![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Apar neintelegeri atat trupesti cat si sufletei... si nu doar neintelegeri ci si boli (trupesti si sufletesti), unele foarte grave. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Parintele Arsenie Boca spune: "Nu este bun nici abuzul nici refuzul" activitatii sexuale firesti in cadrul familiei. Parintele Dumitru Staniloae vorbeste despre armonia si implinirea iubirii sotilor in familie atat din puct de vedere sufleteste cat si trupeste. Evident ca trebuie evitate abuzurile caci acestea duc la impatimire, omul devenid mai rau ca animalele cand este impatimit sexual sub o forma sau alta. Sa ne pazeasca Dumnezeu! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa este, insa cati mai respecta aceasta regula?....se considera a fi un obicei invechit, insa nu este deloc asa....de aceea se ajunge la multe infidelitati si la multe divorturi... |
|
|||
|
|||
![]()
Chiar trebuia să-mi amintești? Așa este, cum zici.
|
|
|||
|
|||
![]()
O nouă întrebare pe care o lansez în urma acestor răspunsuri se referă la vinul de pe urmă, cel oferit de Mântuitorul la nunta din Cana. Cunoașteți din viața voastră gustul acestui vin? După părintele Galeriu, acesta ar fi iubirea transfigurată de Hristos. Transfigurată ar însemna ridicată deasupra trupului, nu? Cunoașteți familii care se bucură de această iubire mai presus de fire?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cei de la nunta din cana galileii, nuntasii au baut vin adevarat... caci Domnul a schimbat apa in vin adevarat. Scrptura spune clar ca nu stiau de unde vine vinul doar au apreciat calitatea lui. Hristos Iisus a trasnformat apa in vin real, rod al vitei de vie. Orice familie care traieste dupa voia lui Hristos, respecand randuieleile Sfintei Sale Biserici Ortodoxe, cinstind cum se cuvine sfanta taina a casatoriei, are pe deplin iubirea, fericirea, viata, mantuirea intru Hristos Iisus. Doamne ajuta. Har si pace. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am inteles, si asta din propria mea experienta, ca cel mai important lucru intr-o casnicie este comunicarea. Am invatat - greu a fost ! - sa comunic cu sotul meu si sa discutam si sa analizam impreuna orice lucru, orice situatie, orice traire. Daca eu nu-i comunic lui ceea ce simt si ceea ce cred, el nu are de unde sa stie ce se afla in mintea si in inima mea. Si invers. In momentul in care el imi spune ceea ce simte si ceea ce crede, eu pot merge dincolo de presupuneri si il pot intelege pe el, asa cum este el. Plecand de la date concrete, putem decide impreuna ce anume si cum anume vom face. Si folosim comunicarea in fiecare aspect al vietii noastre. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca unul din cele 3 picioare ale scaunelului este subred, scaunelul cade chiar daca celelate 2 picioare sunt zdravene. Asa este si in cazul comuniunii depline in casatorie, trebuie tinut cont de toate cele 3 aspecte: credinta (dreapta in Dumnezeu), iubire reciproca, comunicare deplina. Daca unul pica... pica totul. Doamne ajuta. Har si pace. |
|
|||
|
|||
![]()
Mulțumesc pentru răspunsuri. M-au edificat. Mi-au amintit cuvântul esențial: comunicare.
Doar că aici se naște altă întrebare: reușiți să comunicați cu soțul (soția)? Este comunicarea un efort, sau vine de la sine? Pot bărbații să înțeleagă femeile? Și invers? Last edited by N.Priceputu; 29.04.2011 at 11:45:28. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Necazurile depinde de mai multe | ionut12 | Generalitati | 55 | 05.12.2010 14:44:55 |
Educație sexuală în școli iar | Iustin32 | Generalitati | 21 | 28.09.2009 21:30:02 |
Lumina, pacea si linistea de dincolo de viata | roxana23 | Generalitati | 6 | 25.05.2009 07:08:49 |
|