Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.04.2010, 17:58:14
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Eh, la mine a fost putin altfel, de, nu tot ce mi se intampla mie se intampla si altora. Am ajuns in biserica penticostala din intamplare, in vizita. Am dormit toata slujba, la modul propriu [ imi cadea capul in piept, eram dupa o saptamana grea de munca]. Nu mai tin minte nimic din predica, nu m-a interesat. Proorocii prooroceau, dar nu mai stiu ce. [insa mi se parea normal sa vorbeasca Dumnezeu, ca doar o avea si El dreptul.]. Dupa trei ore de somn , indreptandu-ma spre iesire, am intalnit un om deosebit. L-am vazut cum se ruga pentru bolnavi si bolnavii primeau alinare iar cei chinuiti de duhuri eliberare. Nu mi-a predicat nimic, doar a dat mana cu mine [dadea mana cu toti la iesire]. Atunci ochii mi s-au deschis si L-am vazut pe Dumnezeu in locul acela si in omul acela. a fost ca si cum mi-ar fi cazut niste solzi de pe ochi si am inteles ca , in sfarsit, gasisem ce cautam.

Au urmat saptamani si luni de plans si rugaciune. Plans de bucurie si fericire. Aveam totul si nu mai imi trebuia nimic. De acum putea sa se intample orice, caci Il gasisem si El era tot ceea ce conta.
Am cam multe semne de intrebare..

1. Cum "din intamplare"? In vizita la cine?

2. Era prima data?

3. Pe urma ai zis ca ai dormit toata slujba. Cand l-ai vazut pe respectivul "cum se ruga pentru bolnavi si bolnavii primeau alinare iar cei chinuiti de duhuri eliberare" ca ai zis ca ai dormit tot timpul "slujbei"?

4. "Proorocii prooroceau, dar nu mai stiu ce. [insa mi se parea normal sa vorbeasca Dumnezeu, ca doar o avea si El dreptul.]"

Asa, pur si simplu ai intrat acolo si ai ramas imediat cu impresia "la prima vedere" ca respectivii chiar erau proroci si vorbea Dumnezeu prin ei?
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 18:05:10
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Am cam multe semne de intrebare..

1. Cum "din intamplare"? In vizita la cine?

2. Era prima data?

3. Pe urma ai zis ca ai dormit toata slujba. Cand l-ai vazut pe respectivul "cum se ruga pentru bolnavi si bolnavii primeau alinare iar cei chinuiti de duhuri eliberare" ca ai zis ca ai dormit tot timpul "slujbei"?

4. "Proorocii prooroceau, dar nu mai stiu ce. [insa mi se parea normal sa vorbeasca Dumnezeu, ca doar o avea si El dreptul.]"

Asa, pur si simplu ai intrat acolo si ai ramas imediat cu impresia "la prima vedere" ca respectivii chiar erau proroci si vorbea Dumnezeu prin ei?

1. Am vrut sa ma duc la baptisti [unde mai fusesem o singura data dar nu ma impresionase prea mult ] dar surorile baptiste s-au hotarat in ultimul moment sa treaca pe la penti.

2. Da

3. Dupa terminare, cand ieseam spre usa. Rugaciunea era solicitata de unii bolnavi, nu facea parte din program. Era de fapt o [mir]ungere cu untdelemn.
Si nu dormeam chiar bustean, ca mi-era rusine. Atipeam des. Insa nu am gasit nimic interesant in toata slujba, chiar muzica mi s-a parut tare...slabuta, sa zic asa.

4. Inainte de a merge m-a avertizat o baptista, usor jenata, sa nu ma sperii ca penticostalii au prooroci. Nu mi s-a parut nimic anormal.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 18:24:08
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
1. Am vrut sa ma duc la baptisti [unde mai fusesem o singura data dar nu ma impresionase prea mult ] dar surorile baptiste s-au hotarat in ultimul moment sa treaca pe la penti.

2. Da

3. Dupa terminare, cand ieseam spre usa. Rugaciunea era solicitata de unii bolnavi, nu facea parte din program. Era de fapt o [mir]ungere cu untdelemn.
Si nu dormeam chiar bustean, ca mi-era rusine. Atipeam des. Insa nu am gasit nimic interesant in toata slujba, chiar muzica mi s-a parut tare...slabuta, sa zic asa.

4. Inainte de a merge m-a avertizat o baptista, usor jenata, sa nu ma sperii ca penticostalii au prooroci. Nu mi s-a parut nimic anormal.
1. Nu-ti cunosc toata povestea deci ai fost la baptisti mai intai?

2. Ce inseamna "sa treaca pe la.." e un fel de conduita generala in sensul ca baptistii ii considera pe penticostali un fel de "alta biserica" sau sunt unii mai 'ecumenici' care n-au o preferinta anume?
Intreb pentru ca stiu baptisti care ar argumenta ca vorbirea in limbi de la penticostali e o facatorie..

3. Mi-e destul de greu sa imi inchipui scena de la iesire, in sensul ca sa ai timp sa dai mana cu toata lumea + sa te si rogi pentru fiecare care vine sa ceara ajutorul cu cate o problema + sa vezi si respectivul cum isi revine instant intre doua strangeri de mana..hm. Eu is mai sceptic.

4. Tanti baptista ti-o explicat de cei penticostalii au proroci si la ei e un fenomen atat de rar incat ar fi de speriat?

5. In general esti asa usor de convins, in sensul ca daca cineva iti spune "acolo sunt proroci", n-ai nici cea mai mica indoiala?
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 20:52:52
Senior Member

Implicit

Citat:
1. Nu-ti cunosc toata povestea deci ai fost la baptisti mai intai?

2. Ce inseamna "sa treaca pe la.." e un fel de conduita generala in sensul ca baptistii ii considera pe penticostali un fel de "alta biserica" sau sunt unii mai 'ecumenici' care n-au o preferinta anume?
Intreb pentru ca stiu baptisti care ar argumenta ca vorbirea in limbi de la penticostali e o facatorie..

3. Mi-e destul de greu sa imi inchipui scena de la iesire, in sensul ca sa ai timp sa dai mana cu toata lumea + sa te si rogi pentru fiecare care vine sa ceara ajutorul cu cate o problema + sa vezi si respectivul cum isi revine instant intre doua strangeri de mana..hm. Eu is mai sceptic.

4. Tanti baptista ti-o explicat de cei penticostalii au proroci si la ei e un fenomen atat de rar incat ar fi de speriat?

5. In general esti asa usor de convins, in sensul ca daca cineva iti spune "acolo sunt proroci", n-ai nici cea mai mica indoiala?
1. Am spus; doar o data.
2.Sa zicem ca avem libertatea sa mergem in orice biserica si sa ne rugam. Acele femei voiau sa mearga si ele sa vada cum e la penticostali, caci auzisera ca se roaga mult mai mult ca baptistii. Simpla manifestare a liberului arbitru.
3. In timp ce coboram de la balcon se ruga pentru oameni. Eu vedeam toata scena. Cand am ajuns jos a terminat si a iesit la usa sa dea mana cu toti.
4. Nu prea, dar avea experiente negative cu altii care s-au cam uitat urat
5. Ma stiu destul de incapatanata. Intai zic "nu" si apoi "da" . Insa citisem in Biblie, nu mai stiam exact pe unde, ca Dumnezeu a vorbit prin prooroci. Deci mi se parea normal sa o mai faca si azi.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 21:11:42
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Eu cred ca am inteles ce mare greseala face Biserica Ortodoxa...cred, pentru ca s-ar putea sa fie ceva si mai hilar de atat.

Deci..pentru cei care dorm in timpul slujbei, nu inteleg nimic, atipesc, nu le plac cantarile...preotul ar trebui sa stea macar la sfarsitul Slujbei la usa, si sa dea mana cu toti, astfel incat...poate poate, credinciosul plictisit, ar cerceta mai bine fata preotului

Mda, cred ca unii pastori de alte denominatiuni au prins ideea... si stiind ca unii crestini care il cauta pe Hristos, vin la biserica, dar dorm, nu aud..nu vad, plictiseala totala, desi ei cauta intens, pastorul se posteaza la usa (eye contact)...siiiii, treaba se schimba!!!

Last edited by AndruscaCIM; 19.04.2010 at 21:16:24.
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 21:13:22
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Eu cred ca am inteles ce mare greseala face Biserica Ortodoxa...cred, pentru ca s-ar putea sa fie ceva si mai hilar de atat.

Deci..pentru cei care dorm in timpul slujbei, nu inteleg nimic, atipesc, nu le plac cantarile...preotul ar trebui sa stea macar la sfarsitul Slujbei la usa, si sa dea mana cu toti, astfel incat...poate poate, credinciosul plictisit, ar cerceta mai bine fata preotului

Mda, cred ca unii pastori de alte denominatiuni au prins ideea... crestinii care il cauta pe Hristos, vin la biserica, dar dorm, nu aud..nu vad, plictiseala totala, dar daca el sta la usa...eeeeee, treaba se schimba!!!
Marketing & Public Relations
Vechi 19.04.2010, 21:15:12
Senior Member

Implicit

Bravo, Andrusca! Esti fata inteligenta...
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 19:32:07
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
1. Am spus; doar o data.
2.Sa zicem ca avem libertatea sa mergem in orice biserica si sa ne rugam.
"Avem" o spui de parca ai fi fost baptista cand de fapt spui ca n-ai fost la baptisti decat o singura data.
Probabil o greseala de exprimare, nu?

Citat:
4. Nu prea, dar avea experiente negative cu altii care s-au cam uitat urat
Crezi ca nu erau aspecte din comportamentul acelor oameni care i-ar fi facut pe altii, poate mai circumspecti, sa-i priveasca urat?

Citat:
5. Ma stiu destul de incapatanata. Intai zic "nu" si apoi "da" . Insa citisem in Biblie, nu mai stiam exact pe unde, ca Dumnezeu a vorbit prin prooroci. Deci mi se parea normal sa o mai faca si azi.
Si la pasajele in care vorbeste despre proroci mincinosi nu ajunsai?
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 19:39:41
Senior Member

Implicit

Citat:
"Avem" o spui de parca ai fi fost baptista cand de fapt spui ca n-ai fost la baptisti decat o singura data.
Probabil o greseala de exprimare, nu?
Aveau ei atunci. Acum am si eu.

Citat:
"
Crezi ca nu erau aspecte din comportamentul acelor oameni care i-ar fi facut pe altii, poate mai circumspecti, sa-i priveasca urat?
Nu stiu. Posibil. Ar avea si motive. Unii chiar nu fac cinste slujbei lor.

Citat:
"
Si la pasajele in care vorbeste despre proroci mincinosi nu ajunsai?
Chiar daca as fi ajuns nu cred ca mi-ar fi schimbat felul de a privi lucrurile. Daca exista prooroci mincinosi asta nu inseamna ca nu mai exista prooroci adevarati, nu?
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 19:41:28
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Chiar daca as fi ajuns nu cred ca mi-ar fi schimbat felul de a privi lucrurile.
Nu crezi ca ai fi fost mai circumspecta? De ce nu?

Citat:
Daca exista prooroci mincinosi asta nu inseamna ca nu mai exista prooroci adevarati, nu?
Corect. Dar nu inseamna ca e musai ca primii care iti ies in cale is aia adevarati.

Pana la urma ce te face sa crezi ca i-ai intalnit pe cei adevarati?
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Definitie topcat Generalitati 9 28.09.2008 10:41:01
O definitie a singuratatii Ioan_Ciobota Generalitati 14 28.11.2007 09:03:32