Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.03.2011, 19:39:02
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În legătură cu apocrifele. Dacă sunt doar "cărți bune de citit", ori chiar inspirate de Duhul Sfânt.
Nimeni nu tipărește cărți canonice alături de apocrife. E logică elementară.

Citat:
Cum poate? Exact așa cum explică tot el în Filip.3,21. Adică într-un alt trup nesupus stricăciunii (1 Cor. 15,51-54). Hermeneutica dumitale nu a ținut cont de această posibilitate, este? De altfel, era vorba doar de o dorință a apostolului. Dumneavoastră ați transformat-o imediat în realitate concretă.
Nu abuza de analogii care n-au nicio substanță. Versetul pe care mi l-ai servit vorbește despre înviere. Va fi o înviere fără îndoială dar în Filipeni 1 vorbește despre altceva, bunăoară despre subzistența în afară de trup. Nu mi-ai explicat nimic din ce ți-am cerut, ai preferat să treci în alt sistem de referință și să nu observi că exprimarea lui Pavel nu e tautologică, cu alte cuvinte nu e "papagal". Însă tu poți să crezi ce îți place să crezi, să amesteci neamestecatele, să spui albului negru sau viceversa. Poți să faci câte erori logice dorești, că doar nu-i rușine atâta timp cât nimeni știe cine ești și nici cine te-a pus pe post de Sisif pe crestinortodox.ro

Citat:
Trebuie neapărat să-mi declin competența în întortocheatele cotloane ale teologiei bizantine? O fac, dacă vă procură plăcere intelectuală! Dar nu încercați să mă aburiți în ce privește teologia biblică. Vreți s-o revoluționați? Veniți cu textul care afirmă "nemurirea sufletului"...
Dragă Trices, fără patristică n-ajungeau la d-ta textele Scripturii să le interpretezi cum te taie capul. Dacă ăsta e puțin lucru judecă singur. Baptiștii s-au prins deja de treaba asta, de când au pus mâna pe carte și au renunțat la tot felul de mituri privind alcătuirea canonului scripturistic. Nu e vorba numai de Bizanț ci de mărturia Bisericii una. Ei se opresc la Niceea și Calcedon că atâta îi duce capul, dar asta e treaba lor.

Citat:
Nu-mi rămâne decât să vă urez un post cu folos!
Mulțumesc asemenea! Dacă nu cumva îți jignesc doctrina dacă îți urez post folositor!

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38