Citat:
În prealabil postat de macsim
Absolut de acord cu ceea ce a-ti spus ...
"Dar voi, preaiubitilor, ziditi-va sufleteste pe credinta voastra preasfanta, rugati-va prin Duhul Sfant, "(Iuda.1:20)
"De aceea, cine nesocoteste aceste invataturi nesocoteste nu pe un om, ci pe Dumnezeu, care v-a dat si Duhul Sau cel Sfant." (1Tes.4:8)
"Sa nu intristati pe Duhul Sfant al lui Dumnezeu, prin care ati fost pecetluiti pentru ziua rascumpararii. (Efes.4:30)"
"prin curatie, prin intelepciune, prin indelunga rabdare, prin bunatate, prin Duhul Sfant, printr-o dragoste neprefacuta, (2Cor.6:6)"
"Si voi, dupa ce ati auzit Cuvantul adevarului (Evanghelia mantuirii voastre), ati crezut in El si ati fost pecetluiti cu Duhul Sfant care fusese fagaduit" (Efes.1:13)
Eu inteleg din aceste versete ca Duhul Sfant poate fi pentru oricine. Apostolii se adresau bisericilor, nu unei anumite persoane , ci credinciosilor in Hristos Isus.
|
Asta intelegeti, insa atunci nu mai au nici o valoare toata grija lui Isus si a apostolilor de a ne cere sa-i cercetam pe cei care vestesc cuvintul si care in fapt sint amagitori. Daca Duhul Sfint se releva tuturor, atunci de ce nu s-a intimplat acest lucru pe vremea apostolilor? Pentru ca numai UNII L-au primit, iar acestia l-au transmis mai departe.
Asa cum v-am spus si inainte, si nu mi-ati raspuns, cel mai grav la pastorii dumneavoastra, din puncul meu de vedere, este ca incearca prin toate metodele sa va indeparteze de mintuire si am sa va spun unde, din analiza pe care am facut-o eu, la contactul cu sectele/cultele neoprotestante:
-va indeparteaza atunci cind va indeamna sa va botezati copii la virste adulte, iar din Faptele Apostolilor stim ca cei care auzeau Cuvintul se botezau imediat, ei si casa lor. Deci un numar mare de copii sint tinuti departe de Isus iar pina la virsta adulta unii din ei nici nu vor sa-L mai cunoasca.
-va indeparteaza de mintuire atunci cind nu recunosc sacramentele spovezii (iertarea pacatelor) si ale sfintei impartasanii, prin care noi primim viata vesnica si dobindim puterea ca inca de aici, de pe pamint, sa comunicam cu Isus si astfel sa-I facem voia; astfel multi mor si indura chinuri pentru ca nu si-au alocat jumatate de ora ca sa marturiseasca pacatele facute intr-o viata si nu au crezut in cuvintele Lui Isus:"Acesta este Trupul meu..."
-va indeparteaza de mintuire cind va indeamna sa nu va rugati pentru cei decedati, in acest fel raul e dublu: nici dumneavoastra nu faceti un bine rugindu-va pentru cei pe care ii iubiti, nici ei nu beneficiaza de rugaciunile voastre
-va indeparteaza de mintuire atunci cind nu va invata si nu va indeamna sa va rugati in general, iar daca ne amintim de Isus, mereu se ruga (chiar si o noapte intreaga). Nu am auzit nici o secta sa rosteasca Tatal Nostru, rugaciunea care am invatat-o de la Isus. Va indeamna sa cititi Biblia, am vazut ca aveti si teme pe care trebuie sa le pregatiti de la o saptamina la alta, insa temele va sint date cu rezolvare cu tot. Adica, vi se dau pasaje din Biblie pe care sa le cititi, iar mai jos vi se da si interpretarea pasajelor. Pai ce rol mai are Duhul Sfint in acest caz? Rezultatul este ca fiecare secta are o interpretare foarte clara a bibliei, adeptii ei stiu foarte bine ce sustine secta respectiva, insa toate interpretarile sint complet diferite de la unii la altii. Si asta e si motivul pentru care sectele nu au roade: roadele sint date de Duhul Sfint, iar El actioneaza cind oamenii sint liberi si deschisi sa primeasca indrumarea Lui, dar daca oamenii cred ca le stiu pe toate, cum sa mai actioneze Duhul Sfint? Iar reprezentantii sectelor, le cam stiu pe toate.
Sa nu uitam ca Isus, sfintul apostol Petru, Pavel, Ioan, Iacov, Iuda, toti au vorbit despre amagitori. Nu este nici o carte a Noului Testament in care sa nu se vorbeasca despre amagitori. Deci eu nu pot considera ca toate sint bune. Cred ca unii vor sa amageasca , iar dupa o analiza care s-a intins pe mai multi ani, am ajuns la concluzia ca mai marii acestor secte/culte neoprotestanta indeamna oamenii pe drumuri gresite; concluzia e bazata pe ceea ce ne-a spus Isus sa facem: analizam roadele, conform Ioan 14.12:
"Vă spun că, într-adevăr, cel care crede în Mine va face și el lucrările pe care le fac Eu - și va face lucrări mai mari, pentru că Eu mă duc la Tatăl"
Nu am intinit si nici auzit de nici un reprezentant al sectelor sa faca lucrarile pe care le-a facut Isus. In Biserica Catolica sint, ultimul exemplui ar fi al cel al maicii Tereza de Calcutta. Acestea sint exemple de roade supranaturale pe care Duhul Sfint le face atunci cind un om se lasa condus de EL.