Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Eu sunt foarte de acord ca trebuie sa ne curatim de rele ca sa avem mintea clara pentru a intelege sensurile adanci ale unor texte mai dificile din Scripturi. Dar aici vorbim despre un fapt critic, de baza sau fundamental al credintei mele: este mantuirea accesibila tuturor oamenilor sau nu? Eu cred ca este, din moment ce suntem modelati dupa chipul divin, fiind inzestrati printre altele si cu libertatea atat de scumpa noua. .
|
Pai nu sunt impotriva faptului ca toti avem posibilitatea de a fi mantuiti, doar ca este nevoie si de noi in aceasta ecuatie, in a demonstra prin fapte de credinta ca meritam aceasta nemarginita fericire.
Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Problema este ca vin unii care au pretentia sa inchida usa Raiului celor care nu sunt de o credinta cu ei, or asta nu pot sa accept in veci. De aceea trebuie sa inteleg care este pozitia oficiala a Bisericii Ortodoxe, dar nu am nevoie numai de afirmatii goale de genul "da, mantuirea este accesibila tuturor", ci vreau dovezi concrete bazate pe Sfintele Scripturi si pe Sfanta Traditie..
|
Dar nu inchide cine vrea "usa Raiului". Legat de acest subiect iti recomant pentru inceput:
http://blog.pustniculdigital.info/articole/54/