Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.09.2010, 10:49:47
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Daca traiam cu impresia asta , nu te consideram prieten , iar eu cred si sunt convins ca te-am respectat intru totul . Sunt oameni si oameni , dar chestia asta "voi si noi " e complet aiurea , doar sti ca am mai vorbit de treaba asta ! Revenind , Dumnezeu nu trebuie demonstrat , si nu are nevoie de demonstratia cuiva , iar cel ce crede , crede , iar cel ce nu crede , nu crede . Este atat de simplu draga Dumitru !
Stiu ca am mai vorbit despre "voi si noi".
Nu inteleg de ce te deranjeaza aceasta formulare.
O sa incerc sa nu o mai folosesc. dar o sa-ti atrag atentia de fiecare daca cand un credincios va folosi expresii gen "voi astia ateii".
Apropo, de ce nu ai luat atitudine cand un "credincios" la facut pe bietul om "pitecantrop"?
Unde era vigilenta ta?
Cat priveste credinta ... la Toma se pare ca nu a fost atat de simplu pe cum spui
Reply With Quote
Vechi 04.09.2010, 11:29:21
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Cat priveste credinta ... la Toma se pare ca nu a fost atat de simplu pe cum spui
va rog sa va continuati cautarile sincere. "cautati si veti afla" marcu 7,7, luca 11,9

“... și Mă veți căuta și Mă veți găsi, dacă Mă veți căuta cu toată inima voastră”
Ieremia 29,13.

iar garantia aceasta ca veti gasi adevarul, o da Dumnezeu si nu omul.

“și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.” Ioan 8,32 iar adevarul (in toata deplinatatea lui, nu doar cel stiintific) este Hristos Iisus:
"Eu sunt Calea, Adevărul și Viața" Ioan 14,6

Last edited by Eugen7; 04.09.2010 at 11:32:01.
Reply With Quote
Vechi 04.09.2010, 11:59:52
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
va rog sa va continuati cautarile sincere. "cautati si veti afla" marcu 7,7, luca 11,9

“... și Mă veți căuta și Mă veți găsi, dacă Mă veți căuta cu toată inima voastră”
Ieremia 29,13.

iar garantia aceasta ca veti gasi adevarul, o da Dumnezeu si nu omul.

“și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.” Ioan 8,32 iar adevarul (in toata deplinatatea lui, nu doar cel stiintific) este Hristos Iisus:
"Eu sunt Calea, Adevărul și Viața" Ioan 14,6
Ce te face sa crezi ca nu am cautat?
Reply With Quote
Vechi 04.09.2010, 12:06:48
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Implicit Parintele Dumitru Staniloae

http://www.ortodoxtv.com/filme-video...hovnicesti.php
Reply With Quote
Vechi 06.09.2010, 08:48:22
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ce te face sa crezi ca nu am cautat?
Din moment ce Dumnezeu ofera certitudinea ca orice om il gaseste daca il cauta din toata inima (adica minte treaza unita cu iubire sincera si corecta)... iar dumneavoastra in prezent va declarati ateu, exista doar o variante logica: (pana in prezent) nu ati cautat din toata inima.

Ieremia 29,13.
Reply With Quote
Vechi 06.09.2010, 10:48:51
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Din moment ce Dumnezeu ofera certitudinea ca orice om il gaseste daca il cauta din toata inima (adica minte treaza unita cu iubire sincera si corecta)... iar dumneavoastra in prezent va declarati ateu, exista doar o variante logica: (pana in prezent) nu ati cautat din toata inima.

Ieremia 29,13.
Esti amuzant, pe bune. :)
Tu nu vezi ca nu are logica ce zici?
Pai daca nu crezi, dar ti-ar placea ideea de divinitate si incepi sa cauti, dar nu gasesti nimic.
Poate chiar iti pare rau ca nu ai gasit si te intorci la ateismul tau.
Si esti acuzat ca nu ai cautat cu toata inima? Ha!
Reply With Quote
Vechi 06.09.2010, 11:47:27
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Esti amuzant, pe bune. :)
Tu nu vezi ca nu are logica ce zici?
Pai daca nu crezi, dar ti-ar placea ideea de divinitate si incepi sa cauti, dar nu gasesti nimic.
Poate chiar iti pare rau ca nu ai gasit si te intorci la ateismul tau.
Si esti acuzat ca nu ai cautat cu toata inima? Ha!
in argumentatia mea, am vorbit din perspectiva celor care au cautat si au gasit (si acestia sunt multi...), avand ca sistem de referinta promisiunea lui Dumnezeu care este indeplinita intotdeauna.

nu contest ca argumentatia dumneavoastra ar fi lipsita total de logica, insa privit din sistemul de referinta al celor care au cautat si au gasit, este incompleta.
Reply With Quote
Vechi 06.09.2010, 12:02:43
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
in argumentatia mea, am vorbit din perspectiva celor care au cautat si au gasit (si acestia sunt multi...), avand ca sistem de referinta promisiunea lui Dumnezeu care este indeplinita intotdeauna.

nu contest ca argumentatia dumneavoastra ar fi lipsita total de logica, insa privit din sistemul de referinta al celor care au cautat si au gasit, este incompleta.
Nici nu iti imaginezi cat as putea sa vorbesc eu despre "experientele" mele cu Dumnezeu.
Nu vreau sa para ca lauda, dar as putea sa vorbesc zile in sir.
Si nici nu imi pare rau pentru anii petrecuti in Biserica. Mi-a placut.
Dar a fost doar ... un vis frumos ... care s-a risipit dimineata ...
Nu poti asa crezi intr-un vis, oricat de frumos si dorit ar fi.
Am mai spus asta ... nu sunt un ateu convins ... sunt un necredincios, ce considera ca a facut tot ce i-a stat in putere pentru al descoperi pe Dumnezeu.
Sunt eu de vina ca nu l-am descoperit?
Si daca exista, de ce se ascunde atat de bine?
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce ne-a creat Dumnezeu? Templier Knight Generalitati 6 17.03.2011 17:56:39
Papa: Dumnezeu s-a aflat in spain spatele Big Bang. Universul n-a aparut intamplator. Eugen7 Teologie si Stiinta 15 09.01.2011 17:42:36
De ce Dumnezeu ne a creat? KittyNou Generalitati 186 13.09.2010 21:47:09
Fizicianul Stephen Hawking spune ca stiinta invinge yawbaj Teologie si Stiinta 122 30.06.2010 19:07:30
Fizicianul Stephen Hawking spune ca stiinta invinge yawbaj Teologie si Stiinta 1 23.06.2010 15:35:14