Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.03.2009, 21:13:16
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Eu am respectat pe dreptul Iosif, pe care mi l-a dat voința lui Dumnezeu de logodnic și ocrotitor. Aici n-a fost nimic trupesc, ci totul sufletesc, pentru că traiul nostru impreună a fost un triumf al curăției și al fecioriei. Lumea intreagă n-a văzut niciodată o minune mai mare ca feciorelnica noastră logodnă, săvârșită numai de Pronia lui Dumnezeu. Dumnezeu a voit ca să-mi asigure cinstea mea , și deoarece Fiul Său s-a zămislit in sânul meu, mi l-a dat pe dreptul Iosif de păzitor.
Noi am fost ca doi crini pururea curați și precum a fost in noi totdeauna adevărată sfințenie, in noi a fost la fel și intreaga feciorie. Iosif mi-a fost foarte credincios și , deși văzându-mă insărcinată, a voit să mă lase, n-a voit totuși să mă necinstească. El nu știa incă, că eu am devenit Maica lui Dumnezeu, dar un Inger din cer i-a descoperit indată. M-a condus cu credință in Egipt și a locuit intotdeauna cu mine in Nazaret. El a fost cel dintâi , care impreună cu mine s-a inchinat Mântuitorului lumii, cu o mare mângâiere a inimii sale in grajdul din Betleem. Mi-a câștigat pâinea prin munca mâinilor sale și prin sudoarea feței sale și m-a hrănit pe mine și pe Fiul meu Dumnezeiesc, pentru că el a fost purtătorul nostru de grijă. << Va urma >>
Iosif a fost foarte virtuos și n-a greșit nimic, precum li se cuvine Sfinților. Smerenia, curăția și blândețea l-au făcut cel mai asemănător cu mine și cel mai aproape de mine in toate darurile cerești.
De te uiți la moartea lui, il vei vedea că a trecut-o in cea mai dulce liniște. Fiul meu și eu i-am fost alături, până când și-a dat sufletul in cea mai mare și mai desăvârșită pace. Eu îi ștergeam cu mâinile mele sudorile de moarte, și Iisus al meu ii inchise ochii ca intr-un somn dulce. Acum este cu noi in slava cea cerească, și ajută foarte mult in viață și in moarte pe cei ce-l iubesc pe el. Fiule, dacă ai vedea tronul lui in cer ! Dacă l-ai vedea inălțat in slava deasupra Ingerilor ! Nu trebuie să te indoiești de ajutorul lui de vei fi evlavios. Pentru a dobândi o moarte bună, repetă mereu : Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu celui Viu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale și ale tuturor Sfinților Tăi, ajută-mă in ziua morții mele ! +
Vechi 15.03.2009, 16:06:48
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Regina Păcii

O, Maică Fecioară Marie ! / Se-nchină popoarele ție / Și-n lacrimi fierbinți și suspine / Așeaptă-ndurări de la tine. / O, Maică Fecioară Marie ! / Prin vremuri grozave de urgie / Trec astăzi popoarele toate / Și-o lume intreagă se zbate. / O, Maică Fecioară Marie ! / Fă liniște, pace să fie, / Usucă potopul mâniei / Și-aprinde iar focul frăției. / O, Maică Fecioară Marie ! / Fă timpuri mai bune să fie, / Și zile mai multe senine / S-avem de la Doomnul prin tine. / O, Maică Fecioară Marie ! / Popoarele zac in robie, / In lanțuri duc zile amare / Cerând de la tine scăpare. / O, Maică Fecioară Marie ! / Revarsă din cer bucurie, / Și scurge din valea de lacrimi / Noianul cel mare de patimi. / O, Maică Fecioară Marie ! / Fă iarăși in lume să vie / Iubirea, nădejdea, credința, / Și-n toate spre bine, voința. / O, Maică Fecioară Maria ! / Grăbește tu timpul să vie / O singură turmă să fie , / Și-un singur Păstor pe vecie !
Vechi 16.03.2009, 15:57:05
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Răstignirea

Când convoiul trist ajunse pe platoul Căpățânii, / Fariseii, cărturarih, saducheii și bătrânii / Jubilau, râzând demonic, și priveau biruitori / Spre rivalul lor, invinsul , plin de sânge și sudori. / Râsul lor de vulpi viclene o străpunge și o doare / Mult mai groaznic pe Maria decât crunta-nfiorare / Ce-o cutremură atuncea când călăii-i pironesc / Primăvara ei pe Cruce și de flori o veștejesc. / Dar călăul cel mai groaznic, ce o sfâșie mereu, / Ca un vultur făr-de moarte pe un veșnic Prometeu, / E iubirea ei de Mamă, arzătoarea ei iubire, / Ce-o ridică azi pe tronul de regină-ntre martire. / Timp de trei eterne ceasuri, cât a stat Iisus in cuie / Sângerând, ea stete dreaptă lângă El ca o statuie. / Și-a ei inimă de mamă, visteria mântuirii, / Ca buretele-i absoarbe toată fierea pătimirii. / Cum o ustură arsura buzei sale-nvinețite, / Cum ar vrea să-I stingă focul unei singure clipite / C-un pahar de apă rece, insă n-are nici un strop, / Numai lacrimile-amare care-i curg pe-obraji potop. / Cum ar vrea să urce scara și să-L strângă-n brațe dulce, / Și la pieptul ei de Mamă, trupul Lui căznit să-L culce ! / Cum ar vrea să-i smulgă spinii-nfipți in tâmpla Lui fierbinte, / Și piroanele bătute-n mădularele Lui Sfinte ! / Dar ea trebuie să zică incă-odată : "Fie Mie ! ". . . / Cum a zis la Vestea Bună, la-nceput de Liturghie / Și cu Fiul impreună ; El, in trupu-i sfânt pe Cruce, / Ea, in inimă, aceeași jertfă Tatălui aduce. / Și acum stă Maria-n fața Pironitului pe grinzi, / Inimile lor par două fețe - opuse de oglinzi , / Ce-și răsfrâng aceeași cruce in imagini infinite, / Unul altuia sporindu-și suferințele cumplite.
Vechi 17.03.2009, 22:40:43
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Testamentul de pe cruce ( partea I )

Ale Crucii brațe-ntinse peste zări mântuitoare, / Despărțesc de-acum in două râul vremii călătoare ; / Lumea veche-mbătrânită se-nmormântă pe Calvar, / Și se naște alta, nouă , din Lumină și din Har. / Dar viața-n largul firii, când incepe să se-ntrame, / Are lipsă de căldura și de sânul unei mame ; / Ce s-ar face-n cuibul rece puișorii golășei / Fără grija rândunelei, fără aripile ei ? / Și -oare ce s-ar mai alege, pe acest pământ uscat, / De polenul primăverii, de furtuni împrăștiat, / Dacă n-ar găsi potirul primitor al manei flori / Leagăn, scutece și pază contra marilor dogori ? / Vezi, de-aceea Ziditorul de pe lemnul răstâgnirii, / Cel ce-a scris această Lege ințeleaptă-n cartea firii, / Când e gata să-și arunce bobul vieții noi in lume, / S-a gândit la bunătatea și iubirea unei mume. / Și privind-o pe Maria, pe femeia cea eternă, / Toată inima fecioară, toată dragostea maternă, / Și, alăturea de dânsa, pe Apostolul Ioan, / Un simbol și o icoană a tot neamului uman. / Și-a făcut in fața morții testamentul, ca un tată, / Și-ntre martori după lege, a grăit : Femeie , iată / Fiul tău ! Și-ntrânsul iată tot poporul Meu ales ! / Și de-atunci se-aude-n inimi cântul plin de ințeles : / - O , Marie, spicul mamă al grăuntelui preasfânt, / Ce se-aruncă azi in brazda ucigașului pământ, / Vei fi Maica cea de taină a cucernicului lan, / Și cu vremea se va-ntinde pe tot globul pământean !
< Va urma >
Vechi 18.03.2009, 02:44:16
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Testamentul de pe cruce ( partea 2 )

Citat:
Ale Crucii brațe-ntinse peste zări mântuitoare, / Despărțesc de-acum in două râul vremii călătoare ; / Lumea veche-mbătrânită se-nmormântă pe Calvar, / Și se naște alta, nouă , din Lumină și din Har. / Dar viața-n largul firii, când incepe să se-ntrame, / Are lipsă de căldura și de sânul unei mame ; / Ce s-ar face-n cuibul rece puișorii golășei / Fără grija rândunelei, fără aripile ei ? / Și -oare ce s-ar mai alege, pe acest pământ uscat, / De polenul primăverii, de furtuni împrăștiat, / Dacă n-ar găsi potirul primitor al manei flori / Leagăn, scutece și pază contra marilor dogori ? / Vezi, de-aceea Ziditorul de pe lemnul răstâgnirii, / Cel ce-a scris această Lege ințeleaptă-n cartea firii, / Când e gata să-și arunce bobul vieții noi in lume, / S-a gândit la bunătatea și iubirea unei mume. / Și privind-o pe Maria, pe femeia cea eternă, / Toată inima fecioară, toată dragostea maternă, / Și, alăturea de dânsa, pe Apostolul Ioan, / Un simbol și o icoană a tot neamului uman. / Și-a făcut in fața morții testamentul, ca un tată, / Și-ntre martori după lege, a grăit : Femeie , iată / Fiul tău ! Și-ntrânsul iată tot poporul Meu ales ! / Și de-atunci se-aude-n inimi cântul plin de ințeles : / - O , Marie, spicul mamă al grăuntelui preasfânt, / Ce se-aruncă azi in brazda ucigașului pământ, / Vei fi Maica cea de taină a cucernicului lan, / Și cu vremea se va-ntinde pe tot globul pământean !
< Va urma >
Si , Maria, rădăcina Viței Tainice de Vie / Răsădite pe Golgota, a rămas mereu să fie / Născătoare generoasă a intregului popor / De mlădițe răsărite din tulpină-n viitor ! / Și de-atunci ca un răsunet, in urechea lui Ioan / Și in sufletul oricărui drept cucernic pământean / - Iată Mama ta, copile, aibi de grijă și-o cinstește. / Eu , Iisus Hristos, prin tine, prelungindu-mi dăruirea / Printre oameni, vreau să-i dărui toată cinstea și iubirea ! / Tu cu-ncredere deplină să alergi la ea oricând / Mai presus de-orice nădejde ocrotirea ei cerând. / Suferința ce-a -ncercat-o lângă Crucea sângeroasă / A făcut ca gingășia ei să fîe mai duioasă ; / De mă dăruie pe mine, pentru tine, morții-amare, / Ce-ar fi-n stare să-ți refuze, de-i vei cere cu răbdare ? / Mai vârtos când te vei teme de mânia Celui Drept / Vătămat prin vorbe strâmbe, ori prin mersul tău nedrept, / Pocăindu-te, te-ascunde sub aripa Maicii Sfinte / Și prin inima ei cere mila Dreptului Părinte ! .
Vechi 18.03.2009, 22:09:32
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Plinirea jertfei ( partea I )

Lupta crâncenă și crudă de pe Cruce s-a sfârșit, / Și prinosul Liturghiei Mântuirii s-a-mplinit. / Lemnul cel mai drept și verde din pădurile libane / A căzut sub lovitura nedreptăților umane. / Maica Sfântă , lângă Cruce, a rămas incremenită ; / Dar, proptită de Speranță, sora ei nedespărțită, / Iși indreaptă ochii-n lacrimi către ceruri suspinând : / -Dumnezeu, primește jertfa Mielului Tău Blând ! / Trupul Sfânt la sânul morții doarme somnul păcii lin, / Și de astăzi nu-L mai paște nici o caznă , nici un chin. / Dar tu, Maică a durerii, ți-ai golit intreg paharul ? / Dimpotrivă, -amărăciunea și-a-ntețit in el amarul. / Când cu sulița ostașul L-a străpuns pe El in coaste, / Nu mai scoate nici un geamăt, nici nu vede-n juru-i oaste ; / Dar Tu simți cum te pătrunde fierul lung al lungii suliți, / Și prin inima ta frântă iși deschide crude uliți. . . / In sfârsit , Pilat, pe semne vrând să-și spele incă-o dată / De pe mâinile pătate veci de veci neștearsa pată, / De pe mâinile pătate veci de veci neștearsa pată, / Se indură și lui Iosif ii ingăduie spre seară / Să-și coboare-nvățătorul de pe lemnul de ocară.
< Va urma >
Vechi 19.03.2009, 08:45:25
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Plinirea jertfei ( partea a II-a )

Citat:
Lupta crâncenă și crudă de pe Cruce s-a sfârșit, / Și prinosul Liturghiei Mântuirii s-a-mplinit. / Lemnul cel mai drept și verde din pădurile libane / A căzut sub lovitura nedreptăților umane. / Maica Sfântă , lângă Cruce, a rămas incremenită ; / Dar, proptită de Speranță, sora ei nedespărțită, / Iși indreaptă ochii-n lacrimi către ceruri suspinând : / -Dumnezeu, primește jertfa Mielului Tău Blând ! / Trupul Sfânt la sânul morții doarme somnul păcii lin, / Și de astăzi nu-L mai paște nici o caznă , nici un chin. / Dar tu, Maică a durerii, ți-ai golit intreg paharul ? / Dimpotrivă, -amărăciunea și-a-ntețit in el amarul. / Când cu sulița ostașul L-a străpuns pe El in coaste, / Nu mai scoate nici un geamăt, nici nu vede-n juru-i oaste ; / Dar Tu simți cum te pătrunde fierul lung al lungii suliți, / Și prin inima ta frântă iși deschide crude uliți. . . / In sfârsit , Pilat, pe semne vrând să-și spele incă-o dată / De pe mâinile pătate veci de veci neștearsa pată, / De pe mâinile pătate veci de veci neștearsa pată, / Se indură și lui Iosif ii ingăduie spre seară / Să-și coboare-nvățătorul de pe lemnul de ocară.
< Va urma >
-Vezi că-i bună lumea, Maică , și-ți intoarce Fiul iar ! / -Bunătate ? Omenie fără dragoste și har ? / Iat-o scrisă cu piroane-n mădularele lui reci, / Și-or citi-o -nfiorare toate vecurile-n veci ! / Și plimbându-și ochi umezi peste rănile deschise / De piroane și de lance in divinul Trup, le zise : / -Rămâneți de-acum deschise pe vecie, sfinte rane, / Ca să fiți mereu limanul suferințelor umane ! / Și, ținându-L strâns in brațe, ea la pieptul ei il strânge ; / De pe rănile brăzdate șterge rănile de sânge . / Și cu grijă ia cununa de ocară de pe frunte, / Smulge spinii, câte unul, din făgașele lor crunte. / -Va pricepe oare lumea tot Calvarul Crucii Tale ? / Zice Maica biruită de iubire și de jale ! / Și strângându- L tot mai tare să-L răzbune de dureri, / Fiecare rană-i pare țeapă crâncenă de fier.
Vechi 31.03.2009, 15:54:38
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Invierea Domnului - partea I

Incleștarea de pe Cruce fu-ncercarea disperată / A satanei de-a menține fața lumii-ntunecată ; / Iar când soarele se-ascunde după umbra unui nor, / El crezu, întunecatul, c-a ieșit biruitor ! / Fariseii sigilară sub o piatră Primăvara, / Deci putea de-acum să doarmă, fără teamă, toată țara, / Mai ales că stăpânirea, prin străjeri, i-asigurată / Că sămânța de sub brazdă n-o să iasă niciodată. . . / Gura dulce și duioasă ca o șoaptă, ca o doină, / Ce suna pe mal de ape, pe dogoare și pe moină / Crăinicindu-și vestea bună și trezind din morți pământul / Astăzi tace-ncătușată și-amuțită, ca mormântul ! / Glasul limpede ca cerul și puternic ca un tunet, / Ce vibra adânc în Templu și în inimi cu răsunet, / Biciuind trufia beznei, îmbrăcată-n strai de cleric, / Ori in purpură de rege, azi e stins în întuneric. / Ucenicii se lăsară pradă fricii și durerii, / Iar a treia zi-și pierdură și nădejdea Învierii ! / Numai Maica Preacurată, în vârtejul încercării, / Nu și-a stins măcar o clipă sfânta candelă-a sperării .
{ Va urma }
Vechi 01.04.2009, 22:52:38
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Partea a 2-a

Citat:
Incleștarea de pe Cruce fu-ncercarea disperată / A satanei de-a menține fața lumii-ntunecată ; / Iar când soarele se-ascunde după umbra unui nor, / El crezu, întunecatul, c-a ieșit biruitor ! / Fariseii sigilară sub o piatră Primăvara, / Deci putea de-acum să doarmă, fără teamă, toată țara, / Mai ales că stăpânirea, prin străjeri, i-asigurată / Că sămânța de sub brazdă n-o să iasă niciodată. . . / Gura dulce și duioasă ca o șoaptă, ca o doină, / Ce suna pe mal de ape, pe dogoare și pe moină / Crăinicindu-și vestea bună și trezind din morți pământul / Astăzi tace-ncătușată și-amuțită, ca mormântul ! / Glasul limpede ca cerul și puternic ca un tunet, / Ce vibra adânc în Templu și în inimi cu răsunet, / Biciuind trufia beznei, îmbrăcată-n strai de cleric, / Ori in purpură de rege, azi e stins în întuneric. / Ucenicii se lăsară pradă fricii și durerii, / Iar a treia zi-și pierdură și nădejdea Învierii ! / Numai Maica Preacurată, în vârtejul încercării, / Nu și-a stins măcar o clipă sfânta candelă-a sperării .
{ Va urma }
-Va-nvia ! Ii spune-o șoaptă din adâncul inimii, / Și surpând domnia beznei, jugul morții-l va zdrobi ! / - Va-nvia cu strălucire ! Zic și frunzele din muguri, / Căci viața nu se stinge nici pe cruce, nici pe ruguri ; / - Va-nvia mai plin de slavă! Cântă holda pe ogoare, / Ca și spicul meu ce crește din grăuntele ce moare ; / -Va-nvia ! Răsună-n codri mii de păsări cu fanfara, / Căci nu poți să ții în lanțuri cetluită primăvara ! / De aceea-n zorii zilei Invierii-nvingătoare, / Când vuia prin aer zvonul răspândit de Vestitoare, / Și stârnea credință-n unii, iar în alții îndoială, / Ea-i cu totul liniștită ca o harnică Vestală. . . / L-a văzut și ea , firește , înaintea tuturor. / Însă tace și le-ascultă , fremătând, soliei lor ; / Ba, că piatra-i răsturnată, ba că Giulgiul s-a aflat, / Și că Ingerul le spune că Hristos a înviat ! / L-a văzut și Magdalena în aceeași dimineață / Când a stat cu El de vorbă, ca pe vremuri, față-n față. / L-au văzut apoi și alții, iar spre seară s-au dus / Și cei doi ce-L intâlniră pe cărare spre Emaus. . . / Chiar necredinciosul Toma L-a văzut și s-a convins / Că-ntr-groapă nu se poate astupa Cel Necuprins, / Toți credeau, în van străjerii, mituiți, spuneau din gură / C-au văzut prin somn cu ochi cum Apostolii il fură. / - În zadar iți pui, Caiafă, un oblon la ochi, și spui / Că de astăzi înainte soare-n lumea -ntreagă nu-i ; / Nu întuneci tu lumina, de-ai fi negru ca un corb ! / Dacă vezî numa-ntuneric e un semn că tu ești orb ! / Și-n zadar ai vrea cu frigul urii tale să ingheți, / Sub zăpada iernii grele, râul veșnicei vieți, / Căci natura se-ncălzește și nămeții iernii pier, / Sucul fierbe-n rădăcină și se-avântă către cer ! . . . / Nu vezi tu că numa-n tine, sub obrocul tău de gheață, / Dăinuiește încă iarna, fără murmur de viață ? / Dar afară-i primăvară, soare, cântece și flori, / Căci viața e eternă, doar călăii-s pieritori !
Vechi 02.04.2009, 23:37:24
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Rusalii ( partea 1 )

Tăinuindu-și la -nălțare chipul Său văzut, Hristos / A rămas cu duhu-n duhul Maicii Sfinte , luminos ; / Și-mprejurul ei se-adună ucenicii-n foișor, / Unde-așteaptă pogorârea Duhului asupra lor. / Stăruind în priveghere și in post necontenit, / Meditează mai cu seamă un cuvânt ce l-a rostit / -Mi s-au dat puteri depline pe pământ precum și-n cer ; / De aceea să străbateți fața-ntregului pănânt, / Crăinicindu-Mi Vestea Bună în tuspatru părți de vânt ; / Fiți lumină din lumină și lumina lumii-ntregi, / Și-i spălați cu foc obrazul și cu Duhul Noii Legi. / Luminați cu fapta voastră decât vorba mai presus, / Și-nvățați pe toți să creadă toate câte vi le-am spus ; / Cel ce crede în Lumină , va fi-n veci Luminii fiu ! / Cel ce n-are crez, rămâne rob al Beznei mort de viu ! / Iată, Eu cu voi de-a pururi voi rămâne prin iubire, / Ca un prieten, ca un frate, ca un tată, ca un mire ! / De vă-ncredeți in Iubire, Ea rostește-n voi Eternul ; / Căci Iubirea-i Paradisul, iar refuzul Ei, Infernul ! / În acest concert de rugă, Preacurata, în tăcere, / Se lasă adânc pătrunsă de divinele mistere / Și cu dorul ei străbate peste graniți de văzduh / Să deschidă poarta lumii ca să sufle Sfântul Duh.
<< Va urma >>
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfantul Maxim Marturisitorul- sfantul caruia i s-a taiat limba si mana dreapta georgeval Despre Biserica Ortodoxa in general 6 21.01.2014 15:38:25
Sfantul Maxim Marturisitorul Ekaterina Sfinti Parinti (Patrologie) 1 13.05.2012 06:17:22
Sfantul Maxim Marturisitorul- martir pentru dreapta credinta georgeval Diverse Sarbatori 7 03.04.2012 00:34:34
Ce inseamna sa iti traiesti viata la maxim? alexdu Generalitati 22 24.02.2010 12:01:02
Sfantul Maxim Marturisitorul despre dragoste mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 0 06.03.2009 02:03:48