Citat:
În prealabil postat de Doriana
|
Draga Doriana, alea era primele gasite; dar ideea e ca am vazut mai multe locuri in care era exact acelasi lucru, deci se poate generaliza ideea filmului ala cu usurinta la intregul cult penticostal.
Si mieii cand sunt dusi la taiere nu stiu ce-i cu ei, si sunt linistiti; nu cred ca sunt prea constienti nici cand sunt taiati, insa asta nu-i scuteste de jertfire.
Faptul ca stau linistite in banca lor arata ca au un comportament moral.
Problema este ca protestantismul numai asta are - comportament moral, si il afiseaza in sus si in jos, si se lauda cu el, si cu lipsa de pacatuire.
Dar nu uita - Hristos zice: "17. Sfințește-i pe ei întru adevărul Tău; cuvântul Tău este adevărul." la Ioan 17, 17.
Deci degeaba ai tu tot comportamentul moral din lume, si degeaba esti tu moralistul moralistilor si inceput si sfarsit al moralei; si degeaba scrii tratate si dai exemplu de viata morala. Daca Hristos nu este acolo pentru ca nu esti deplin cu Adevarul lui Hristos atunci e degeaba moralitatea ta.
Protestantii accentueaza moralismul pentru ca numai asta le ramane din viata crestina.
Proorocirile, vindecarile minunate (nu cele intamplatoare) ci cele chiar minunate, oamenii mari, plini de putere, le lipsesc.