![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Luca 23 39. Iar unul dintre făcătorii de rele răstigniți, Îl hulea zicând: Nu ești Tu Hristosul? Mântuiește-Te pe Tine Însuți și pe noi. 40. Și celălalt, răspunzând, îl certa, zicând: Nu te temi tu de Dumnezeu, că ești în aceeași osândă? 41. Și noi pe drept, căci noi primim cele cuvenite după faptele noastre; Acesta însă n-a făcut nici un rău. 42. Și zicea lui Iisus: Pomenește-mă, Doamne, când vei veni în împărăția Ta. 43. Și Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ție, astăzi vei fi cu Mine în rai. Era talharul botezat? Nu prea cred. Talhar = jefuitor care intra in casele oamenilor si le ia lucrurile cu forta si cu bataia - ceea ce e foarte grav. Nu a fost condamnat la moarte pe degeaba. S-a spovedit talharul? Nu. I-a parut rau de ce a facut? Da. I-a fost acceptata scurta pocainta? Da. A suferit rastignirea fara sa carteasca? Da. A acceptat Iisus cererea lui, de a-l primi in Imparatia Sa? Nu, pentru ca nu indeplinea conditiile desavarsirii. A ajuns talharul in Rai? A ajuns, chiar a fost primul dintre oameni care s-a mantuit. Ce inseamna mantuirea? Este curatirea de rau si acceptarea binelui, salvarea de la rau care ne este accesibila inca din timpul vietii, nu numai dupa moarte.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Din gura se poate orice (vezi Petru care se bate cu pumnul in piept ca nu el se va lepada si cade imediat), dar din suflet, muuuult mai greu... Mie mi se pare foarte greu sa ne mantuim, dar sa dea Dumnezeu sa se intample asta!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Singurul mod in care tilharul de pe cruce putea fi mintuit pe loc este daca se afla acolo dintr-o conjuntura neprielnica( se afla la locul NEPOTRIVIT la timpul nepotrivit..cu niste tilhari in mijlocul unei tilharii) insa inima lui era curata si fiinta inaintata, evoluata. ..deci CEI care imping aceasta "posibilitate" mai degraba o fac pentru a "maximaliza vinzarile" si publicitatea la "vinzarile de CD-uri" sau asa cum se practica in politica...cind atintesti catre toate categoriile de oameni( gay, lesbience, handicapati, emigranti) pentru a cistiga in alegeri...haideeeti la mintuire, este pentru TOTI in orice situatie de incremenire ati fi........nuuuuuu conteaza ca esti in ultimul hal :))) Lucrul cu oamenii si psihologia ne arata CLAR si BINE DOCUMENTAT ca aceasta schimbare instantanee este ABSOLUT IMPOSIBILA! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si ce vrei sa spui, ca au bagat niste reclamagii, politicieni demagogi avant la lettre pasajul cu tarharul in evanghelii? Este un exemplu care ne arata ca pocainta adevarata poate aparea oricand. Inca un exemplu este cel al lucratorilor care vin pana in al 12-lea ceas. 'Ce este imposibil la oameni, este posibil la Dumnezeu'. De fapt, in imparatia Tatalui sunt multe camari. Exista mantuire si mantuire. Unii se mantuie dar mai au un drum lung de facut dupa moarte, altii ajung de la inceput mai sus. (Urcusul continua pentru toti, si nu are sfarsit).
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Simeon Noul Teolog - sfantul 'de o curatie extrema' | Marius22 | Diverse Sarbatori | 9 | 12.03.2012 21:37:44 |
|