![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Oare chiar nu aveti limite? I-ai ascultat predicile Pr. Paraian? Ai gasit in predici ceva in sensul spus de tine? Ma indoiesc. Poate ca ti-a spus ceva despre pacate, si tu i-ai replicat ca "citesti biblia". Posibil sa-ti fi raspuns: "lasa biblia", ca nu asta am intrebat sau spus, ci... Ia adu-ti aminte cum a fost si incearca sa nu trunchezi adevarul, caci tot minciuna este. Eu oricum nu cred ca ti-a facut asemenea recomandare. |
|
|
|||
|
|||
|
Off, ce lectura obositoare (a topicului de fata). Dar pentru ca tot am facut efortul asta, sa vedem puțin despre ce se discută aici.
Am observat sute de versete plasate cu nonșalanță, scoase din context, fragmente autoreferențiale etc. Mi-am adus aminte de ispitirea lui Iisus unde ispititorul o tot dădea cu "este scris", dovedind că este un bun cunoscător al Vechiului Legământ. Se pare că are niște urmași aproape la fel de competenți în hermeneutică biblică. Pentru a aduce puțină claritate in discuție, îi rog pe urmații lui Calvin să-mi răspundă la următoarele întrebări: Cum s-a născut Biblia? Ce cunoștințe au dumnealor despre manuscrisele cu largă circulație în primele secole creștine? Asta doar să vedem cam la ce nivel discutăm. Altfel, dacă de bombardăm reciproc cu versete decupate după niște clișee paraecleziologice nu facem altceva decât să umplem forumul cu vorbe. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Un lucru important: puneti mana pe Sfanta Scriptura (nu este suficient sa stii ceva despre ea ci este important sa o cunosti). Din necunostinta, Il numiti ispititor pe Cel ce o tot dadea cu "este scris". Domnul Iisus Hristos raspunde de vre-o 40 de ori (in fata diavolului sau a fariseilor) cu [COLOR=blue]"este scris"[/COLOR][COLOR=blue].[/COLOR] Sfintii Apostoli fac la fel. Faptul ca a incercat si diavolul o singura data sa spuna "este scris", nu insemna ca este un obicei al lui. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dar să lăsăm asta... Cât despre urmașii lui Calvin cu pregătire mediocră pot să fac o remarcă de ansamblu: nu-i nevoie să se găsească special pentru mine unul cu pregătire mediocră pentru că toți susținătorii curentului de opinie al cărui lider ești dovedesc deja o pregătire mediocră și submediocră. Uite și dovada: "nu este suficient sa stii ceva despre ea ci este important sa o cunosti" . Poate se gasește vreu-un lăutar într-ale teologiei adventiste să-mi tâlcuiască ce vrei să spui în zicerea asta care e un exemplu tipic de contradicție în termeni. Adică dumneata, să înțeleg, cunoști Biblia dar nu ști nimic despre ea. E suspectă poziția ta de "avocat al diavolului" în sensul că îi aperi metoda de plasator de versete scoase din context. Eu doream să-ți arăt că știe și dracu scriptura de parcă ar fi învățat-o de la neoprotestanți pentru că, e limpede, aveți multe în comun la capitolul hermeneutică biblică și nu numai. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
1. Referitor la mediocritate, aveti dreptate. Fara falsa modestie, am mai recunoscut ca am o pregatire mediocra. Sunt multi frati de credinta (nu ma refer la cei cu pregatire teologica speciala), mai bine pregatiti decat mine. Acestia au treburi mai importante de facut. Asa ca, bucurati-va ca puteti discuta cu unul ca mine. 2. Nu am fost deloc "avocatul diavolului" Am fost avocatul metodei pur crestine de a veni in fata cu "sta scris" (asa cum am invatat de la Mantuitorul). Dvs. ati considerat aceasta metoda specifica "ispititorului". Practic, l-ati facut "ispititor" pe Cel ce folosea in mod frecvent expresia "sta scris", adica pe Domnul Iisus Hristos. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Am dat un exemplu de persoana care pretinde ca stie ceva despre Sfata Scriptura dar nu o cunoaste. Unde vedeti contradictia de termeni? Este posibil ca unele persoane sa stie multe din istoria scrierii Sfintei Scripturi dar sa nu stie ce contine Sfanta Scriptura. Daca doriti putem discuta si despre istoria alcatuirii Sfintei Scripturi. Pentru mine, aceasta Carte este ceva viu. M-a interesat si cum s-a nascut dar cel mai mult m-a interesat ce vrea sa spuna. |
|
|
|||
|
|||
|
"Lasa Biblia", sunt exact cuvintele parintelui Teofic Paraian. Imi mai rasuna si acum in urechi. Nu-mi permit "luxul" de a minti.
|
|
|
|||
|
|||
|
Cred ca nu ai inteles ce a vrut sa spuna, asa cum nu vrei sa intelegi nici ce ti se spune pe aici. Deci nu cred ca Pr. Teofil Paraian te-a opritde la a citi biblia.
|
|
|
|||
|
|||
|
Intr-o conferinta de la Craiova, cuprinsa in cartea Din ospatul credintei, Parintele chiar spune ca "de la Evanghelie trebuie sa incepem", si ca degeaba citim alte carti ortodoxe daca nu citim Evanghelia...
|
|
|
||||
|
||||
|
Pai toti preotii recomanda Sfanta Scriptura, dar nu si talcuirea ei dupa capul fiecaruia, doar sectarii cred ca pot sa talcuiasca dupa capul lor desi mult adevar nu poate sa fie in aceste secte aparute peste ocean ca ciupercile dupa ploaie...care n-au macar un pic de istorie ce sa mai vorbim de succesiune apostolica
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. | Seraphim7 | Secte si culte | 104 | 23.10.2022 00:36:38 |
| Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
| Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini | RafaelMiticaPitulice | Despre Sfanta Scriptura | 25 | 02.08.2011 09:01:17 |
| Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|
|