![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
-Animismul si shintoismul sunt mai vechi decat crestinismul, asa ca nu se poate spune ca un atac la adresa crestinismului a fost "declanshat" inainte de aparitia lui. -reincarnarea in animale(sau plante) este o tampenie imposibila si este promovata de cei mai inchipuiti credinciosi cu scopul de a-si promova propria "vrednicie/competenta". -vegetarianismul era la mare moda pe vremea bunicilor mei si era generalizat in toate paturile sociale; tin minte ca doar duminica se servea carne la masa de pranz. Astazi, a vorbi defaimator despre vegetarieni este (dpmdv) mai mult o lipsa de smerenie, sau o declaratie de "nu-mi pasa de post". Despre animalele de companie stiu ca sunt adoptate (si chiar recomandate de psihologi) tocmai sa o suplinire a relatiilor sentimentale de catre persoane singure, carora le este teama de esecuri sentimentale in societatile unde acestea sunt regulate, frecvente, absolut normale. Animalul de companie nu dezamageste, nu e capabil de esecuri, astfel ca este preferat din capul locului si preocuparea de catre stapan este minima, iar despre permanentza preocuparii se poate spune ca chiar constituie un asa-zis "beneficiu" duhovnicesc; n-o fi acesta un punct rosu(vrednic) in programul zilnic si nici n-o sa fie, dar rozaliu tot e. Anti-antropocentrismul este liderul politic zilelor noastre si fiind lider, ne conduce viata, iar noi il sustinem.
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 06.12.2023 at 09:07:25. |
|
|