![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apoi este de remarcat ca Iisus Hristos i-a zis sa indrazneasca.. sa indrazneasca sa-L atinga? Sa indrazneasca sa CREADA! Si i-a fost data tamaduirea pentru ca a crezut. (in nici un caz nu este o invitatie sa punem noi mana pe lucruri sfinte in biserica!) Eu asa inteleg. |
|
|||
|
|||
![]()
Am practicat sport de perfomanta timp de 9 ani, si in acea perioada, chiar aveam un randament mult mai bun.
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cand am inceput sa merg la biserica in mod regulat, m-am lovit de aceasta "problema" cu ocazia primei menstruatii si nu am stiut ce sa fac. Apoi mi-a venit in minte s-o intreb pe secretara parohiei, care, la randul ei s-o intrebe pe doamna preoteasa daca am voie sa asist la slujba. Nu va spun cu cat chin am formulat emailul ala! Insa raspunsul mi-a sosit repede si raspicat, doamna preoteasa nu mai auzise in viata dumneai de o asemenea interdictie si eram binevenita in biserica. Doamne ajuta!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Anna, femeia aceea s-a apropiat cu teama si pe la spate pentru ca dupa Legea Veche femeile erau necurate atunci cand le curgea sange... Era inca inainte de Inviere si Rusalii. Dupa Legea Veche, o femeie la ciclu nu avea voie nis sa se atinga de un barbat, si daca un barbat statea doar pe locul und ea stat ea se considera necurat.. Asta tot zic eu, ca este vorba aici de ceva iudaic, nu crestin. Care pur si simplu s-a infiltrat in crestinism. Iar Hristos nu s
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pe furis sau pe fata, asta nu conteaza, ideea este ca Iisus nu a respins-o, ci a vindecat-o de boala ei! Asta e morala acestei relatari. Iisus Hristos ne iubeste pe toti si nu face exceptii de la regula, nu pune conditii peste conditii, nu face din credinta ortodoxa o insiruire de subordonate conditionale printre care omul sa trebuiasca sa jaloneze. Doamne ajuta!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In postarea dumitale nu ai argumentat in nici un fel faptul ca Traditia sustine in mod nejustificat un concept in ciuda evidentei biblice clare, ci te-ai multumit sa-mi cataloghezi afirmatiile drept ridicole si sa incetezi dialogul. Fie cum iti doresti, eu nu insist sa ne duelam la modul total neproductiv. Totusi mi se pare deplasat sa spui ca numai jignindu-ma ma poti combate. Chiar nu exista alta cale?! (iar psihologia inversa chiar nu functioneaza la mine, degeaba imi insiri cuvinte precum "jena" si "ridicol", nu voi ajunge sa mi le atribui de una singura, oricat te-ai stradui)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In acelasi timp, Fani asculta de preotii de la ea si asculta de episcopul si Patriarhul ei. In ortodoxie ar trebui sa fie unitate de vederi, dar se pare ca mai sunt si diferente, care tin de loc sau de Patriarhie. Vederile mai "largi", mai tolerante se bat cu traditionalismul din Romania. Mie imi place si mi se potriveste traditionalismul; ce sa fac cu ideile tolerante ale altora?!? La fel altii, adepti ai tolerantei, se simt incorsetati de traditionalism. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by zaharia_2009; 26.03.2010 at 21:49:05. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sigur, unele lucruri se cam contrazic (aici ar fi buna o mai buna coordonare si ar fi bun acel mult asteptat Sinod panortodox), dar altele nu, pana la urma. Pentru ca ortodoxia tine seama si de particularitatile culturale si se mai adapteaza la oameni si locuri. Eu nu am vorbit de toleranta, de altfel.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum sa procedez cu ai mei ca ei sa-L primeasca pe Domnul? | teodoraianys | Generalitati | 4 | 04.04.2012 23:55:18 |
|