Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.01.2011, 15:54:33
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan_andrei Vezi mesajul
Nu este eroare si nici ilogic. In matematica, atunci cand impui anumite conditii ipotezei, o faci pt ca aceasta sa fie logica. Ipoteza lui Pascal poate fi demonstrata atata timp cat exista sansa ca Dumnezeul crestinilor sa existe. Este f simplu: Pascal a asociat raiul, respectiv iadul cu infinit, respectiv minus infinit (asta implica automat si existenta lui Dumnezeu), iar neexistenta lui Dumnezeu cu 0. Din acest motiv s-a impus conditia de mai sus, pt ca altfel s-ar ajunge la 0 x infinit, operatie ce nu are sens.

Si inca ceva: pariul lui Pascal are logica, insa gandirea noastra nu (sau cel putin nu intotdeauna gandim logic)
daca pariul lui Pascal a ajuns temelia crestinului ... e de rau.
ati ajuns sa faceti din acest pariu, ce nu are nimic crestinesc in el, piatra de temelie a crestinismului.
prietene, intreaba un parinte de pariul lui Pascal si el iti va spune de ce nu are logica.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2011, 12:19:19
razvan_andrei's Avatar
razvan_andrei razvan_andrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.11.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
daca pariul lui Pascal a ajuns temelia crestinului ... e de rau.
ati ajuns sa faceti din acest pariu, ce nu are nimic crestinesc in el, piatra de temelie a crestinismului.
prietene, intreaba un parinte de pariul lui Pascal si el iti va spune de ce nu are logica.
Domnule, eu ti-am vorbit strict matematic ce a facut Pascal. Nu am spus ca ipoteza lui e baza crestinismului, ci doar am vrut sa arat ca are logica.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2011, 22:33:28
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan_andrei Vezi mesajul
Domnule, eu ti-am vorbit strict matematic ce a facut Pascal. Nu am spus ca ipoteza lui e baza crestinismului, ci doar am vrut sa arat ca are logica.
matematica este ratiune, credinta este? (in sens matematic)
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare