![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Parintele Ilarion Argatu(RIP) a fost canonizat?
|
|
||||
|
||||
![]()
Citez din http://ro.wikipedia.org/wiki/Ilarion..._de_canonizare
În mai 2006, după împlinirea șapte ani de la moartea sa, trupul arhimandritului Ilarion Argatu a fost dezgropat după datină și s-a descoperit că este aproape intact, deși sicriul a putrezit în totalitate. La scurt timp de la deshumare, la Biserica din Boroaia au sosit zeci de preoți în frunte cu arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Pimen Zainea. Sute de credincioși au venit din toate părțile țării pentru a se ruga și închina la racla cu moaște așezate în biserică. Trupul părintelui Argatu a fost spălat în aghiazmă, uns cu untdelemn sfințit și cu mir. Deși se dorea ca osemintele să rămână în biserică timp de 40 de zile și apoi să fie îngropate în curtea lăcașului, credincioșii au construit un baldachin și l-au așezat în pronaosul bisericii, aproape de criptă, racla fiind lăsat desfăcută și acoperită doar cu sticlă. În curtea Bisericii din Boroaia, se află o statuie a preotului Ilarion Argatu, realizată din marmură albă. --- Părintele a fost un mare exorcist la viața lui, știe mai bine decât oricine cât de cruntă e lupta cu vrăjmașii diavoli și ce tactici are ăl încornorat.
Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, masoneriei, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului și a părăsirii patriei. Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului! |
|
|||
|
|||
![]()
Eu stiam ca se fac pregatiri pentru canonizarea sa ca si in cazul Parintelui Arsenie Boca.Nu stiu daca s-a si realizat efectiv din punct de vedere oficial.Memoria colectiva cu siguranta a luat-o inaintea demersurilor BOR si asta este o dovada a respectului de care s-a bucurat acest om.Intradevar a fost o personalitate remarcabila,cu un har special intr-o zona extrem de greu de analizat:exorcism.Multumesc pentru precizari.
Last edited by Scotsman; 07.12.2010 at 15:20:22. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Of Doamne!Of,Of! Of! Cum e sa te stii din armata lui Arie PALMUITUL? Cum e? Raspundeti frati crestini? a pacatuit, Sfantul Nicolae? RASPUNDETI! I-a tras o palma in vazul tuturor si i s-a luat epitrafirul pentru asta! Apoi dupa o vedenie Dumnezeiasca i-a fost redat cu iertaciune caci Dumnezeu a descoperit celor ce si atunci l-au aparat pe Arie ca palma i-a fost data de Duhul Sfant prin Sfantul Nicolae! adica.. Sa luam AMINTE! Ca istoria se repeta! Dumnezeu care nu l-a crutatpe Arie, nici pe Andrei nu-l va cruta daca nu se pocaieste, acesta este mesajul! sa ne trezim si sa cercetam fii carui duh suntem si cuarui duh ii slujim? De partea cui suntem? Aceasta a fost ultima hula a lui andrei care astfel a rasturnat viata acestui mare Ierarh alBisericii! Ca de la Sfantul Nicolae nu avem scrieri teologice ci aceasta PALMA SFANTA in obrazul hulitorului Arie! Se zice ca i-a ramas semnul peobrazul lui Arie intiparit, iar mana Ierarhului Sfant este expusa spre inchinare si neputrezita in biserica Sfantul Gheorghe din Bucuresti-Km zero! acum cateva zile am fost acolo.. Palma care l-a lovit pe Arie! vrajmasul Bisericii dreptmaritoare! Dumnezeu sa ne lumineze, acum chiar ca e nevoie de rugaciune daca si de data asta ramaneti in aceiasi pozitie..Dumnezeu l-a descoperit pe hulitor inca o data.. L-a hulit pe insusi cel mai mare si reprezentativ luptator al Bisericii impotriva ereziilor!Pe Sfantul Nicolae! Cu adevarat nu mai e dreapta credinta pe acest pamant.. E vremea plansului.. Doamne, ai mila de noi! |
|
|||
|
|||
![]()
Insa!
sa nu uitam totusi si fac apel si subliniez ca asa eretic cum este Andrei este o victima a vrajmasului si eu personal ma rog cu caldura pentru el si cu durere sincera si curata! Dumnezeu imi este martor si asa sa-mi ajute daca mint! As fi primul care l-as pupa si i-as cadea la picioare si l-as imbratisa si l-as oblodi daca s-ar intoarce! Nu-l ajutati deloc dandu-i curaj si sprijinindu-l! Andrei nu te duce in colo, nu mai inainta ca este prapastia, nu-i asculta pe oamenii astia ca ei sunt adormiti saracii! Asculta-ma si trezeste-te degraba! este INTUNERICUL si demoni rai in acea directie!Sunt cumpliti! AH DURERE!!! Intoarce-te degraba! te implor, asculta-mi sfatul.. Alegeti orice alt pacat, ca ne mantuieste Hristos, dar nu hula! NU!NU ! NU!! Nu impotriva lui Hristos! Nu te va mai putea ajuta!! Vino la SMERENIE, vino la caldura la soba ortodoxa la care s-au incalzit si s-au mangaiat si sa-u mantuit Sfintii!! Asculta suflete cuvintele mele.. Te implor Anrei, iti cad la picioare ,iti pun sufletul meu chezas, ca acolo e moartea si disperarea si nu exista cuvinte sa spuna ce este in acea directie! Nu mai privi in SPAIMA!! Intoarce privirea la Hristos si inmoaie-te! Nu mai e vreme Andrei! Asculta-ma Andrei!Nu mai asculta ademenirile vrajmasului, opreste-te,mai mult nu mai pot merge cu tine, eu de aici ma intorc si esti pe cont propiu! Nu fa asta! Nu vezi inslaciunea? Nu asa trebuie sa fie! Nu pe aici e calea Andrei! Cum ai ajuns suflete tocmai aici? Nu mai pot sta, nu te mai pot insoti si in curand nu ma vei mai auzi! Nu-l mai ASCULTA!! Andrei!mine! Andrei! NU SUNT DUSMANUL TAU!!! Andrei eu am vazut MOARTEA!! Eu stiu ce e acolo! Intoarce-te! Nu vei mai putea foarte, foarte curand! OF! Dumnezeule Mare! fa ceva! te implor Doamne fa ceva, scapa acest suflet ca nu mai pot!Nu mai pot! Andrei! e bezna ce vezi tu, aia nu e lumina! e falsa! crede-ma! nu-ti sunt eu dusmanul! eu te iubesc si iti vreau binele! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Nu, nu a fost canonizat.
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc si eu stiam la fel.Dar intrucat procedura de canonizare a fost initiata si tinand cont de felul cum a trait Credinta,se poate spune ca sunt mari sanse sa fie canonizat.S-ar putea sa fie doar o problema de timp.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
doctorul faust nu era discipolul dracului, oare ??? cum puteti dvs sa ne tineti discursuri morale despre evitarea dracilor, cand veniti cu acest peudonim mai mult decat graitor ?! |
|
||||
|
||||
![]()
Nu stiu. Parintele Ilarion Argatu este destul de controversat. Nu stiu daca procedura de canonizare a fost initiata in mod oficial, ma indoiesc. In ceea ce priveste cultul lui, sunt mai mult initiative locale. Am fost la Boroaia o data, si nu mi-a placut faptul ca este expus spre inchinare la fel ca si sfintii intr-o racla, etc. Parerea mea este ca, atata timp cat Biserica nu s-a pronuntat asupra sfinteniei unei persoane, este bine sa ne abtinem de la a o trata precum sfintii.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, masoneriei, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului și a părăsirii patriei. Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului! |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciune pentru elevi si pentru profesori | spre_rasarit | Sectiune dedicata profesorilor de religie | 5 | 07.07.2012 02:50:19 |
Grup de rugaciune pentru neputintele noastre si pentru tara. | dorinastoica14 | Rugaciuni | 186 | 29.09.2010 22:45:09 |
|