevărat ceea ce încep să bănuiesc, și anume că multe căsnicii se destramă din cauză că sunt deficitare sub aspectul vieții sexuale?
Adresez această întrebare celor cu experiență în viața de familie, și în special celor care au avut neînțelegeri, crize, și le-au depășit.

Am inteles, si asta din propria mea experienta, ca cel mai important lucru intr-o casnicie este comunicarea. Am invatat - greu a fost ! - sa comunic cu sotul meu si sa discutam si sa analizam impreuna orice lucru, orice situatie, orice traire. Daca eu nu-i comunic lui ceea ce simt si ceea ce cred, el nu are de unde sa stie ce se afla in mintea si in inima mea. Si invers. In momentul in care el imi spune ceea ce simte si ceea ce crede, eu pot merge dincolo de presupuneri si il pot intelege pe el, asa cum este el. Plecand de la date concrete, putem decide impreuna ce anume si cum anume vom face. Si folosim comunicarea in fiecare aspect al vietii noastre.
Vechi 29.04.2011, 10:33:21
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de macsim Vezi mesajul
Am inteles, si asta din propria mea experienta, ca cel mai important lucru intr-o casnicie este comunicarea. Am invatat - greu a fost ! - sa comunic cu sotul meu si sa discutam si sa analizam impreuna orice lucru, orice situatie, orice traire. Daca eu nu-i comunic lui ceea ce simt si ceea ce cred, el nu are de unde sa stie ce se afla in mintea si in inima mea. Si invers. In momentul in care el imi spune ceea ce simte si ceea ce crede, eu pot merge dincolo de presupuneri si il pot intelege pe el, asa cum este el. Plecand de la date concrete, putem decide impreuna ce anume si cum anume vom face. Si folosim comunicarea in fiecare aspect al vietii noastre.
Bineinteles, comunicarea este unul din cele "trei picioare" ale comuniunii depline in casatorie. Al doilea "picior" este iubirea reciproca, iar al treilea "picior" este credinta in Dumnezeu (care este iubirea lui Hristos, respectarea poruncilor lui).

Daca unul din cele 3 picioare ale scaunelului este subred, scaunelul cade chiar daca celelate 2 picioare sunt zdravene. Asa este si in cazul comuniunii depline in casatorie, trebuie tinut cont de toate cele 3 aspecte: credinta (dreapta in Dumnezeu), iubire reciproca, comunicare deplina. Daca unul pica... pica totul.

Doamne ajuta. Har si pace.
Vechi 29.04.2011, 11:38:28
N.Priceputu
Guest

Implicit

Mulțumesc pentru răspunsuri. M-au edificat. Mi-au amintit cuvântul esențial: comunicare.
Doar că aici se naște altă întrebare: reușiți să comunicați cu soțul (soția)? Este comunicarea un efort, sau vine de la sine? Pot bărbații să înțeleagă femeile? Și invers?

Last edited by N.Priceputu; 29.04.2011 at 11:45:28.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Necazurile depinde de mai multe ionut12 Generalitati 55 05.12.2010 14:44:55
Educație sexuală în școli iar Iustin32 Generalitati 21 28.09.2009 21:30:02
Lumina, pacea si linistea de dincolo de viata roxana23 Generalitati 6 25.05.2009 07:08:49