![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Dragii mei crestini de pe acest forum ,,oia pierduta ''a facut primul pas ,vrea sa dialogheze cu noi.Haideti sa-i infatisam cateva puncte esentiale ale Ortodoxiei in special si ale crestinismului in general.
Cum iti explici supranaturalul ,cred ca ai auzit de multe intamplari de acest gen,cine crezi ca a fost Iisus Hristos, ce se va imtampla cu tine dupa ce vei muri,fiindca majoritatea religiilor asta propovaduiesc si promit viata dupa moarte.Cine a facut lumea ,si sa nu-mi spui de Big Bang fiindca multi cercetatori au demonstrat ca din haous nu poate iesi perfectiunea,caci acesta este in univers,cat despre evolutionism iarasi nu s-a putut demonstra ca o fiinta ar putea evolua in ceva superior,doar adaptabilitate nu evolutie.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar ca sa termin pe azi voi explica de ce sustin lucrurile din primul post, sunt curios ce o sa ziceti. Sunt pro avort pentru ca ce ar rezulta din interzicerea avortului ar fi catastrofal: 1. Femeile oricum si-ar face avort numai ca ilegal si cu riscul de tragedie(cum este in tarile unde este interzis avortul) 2. In tarile cu cele mai putine avorturi rata de criminalitate este mult mai mare pentru ca se nasc copii in familii sarace, se nasc copii nedoriti se nasc copii al caror parinti nu sunt resposabili etc. 3. Iar am avea orfelinate pline ca pe timpul comunismului, aiz in romania sutn tot mai putini copii orfani si ar fi si mai putini de ar fi lumea mai putin deschisa in privinta avortului, nici nu mai spun cate fete s-au sinucis sau si-au distrus viata pentru ca au avut un copil prea devreme. 4. Avem asa de mult de pierdut prin interziceara avortului si numai de castigat prin sustinerea lui, va-ti gandit vreodat la asta? Nimeni nu forteaza pe nimeni sa aiba avort, iar nimeni nu face avort cu una cu doua, cand cineva fac un avort chair e necesar in rest pus si simplu au un copil, daca am interzice am fi ca pe timpul comunismului, sau ca la nazisti sau orice tara autoritara vrei tu. Sunt pro legalizarea prostitutiei pentru ca: 1. Prostititia a fost legala in toata europa de la inceputul timpurilor(lol)pana prin anii '40-'50 , deci cand lumea era mult mai credincioasa lumea era plina de bordele. 2. Meseria asta nu o sa dispara nicodata pentru ca cererea nu o sa dispara niciodata. Deci de ce sa nu fie legala? 3. Daca legalizam va disparea mafia, nimeni nu va mai lua boli venerice, nu vor mai fi pesti, golani, mafioti si tot felul de mizerii de oameni. 4. Femeile prostituate vor lucra in conditii curate cu doctori cu salariu stabil si va fi numai prin consimtamant. 5. Iar cel mai si cel mai important VA DISPAREA TRAFICUL DE CARNE VIE, nu vor mai fi rapite mii si mii de fete in fiecare an, al caror viata este ditrusa irecuperabil, mafia va disparea cum a disparut si dupa prohibitie la alcool, si NU, nu o sa vedeti mii de fete devenind prostituate pentru ca e usor, daca ziceti astea insultati orice femeie. Sunt pro legalizarea drogurilor usoare pentru ca: 1. Ca si la prostitutie va disparea o portiune mare din mafie. 2. Marijuana, hashis etc, nu sunt cu nimic mai rele decat alcoolul sau tutunul, alcoolul are effecte narcotice si nocive de mii de ori mai severe decat iarba,dar iata ca e legal, air tutunul creaza o dependenta iarasi de multe ori mai puternica decat marijuana. 3. Daca legalizam salvam bani multi pentru ca nu va mai trebuie sa avem nush cati oamenii la antidorg si vom face multi bani din comert. 4. NU rata de folosire a drogurilor nu va creste, toate statisitce din existenta arat ca legalizarea dorgurilor usuoare, sau interzicerea lor nu duce la o crestere sau scadere de consum. 5. Si in final, cate famillii ai vazut distruse de la marijuana, dar de la alcool? Cati oamneii stiti sa fi murit de la fumat marijuana, dar de la tutun? In contextul legalitatii unor droguri oribile gen alcool sau tutun interizicerea marijuanei este absurda. 6. Sunt complet impotriva drogurilor grele BTW. Si nu nici macar nu am vazut vreodata marijuana si nici nu ma intereseaza. Asa, in privinta "din punctul meu de vedere Credinta, Patriotismul si Moralitatea(sorry gresisem in primul post, religia ar fi tot una cu credinta) sunt niste aberatii care ar trebui sa dispara de pe fata pamantului pentru ca noi toti sa traim intr-o lume mai buna si sa fim mai fericiti si uniti cu totii." Sunt impotriva "Credintei" pentru ca: Ce este credinta, credinta este o "virtute" prin care un om crede in ceva nu pentru ca ii este oferita o dovada logica sau rationala, ci pentru ca simte o chemare si acea chemare este o religie, si cartea sfanta a acelei religii. Problema e ca asta inseamna a crede in ceva oricat de absurd, indiferent cat de mutle argumente rationale si logice sunt date impotriva, de a crede inseamna a face o virtute din ignorarea adevarului si faptelor si a sustine o carte religioasa oricat de absurda este, oricat rau ti-ar face, oricat de rele sunt invataturile etc. Asadar se ajung la nsite oamenii care traiesc intrun iad facut de ei iar orice incercare de ai indpreta este imposbila pentru ei vor lau orice argument oricat de logic si rational ca o incercare si ceva necurat. Asadar se rezulta in oamenii care sustin lucrui absurde sau sunt impotriva unor lucuri ce lear face bine(ce am spus mai sus), si in principie sunt impotriva propriilor interese daor pentru ca un lider religios le zice sa faca si ei fac pentru ca asta inseamna virtutea "credintei", si a gandi e pacat. Deci "credinta" face din a nu gandi si a nu te indoi de ordinele cuiva oricat de absurde sunt o virtute(crede si nu cerceta), iar gandi si a incerca sa deluseste ce e cu lumea asta un pacat. In final un citat faimos " Cei ce te fac sa crezi lucruri absurde de pot face sa comiti lucruri oribile" (11 septembrie, cruciadele, inchizitia, vanatoare de vrajitoare toate sunt din cauza credintei) Sunt impotriva patriotismului pentru ca: Ce inseamna a fi patriot? inseamna ati sluji tara pana la moarte si a face orice e nevoie pentru ea? Problema e ca o tara nu e nimic, e un teritoriu delimitat de niste granite, ce e important e oamenii din ea si cel mai important cei ce o conduc, iar cand cei ce o conduc sunt gen stalin sau hitler, atunci a fi patriot inseamna a omora oameni nevinovati si a face toate atrocitatile posibile doar pentru ca cel care da ordinele e din aceasi tara cu tine. Plus ca ce rost are patriostismul, nu serveste la nimic si face numai rau, nu mai bine ne considerem cu totii membrii umanitatii, membrii planetei de ce trebuie sa ne invrajbim far logica daor pentru ca suntem din teritorii diferite? Patriotismul e la fel de logic ca sustinerea echipei de fotbal locale, nu o sustinem pentu ca e mai bune sau membrii ma de treaba sau vreun motiv logic, ci daor pentru sunt echipa orasului nostru, si multi supporteri sunt gata sa dea incap la alti supporteri doar pentru asta, e complet absurd. Sunt impotriva moralitatii pentru ca: In primul rand vreau sa separ ce inseamna etica si ce inseamna moralitate, etica e moralitatea fara religie si fara compromisuri, in etica nu omori punct, nu furi punct etc Deci eu am o etica faorte bine stabilita dar nu sunt deloc moral si nu voi fi vreodat pentru ca moralitea implica religie si toate absurditatile legate de ea, sa va explic. Etica e cam aceasi chestie cu legile unui stat, moralitatea e ca etica numai ca legile sunt mult mai flexibile si sunt mutle alte legi absurde adaugate deasupra, etica e universala in orice tara si cultura, moralitea e in functie de fiecare religie. Asadar in etica nu ai voie sa omori, in relgie chair daca nu ai voie, iti este permis daca..... omori in numele lui Dzeu, pentru araspnadi credinta pentru a omora vrajitoare, pentru a exorciza etc. Etica nu aplica legi absurde ci numai legi logice, moralitea impune ca gay sa nu existe, sa tii post, ca femeile sa paorte hidjab(val, in cazul muslumanilor) si orice lege va trece prin cap care nuare nici o logica, asadar moralitea din biblie si coran e absolut detestabila, numai ca aveti noroc ca la noi nu se aplica si traim bine, dar in islam chair se aplica si de asta femelile traiesc ca vai de capul lor iar homosexualii sunt impuscati.(desi coranul spune ca nu ai voie sa omori ca si la crestini) Asadar moralitea este o etica corupta cu multe absurditati adaugate, care mutle din ele par a fi scornite de un copil rasfatat dereglat la cap, sa dau exemple din biblie, nu ai voie sa muncesti duminica, pedeapsa e maorte, nu ai voie sa porti haine din fibre combinate, nu ai voie sa mamanaci scoici, melci si orice fiinte acvatice fara aripiore de peste, sclavia e sustina si incurajata, femeile valoreaza jumatate cat un barbat, daca ai nevoe de bani findeti fiica in sclavie, daca nu te asculta copilul dul in piata si batel cu pietre etc sunt asa de multe ca as putea scire toata ziua. Asadar moralitea e absurda si nu are ce cauta pefat pamantului.Am terminat pe azi. Last edited by AteulCelRau; 30.12.2009 at 16:05:14. |
|
|||
|
|||
![]()
In primul rand vreau sa spun ca am intalnit destui atei in viata mea ca sa imi fac o parere despre cum gandesc. Nu vreau sa spuneti ca generalizez, dar punctele pe care o sa le ating le-am intalnit la toti.
Drept urmare ii adresez si eu cateva intrebari ,,AteuluicelrauŽŽ: 1. De ce ateul simte nevoia sa ,,ataceŽŽ religia (religia in general)? Daca nu crede in nici o divinitate de ce simte nevoia sa atace pe cineva care nu exista? 2. De ce ateul nu respecta alegerea persoanelor religioase? Daca ele vor sa creada ca exista Dumnezeu, care e problema lui? ( sunt de parere si invers, ca un credincios are sanse minime sa,,converteascaŽŽ un ateu prin simple cuvinte, trebuie gasite alte metode si anume rugaciunea , exemplul propriu de traire crestina) 3. De ce ateul baga toate religiile intr-o oala, facand afirmatii de genul: n-ati vazut ce razboaie declanseaza religia? religia este impotriva stiintei, etc. 4. De ce ateul face mai mereu o caracterizare negativa omului credincios? Daca cineva e credincios, automat e lenes( sf. Ap. Pavel spune:,,cine nu lucreaza nici sa nu mananceŽŽ, inapoiat( incredibil dar adevarat- exista oameni de stiinta credinciosi), necivilizat etc.? |
|
|||
|
|||
![]()
bine punctat caliyo. Esti ateu, ok, fii, doar esti pe banii tai. :)) Dar de ce te deranjeaza atat crestinii incat simti nevoia sa ii combati? Cumva ca sa te convingi ca ai dreptate sau simti nevoia sa lupti contra lui Dumnezeu pe care ei Il propovaduiesc si te si pacalesti ca nu o faci?
Orice copil razvratit cand se supara pe parintele lui spune:" Nu mai esti tatal meu! ". Asa fac si unii cu Dumnezeu. Si tot orfanul pierde un prieten si un tata oricand gata sa il ajute. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fiecare isi doreste, mai mult sau mai putin, si actioneaza in acest sens, mai mult sau mai putin, cu diferite mijloace, ca celalalt (aproapele) sa ii semene cit mai mult, sa aibe idei asemanatoare, in cit mai multe privinte, mai ales daca nu ii este (in mod constient) apropiat genetic.. Iti iubesti mult mai usor aproapele daca e intr-adevar aproape ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Inca o intrebare: ateul detine cumva adevarul absolut?
Admiti ca exista si posibilitatea ca Dumnezeu sa existe? Eu zic , pt. ca nici eu nu detin adevarul absolut, sa admitem cele doua ipoteze. 1. Ipoteza ca Dumnezeu nu exista, automat nu exista rai sau iad dupa moarte., nu exista nemurirea sufletului. Ateul si-a trait viata dupa cum a vrut, dupa moarte nu are nimic de pierdut sau de castigat. Credinciosul si-a trait viata dupa cum a vrut( a fost alegerea lui sa traiasca dupa o morala religioasa). Dupa moarte , nu are nimic de pierdut sau de castigat. 2. I poteza ca Dumnezeu exista, automat exista rai si iad dupa moarte. Credinciosul( in cazul in care trairea a fost conforma cu credinta), se duce langa Cel pe care L- a dorit toata viata. Necredinciosul sau credinciosul nu suporta sa se duca langa Cel in care nu a crezut si pe care nu L-a iubit, asa ce sa va duce langa cel de care a ascultat( banuiti langa cine). Deci castigul sau pierderea sunt enorme in acest caz. Aici e un joc de genul - TOTUL SAU NIMIC. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa inteleg ca nu ai absolut nici o problema in a merge in rai, in timp ce copilul tau se duce in iad numai pentru ca nu crede in povesti. |
|
|||
|
|||
![]()
faptul ca ai sau nu probleme nu schimba realitatea. Si nici ocolirea intrebarilor.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Multumita? |
|
|||
|
|||
![]()
Ba am , crede-ma ca e o durere f. mare cand iti vezi copilul sau pe cineva apropiat intr-o suferinta( cauzata de el, cum ar fi dependenta de droguri, de alcool, tutun) , dar cu toata durerea , daca el nu vrea sa se salveze, nu pot sa ma duc si eu cu el.
Daca pe mine ma doare cand il vad pe copilul meu ca se drogheaza, oare m-as simti fericita si l-as face si pe el fericit sa ma droghez si eu? Ca sa ajung si eu in disperarea in care este el? |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Partener ateu | onyx235 | Nunta | 87 | 26.03.2011 21:52:20 |
Suntem crestini, intrebati-ne orice | andreicozia | Generalitati | 133 | 16.08.2010 23:01:34 |
Eminescu ateu? | pisi | Generalitati | 39 | 18.01.2010 16:49:03 |
De ce sunt ateu agnostic | hmiron | Teologie si Stiinta | 43 | 30.12.2009 22:51:32 |
ateu sau crestin? | Dan-Virgil | Generalitati | 33 | 12.07.2008 21:21:58 |
|