![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Parintele Cleopa,daca si protestantii il cunosc si il citesc pe parintele Clepoa,crezi ca un ortodocs il va contrazice,dar se pare ca nu l-ai inteles pe parintele ,si daca a zis ca Ortodoxia este singura credinta mantuitoare pai nu a gresit ,dar nu a zis ca nici un eterortodocs nu are sansa la mantuire.Da iar iti dau dreptate reforma nu a inovat nimic ,mai mullt a eliminat.Intai crucea nu este o podoaba si daca e purtata ca o podoaba nu e bine,crucea este,,semnul Fiului omului'' si simbol al crestinilor,vezi de pilda cum penticostalii au un peste,cum islamicii au semiluna etc.In ca ceva despre traduceri,Biblia dcrisa in original este ebraica,deci cand sustineti ca aveti originalul traduceti-mi din ebraica nu greaca,si desigur ,,Marele arhiereu '' este doar Hristos,iar patriarhii,episcopii ,preotii ,diaconii sunt si ei oameni expusi pacatului,dar inobilati de aceasta inspaimantatoare taina a ,,frangerii painii'', ,,a dezlegarii si legarii pacatelor'', si a transmiterii mai departe a acestui dar ,caci Biserica fara slujitor al altarului devine o simpla ,,adunare''.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Oricât ați încerca să aruncați în derizoriu termenul "adunare", acesta este biblic. În timpul apostolilor nu existau biserici în sensul contemporan al cuvântului. Sfinții apostoli nu au construit catedrale, ori temple, ci se adunau (de aici și termenul έπισυναγωγή "adunare") în casele credincioșilor, numite și "Biserica din casa lui....". 1 Cor.16,19; Filimon1,2. Last edited by tricesimusquintus; 29.10.2010 at 09:20:36. |
|
|||
|
|||
![]()
Domnule tricesimusquintus, nu am aruncat cu nimic in termenul ,,adunare'',caci si Biserica este o ,,adunare'' a credinciosilor am zis de ,,adunare'' fara un slujitor al altarului.Da aici va dau dreptate NT este un exponent al limbajului grecesc dar limba vorbita in Israel este ebraica ,deci primele scrieri ale evanghellior si epistolelor sunt in ebraica,poate apocalipsa sa fi fost scrisa in greaca veche chiar in original.Termenul patriarh deriva din VT,si reprezinta un rang onorific,iar asa cum am mai spus-o preot=prezbiter,si iarasi o repet nu puteti elimina preotia pamanteasca noutestamentara,desigur poate nici nu aveti de cand.Iertare
|
|||
|
|||
![]()
Sintagma "slujitor al altarului" are o valoare pur simbolică, deoarece după jertfa Domnului Hristos în creștinism nu mai există altare de jertfă sângeroasă. Singurul preot ce slujește la altarul Cerului este Hristos- Cel ce mijlocește pentru noi prin propriul Său sânge.
Citat:
Citat:
În terminologia actuală valabilă în unele biserici istorice prezbiter=preot, însă în vremea apostolilor preot=preot și prezbiter=prezbiter (eventual episcop). De-a lungul secolelor s-a produs o mutație semantică, iar dacă noi vrem să fim fideli învățăturii apostolice trebuie să hirotonim în Biserică prezbiteri iar nu preoți! Nici nu am de gând. A făcut-o Domnul Hristos odată cu moartea Sa pe cruce. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Arsenie Boca si Sfanta Taina a botezului | alynna | Biserica Ortodoxa Romana | 22 | 10.05.2013 08:28:51 |
Care este sensul Botezului Domnului? | Florin-Ionut | Botezul | 33 | 07.01.2013 15:38:30 |
Taina Botezului in cadrul Sfintei Liturghi | georgeval | Botezul | 22 | 21.02.2012 23:08:48 |
Taina Botezului în Filocalie | NECTARIE | Botezul | 6 | 23.11.2011 15:34:34 |
|