Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.05.2010, 23:13:08
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Frate Vasalie, dar esti chitit rau de tot pe treaba.
Material bun de inchizitor :)
Vechi 12.05.2010, 23:51:08
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Frate Vasalie, dar esti chitit rau de tot pe treaba.
Material bun de inchizitor :)
Cineva (nu mai stiu cine) a spus o vorba, care suna cam asa:
"Adevarul este frumos in goliciunea lui; orice podoaba il sluteste."

Cred ca asta se potriveste de minune crestinismului. Iar eu sunt adeptul crestinismului pur, fara "podoabe". De aceea sunt pasionat de eliminarea zorzoanelor puse Crucii lui Hristos.
Vechi 16.05.2010, 17:17:46
gibilan
Guest

Implicit O traditie spune:

CA la piciorul crucii MINTUITORULUI IISUS HRISTOS a fost asezat un cos cu oua care s-au inrosit in singele care curgea din ranele DL.IISUS acum de ce veniti cu alte povesti de provenienta pagina au oare nu stiti ca biserica a suprapus peste sarbatorile pagine sarbatori foarte importante religioase cu scopul anume ca sa dispara definitiv paginatatea.si acum vin pagini moderni si umbla in focul stins al paginatatii doar doar or mai gasi o singura scinteie sau ceva cu care sa se agate de SF.BISERICA si de bunele obiceiuri pastrate cu sfintenie de la mosii si stramisii nostri care aveau mult bun simt.CRUCEA sa o lasati asa cum am primit-o noi si nu va mai ocositi cu asa zisele zorzoane deoare-ce cu citi-va ani buni in urma voi sectarii nici nu ati vrut sa auziti de ia ba ati si mai distrus troitele de la rascruce de drumuri ce "fapta minunata"am fost in adunari si stiu ce se vorbea acolo.mielul de Pasti SI porcul de CRACIUN bune obiceiuri asta ne-a tinut in picioare ca natiune biruitoare.slavit sa fie Domnul in veci amin.
Vechi 16.05.2010, 22:21:32
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gibilan Vezi mesajul
acum de ce veniti cu alte povesti de provenienta pagina
Despre ce vorbesti? Da un singur exemplu de astfel de povesti spuse de noi.

Citat:
au oare nu stiti ca biserica a suprapus peste sarbatorile pagine sarbatori foarte importante religioase cu scopul anume ca sa dispara definitiv paginatatea.
Stim acest lucru. Si, il recunosc, cu durere si unii ortodocsi sinceri:

Nenumărate sunt chipurile în care obiceiurile păgânești au furat straie bisericești pentru a fi luate drept altceva decât ceea ce sunt într-adevăr...” Valentin Zaharia, episcopul Oradiei, în Buruieni crescute la umbra Bisericii, 1955, pag. 39.

Citat:
porcul de CRACIUN bune obiceiuri asta ne-a tinut in picioare ca natiune biruitoare.
Profund ai gandit. Intr-adevar, natiunea noastra este biruitoare precum porcul de craciun (sau de "ignat" - alta sarbatoare pagana).
Vechi 19.05.2010, 17:46:35
gibilan
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Despre ce vorbesti? Da un singur exemplu de astfel de povesti spuse de noi.

Stim acest lucru. Si, il recunosc, cu durere si unii ortodocsi sinceri:

Nenumărate sunt chipurile în care obiceiurile păgânești au furat straie bisericești pentru a fi luate drept altceva decât ceea ce sunt într-adevăr...” Valentin Zaharia, episcopul Oradiei, în Buruieni crescute la umbra Bisericii, 1955, pag. 39.

Profund ai gandit. Intr-adevar, natiunea noastra este biruitoare precum porcul de craciun (sau de "ignat" - alta sarbatoare pagana).
prima poveste este cu ouale de pasti eu zic una tu zici alta eu spun ca nu e pagina ca de nu era biserica noastra asa cum o batjocoresc multi era mai mult paginisn deoare-ce secta ta a aparut de 200 de ani.ceia ce o fi comentat preasfintitul zaharia eu nu comentez nu cunosc.dar in ceia ce priveste porcul de craciun faci aberatii din doua motive:tu nu maninci doar vegetale si bine faci este optiunea ta iar ca ne spui ca e sarbatoare pagina ti-am dat o nota proasta.cauta in calendarul ortodox data de 20 decembrie sa vezi ce fel de data e.dar pina atuncia iti spun eu:noi serbam Sfintul Sfintit Mucenic IGNATIE TEOFORUL.de vrei sa cumosti viata sf.respectiv roaga pe un ortodox sa iti dea sa citestiPROLOAGELE sau vietile sfintilor.pina la acea data porcul trebuie sa fie taiat deoarece in viata crestinului urmeaza o perioada de asceza mai aspra decit in tot postul crestinul nu vrea sa mai aiba nici contactul miinilor sale cu ceia ce sar-numi de dulce decit post aspru pentru o pregatire mai speciala a intimpinari Nasteri Domnului sa nu spui ca cea din urma e tot pagina ca singur te-ai sters din cartea vietii.nu e o noutate biserica a fost este si va fi lovita deagini, secte, comunism,chear greco-catolicii si poate de catolici, navalitori dar este biruitoare asa cum ti am mai spus fiind-ca se mentine ca un biruitor nu te intrebi de ce?temelia e stincaHRISTOS DOMNUL A LUI SA FIE PUTEREA SI SLAVA IN VECI AMIN.
Vechi 19.05.2010, 18:06:26
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
prima poveste este cu ouale de pasti
Prietene asta cu ouăle de Paști e povestea voastră. Ți s-a cerut să dai exemple de povești spuse de noi.

Citat:
pina la acea data porcul trebuie sa fie taiat
Unde scrie în Scriptură că până la data aceea trebuie tăiat porcul? În Scriptură scrie doar că trebuie tăiat de pe listă

Citat:
nu e o noutate biserica a fost este si va fi lovita deagini, secte, comunism,chear greco-catolicii si poate de catolici, navalitori
Dar cel mai greu lovită este chiar de milioanele de ortodocși nepracticanți cu ale lor practici neortodoxe.
Vechi 21.05.2010, 15:50:45
gibilan
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Prietene asta cu ouăle de Paști e povestea voastră. Ți s-a cerut să dai exemple de povești spuse de noi.
nu tu ai spus ca e sarbatoare pagina ai uitat ce spui?

Unde scrie în Scriptură că până la data aceea trebuie tăiat porcul? În Scriptură scrie doar că trebuie tăiat de pe listă
tu ai citit in noul testamentcu acea viziune cu tot felulde dobitoace unde spune Domnul taie si maninca.....sa nu numesti spurcat ce am sfintit eu.citeste ba toata scriptura altfel te faci de rusine ca esti habarnist .este vorba de acea fata de masa care cobora din cer plina cu toate felurile de dobitoace unele chear iau provocat scirba si le-a numit spurcate.dute la pastorul tau poate e mai destept ca tine

Dar cel mai greu lovită este chiar de milioanele de ortodocși nepracticanți cu ale lor practici neortodoxe.
nu te mai ascunde dupa ortodocsi nepracticanti ca te vad bai sectare<
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 20:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 22:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 22:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 23:03:42