![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si apoi, la evrei nu erau necurate doar femeile in perioadele respective, ci si paganii (adica toti cei care nu erau evrei, deci si stramosii nostrii inainte de era crestinismului!), si animalele cu copita despicata ca si porcul, sau taratoarele, de unde interdictia de a nu manca aceste animale. Si iata ca dupa Invierea si Inaltarea la Cer a Domnului, Sf. Ap. Petru trebuia sa mearga la niste pagani insa nu vroia pentru ca ii considera necurati dupa Legea evreiasca. Si iata ca in vis ii apare din cer o masa bogata plina cu bucate facute din animale din care nu avea voie sa manance pentru ca erau considerate necurate. Si Domnul ii cere sa manance in timp ce el nu vrea, ii zice ca acele mancaruri sunt necurate. La care Iisus ii raspunde sa nu mai numeasca necurat ceea ce El a curatit. Si asa se trezeste Sf. Petru si intelege ca nici paganii nu mai sunt necurati, de aici si inlaturarea interdictiei de a manca carne de porc care exista la evrei din cauza ca era animal necurat, si ca atare nici femeia nu mai are cum sa fie necurata pentru ca, daca porcul s-a curatit, pai cu atat mai mult femeia! Prin moartea si invierea Sa, Hristos a curatit lumea intreaga, deci si femeia! Cat despre necuratia la barbat acolo este o alta socoteala pentru ca ea este de multe ori rezultatul unor ganduri nu tocmai curate... Asa ca nu ceea ce se intampla este necurat, ci gandurile care au provocat... In timp ce la femeie, cu sau fara ganduri, perioada tot vine pentru ca este cu randuiala pentru a putea face copiii... Last edited by Adriana3; 21.01.2011 at 22:50:17. |
|
||||
|
||||
![]()
:D Nu prea existam atunci. Dar am citit mai tarziu... :P
|
||||
|
||||
![]()
Daaa, stiu , dar te-am intrebat sa-ti vad sinceritatea ! Sa sti , ca au fost anii cei mai buni ai fostei perioade comuniste , cam singurii de altfel . . . !
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Da, dar eu nu ma refeream la Romania anilor '70. Ma refeream la Occidentul anilor '70.
|
||||
|
||||
![]()
Am inteles asta , dar am facut o paranteza , e drept fara sa specific !
|
||||
|
||||
![]()
Ei, si asa subiectul asta e cam dus cu pluta pe Siret...o mica divagatie nici nu se observa.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu-mi aduc aminte sa fi citit undeva ceea ce insinuezi tu. (nici nu am timp sa caut). In orice caz ar trebui sa stii ca nu toate femeile au menstruatie, iar daca mananci ff putin devii amenoreica. Probabil ca multe femei care au trait in mult post si rugaciune erau astfel. Citat:
Despre subiect: "Iar in privinta femeilor care au curatirea lunara, daca se cuvine, aflandu-se ele asa, sa intre in Casa lui Dumnezeu, socotesc ca si a intreba este le prisos; deoarece cred ca nici ele, fiind credincioase si cucernice, n-ar indrazni, aflandu-se asa, sau sa se apropie de masa cea sfanta, sau sa se atinga de trupul si de sangele lui Hristos; caci nici aceea ce avea curgerea sangelui de 12 ani nu s-a atins de El spre vindecare, ci numai de poalele lui; dar este lucru neprihanit a se ruga, oricum ar fi cineva, si a-si aduce aminte de Stapanul, oricum s-ar afla, si a se ruga spre a dobandi ajutor; iarcel ce nu este cu totul curat, si cu sufletul, si cu trupul, se va opri de a se apropia de cele sfinte si de Sfintele Sfintilor" sursa "Intrebare. Daca o femeie va sti ca are cele obisnuite femeilor, se cuvine a se apropia de Taine in ziua aceea, ori nu? Raspuns. Nu se cuvine pana ce nu se va curati." (Sf. Timotei al Alexandriei) |
|
||||
|
||||
![]()
. . . peste 31.000 de suflete ( membrii ) folosesc aceasta ambarcatiune si acest sport . . .
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si ca mai bine sa ramana omul necasatorit si a facut referire si la femeie (daca nu-i rusine pentru tatal ca ea sa ramana necasatorita) si la barbat (sa ramana necasatorit dar daca arde, sa se casatoreasca) Apoi, ce parere aveti, un barbat care staruie cu intelepciune in iubire si in sfintenie se va mantui sau nu? Dar o femeie care naste copiii dar nu le face si pe cele din urma, se mai mantuie ea? Sau ati dedus ca pentru barbat ajunge sa staruie cu intelepciune, in iubire si sfintenie, dar femeia trebuie sa faca in plus si copii? Si in cazul asta cum ramane cu calugaritele, cu pustnicele, ba chiar cu femei din lume ca Sf. Maria Magdalena? Cum ramane cu ele, ca iata ca nu fac copii. Nu se mai mantuie ele? Dar o necrestina care face puzderie de copii si ii creste in religia ei cu multa grija, intelepciune etc, dar nu se boteaza, nu se spovedeste etc, se mantuieste?... Este greu sa discerneti intre ceea ce a fost evreiesc si ceea ce a dorit Domnul de la crestini, insa conceptul de iubire a fost formulat si: ceea ce tie nu iti place, altuia nu face. Nu cred ca v-ar placea sa va zic eu daca sa faceti sau nu copii, daca sa aveti preot barbat sau femeie, nu? Eu nu am zis ca toata lumea sa aiba preot femeie, ci cele care vor preoti barbati sa ii aiba, sunt atatia, dar sa aiba si cele care isi doresc femeie. Ca doar nu este un pacat a fi preot, nu? Nu am cerut sa am o preoteasa pagana, sau prejudecata de preoteasa prostituata de templu, ci un preot in Hristos! Ca doar, daca femeile trebuie sa fie atat de intelepte si staruitoare si sfinte ca sa isi creasca copiii, de ce nu ar putea sa fie la fel de intelepte si staruitoare si sfinte in slujirea Domnului in Altar?... |
|
||||
|
||||
![]()
Da, dar sper sa nu se lase influentate de prapastiile care sunt scrise pe acest subiect.
din ospățul credinței |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Postul pentru femeile insarcinate | anculina | Postul | 202 | 27.04.2016 09:39:32 |
Sfaturi pentru un prea-pacatos | laur_3440 | Pocainta | 6 | 16.05.2010 20:02:26 |
(Cum) sunt informate femeile inainte de avort? | andreicosmovici | Generalitati | 10 | 11.08.2008 08:29:04 |
|