Citat:
Și ce ai găsit în acești ani de căutări de te-a făcut să fii așa sigur de ateism? De ce nu cauți în continuare?
|
Cine a zis ca nu caut? Am zis doar ca am argumente pentru a respinge nu doar crestinismul, ci si celelalte religii despre care am citit pana acum.
Citat:
Creștinismul a clădit civilizația tehnico-științifico-culturală actuală.
|
Progresul a aparut in ciuda religiei, nu datorita ei. Dar astept exemple care sa iti sustina punctul de vedere, daca le ai.
Citat:
Civilizația antică păgână nu ar fi realizat asta și nici ateismul pur.
|
Civilizatia aia pagana a descoperit chestii care au fost uitate dupa venirea crestinismului la putere in Europa, de a trebuit sa le re-descoperim. Cat despre "ateism pur", nu stiu exact ce intelegi prin asta.
Citat:
Ateismul e steril pe toate planurile pentru că el oferă omului o perpsectivă care face viața umană inutilă. Dacă ateii ar crede sincer că nu există viață după moarte nu s-ar mai zbate să facă nimic. Dar în străfundul sufletului lor ei cred în viață veșnică, deci nu sunt atei.
|
Eu ti-as sugera sa te abtii de la a vorbi despre atei la modul general, pentru ca nu ai de a face cu o masa uniforma.
Eu nu vad viata umana ca fiind inutila, deci ti-am demontat deja afirmatia. Si am toate motivele sa ma zbat in viata asta, pentru ca eu cred ca singura la care am acces. De ce ar trebui sa cred in alta viata, improbabila asa cum e, pentru a o pretui pe asta?
Citat:
Credincioșii sunt cei care au clădit lumea asta, ateii închipuiți nu au făcut mare brânză.
|
Exemple? Sau te rezumi la afirmatii pe care nu le poate verifica nimeni?
Citat:
Știința nu poate contrazice creștinismul fiindcă au domenii diferite.
|
Nu numai ca poate, dar o si face. Cu succes. Zilele NOMA s-au incheiat. De vreo 500 de ani, as zice.
Citat:
ba nu are. sunt doar niste lucruri despre care nu se stie prea multe, deci le atribuie unei teorii.
|
Ai idee ce inseamna cuvantul "teorie" in stiinta? As inclina sa cred ca nu.
Citat:
ba exact asta ii auzi pe toti cecetatori ca zic, a iesit pestele si s-a facut mamifer, indiferent de cum m-am exprimat eu, propuneam un exercitiu logic, sa te gandesti tu, in timp normal, cum de un peste s-a facut mamifer...dar las-o balta daca nu vrei...
|
Daca vrei un exercitiu logic, atunci te rog sa te exprimi corect, nu aproximativ. Esti culmea, tu esti cea care se exprima total inexact, dar tot eu sunt ala pe care nu il intereseaza dialogul.
Citat:
ceva de o batalie, dar presupun ca nu conteaza, deja contesti si zidurile, trecem peste..
|
Am intrebat ce texte, deci e normal ca le consider importante pentru discutie. Mai interesant e ca, desi le consideri dovezi legate de Biblie, nici macar nu imi poti spune despre ce e vorba. Dar tot eu sunt ala neinteresat.
Aha. Si cam cati americani, procentual, crezi tu ca au acces la universitatile alea, de esti indreptatit sa spui ca "americanii sunt cel mai instruit popor"? Mai sapa putin, si afla si procentajul de non-americani din universitatile alea. Vei fi surprins.
Citat:
Sunt și biologi destui. A exclude lingviștii și teologii dovedește doar obtuzitatea ta.
|
Da, la fel cum da dovada de obtuzitate ca in cazul in care am cancer sa insist sa merg la oncolog, nu la dentist.
Citat:
serios, nici acu nu recunosti ca faci misto?
|
Nu, nu face misto. Mai trist e ca nimeni nu se prinde.