Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.01.2011, 12:20:14
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Religia: Ortodox
Implicit Prorobleme...(3)

Am scris despre ce este foarte greu sau chiar imposibil pentru a fi crestin, ca mod de viata.

Si ca nu este totul.

Ce inseamna sa fii crestin ? Sa cauti imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui, pentru ca a fi crestin inseamna sa nazuiesti la imparatia lui Dumnezeu (sau imparatia cerurilor).

Ce mai vrea Dumnezeu sa facem ca sa ne primeasca acolo ?
Dupa cate se pare, fapte bune.

"Atunci va zice Imparatul celor de-a dreapta Lui: Veniti, binecuvantatii Tatalui Meu, mosteniti imparatia cea pregatita voua de la intemeierea lumii. Caci flamand am fost si Mi-ati dat sa mananc; insetat am fost si Mi-ati dat sa beau; strain am fost si M-ati primit; gol am fost si M-ati imbracat; bolnav am fost si M-ati cercetat; in temnita am fost si ati venit la Mine. Atunci dreptii Ii vor raspunde, zicand: Doamne, cand Te-am vazut flamand si Te-am hranit? Sau insetat si Ti-am dat sa bei? Sau cand Te-am vazut strain si Te-am primit, sau gol si Te-am imbracat? Sau cand Te-am vazut bolnav sau in temnita si am venit la Tine? Iar Imparatul, raspunzand, va zice catre ei: Adevarat zic voua, intrucat ati facut unuia dintr-acesti frati ai Mei, prea mici, Mie Mi-ati facut."

Dar... si ateii , si musulmanii si alti necrestini pot face fapte bune, pot fi milostivi in adancul inimii lor... (v-o spun din experienta mea de ateu si de prieten cu cativa musulmani ).

E necasar sa fim milostivi si buni la suflet. Dar e suficient ? Biblia zice ca nu.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 19:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 23:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 10:23:38