Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik
Măi omule, pe Hristos tot în grajdi Îl țineți ?
|
Atîta au. Dacă ar avea vile sau conace poate că l-ar ține acolo pe Dumnezeu.
Citat:
Voi stați în case, apartamente, viele, mobilate, utilate, cât mai îmbodobite și frumoase și pe Hristos... tot în grajdi Îl lăsați ?
|
Care voi? Întreabă-te mai bine despre care voi vrei să vorbești?
Citat:
Păi nu vă e rușine ? Nu vedeți cum își bat dracii joc de voi ? Oare atât de orbi sunteți ? Oare atât de mult urâți Biserica ?
|
Oare cine sunt dracii ăia care își tot bat joc? Pe cine regăsești printre ei?
De unde tot scoți tu că ar urî cineva biserica? Păi cei ce cred iubesc Biserica și nu o urăsc. Urîcioșii sunt în altă parte, deobicei în bar sau la birt... sau pe funcții foarte înalte.
Citat:
Ce vi-a făcut Biserica, Ortodoxia, cu ce greșim noi, toți, că facem Biserica, Biserică pe placul Domnului ? Voi sunteți pe placul demonilor... Mi-e tare milă de voi...
|
Cine sunteți voi toți? Cînd zici așa tu te gîndești la toți ortodocșii? Păi nu ei zic ci tu zici în numele lor. De ce ar fi ortodocșii în contra noastră a ortodocșilor? De ce? Cu ce am greșit unii altora? Oare nu avem dreptul să credem fiecare în Dumnezeu? Nu avem dreptul să credem fiecare în Cuvîntul lui Dumnezeu? Păi voi vă faceți pe placul demonilor răpindu-ne dreptul de a crede și de a mărturisi. Deci nu cred că ți-e milă ci spui tot ce-ți vine la gură amestecînd demonii ca să creezi panică în creduli. Păi demonii sunt cei ce nu cred sau cei ce cred greșit pentru a păcătui.
Citat:
Da, acuzi Biserica, că nu-și sărăcește ieslea Împăratului Universului... și tot tu spui de "portul cuvios specific tradițional românesc în conformitate cu Hrisovul care stă la temelie".
|
Te simți vizat cînd vorbesc de lux? N-am acuzat pe nimeni dar probabil că luxul evident de care profiți în loc să te facă să-l împarți, să dai din el și săracilor, iată, tu vi să le dai în cap fără pic de rușine pentru pofta ochilor și trufia bogăției... Și mai spui că ești creștin ortodox și că ne iubești? Defapt din ce vorbești văd că tu detești săracii... și mai ales pe ăia fără de păcate.
Citat:
Dacă aveți hrisov la temelie, atunci trebuie să aveți și biserica construită creștinește, cum au început să se construiască din secolul 3 bisericile, când a ieșit Biserica din catacombe.
|
Biserica Domnului e făcută din oameni căci Apostolii s-au dus să facă din oameni biserică și nu s-au dus să îi pună pe oameni să-și dea toți banii ca să ridice unii biserici peste biserici tot mai mari și mai multe spre a fi ele dărîmate.
Citat:
Deci faceți-vă acea biserică, frumoasă, cu Sfânt Iconostas, Sfinte Veșminte preoțești, ca Pavel, Sfintele Icoane ca mărturisire, cu hramul Bisericii, apoi Liturghierul, Molitfelnicul, Mineiele, Sfintele Canoane de la Sfintele Sinoade, toată rânduiala Bisericii, să dovediți că sunteți ortodocși, cum afirmați, nu? Atunci vă primim în Biserică și ne bucurăm împreună în Domnul.
|
Păi dacă nu cere Domnul Iisus Hristos în Cuvînt ceea ce le ceri dumneata, ce ar trebui ei să facă? Dumnezeu le cere Credință în Cuvîntul Lui Dumnezeu căci Hristos este biserica și casa creștinului așa cum Tatăl este biserica și casa Lui Hristos. Tu defapt ai vrea să slujească omul zidurilor așa ca cei din lume care își fac mereu case cu multe etaje și cu multe turnulețe ca să se vadă că e cel mai trufaș și cel mai tare din parcare... adică cel mai mare mafiot. Dumnezeu a trăit în corturi încă de pe vremea lui Avraam și Isaak și Iacov așa că El nu cere omului să-i ridice ziduri și să-I facă case și nici altare pline cu aureturi și cu tot felul de împopoțonări, nu cere. Dumnezeu cere Dreaptă Credință și multă dreptate făcută în Adevăr.... din iubire și din milă.
Mai bine postezi doar cîte o pagină ca să discutăm. Acum e timpul să merg acasă căci îți scriu de la serviciu.
Citat:
Începe de la postarea mea #439, alineat cu alineat, te rog. Începe de acolo, bine? Te rog.
|
Nu merge așa. E mult prea mult deodată. Cred că ajunge pentru astăzi discuția asta. Trebuie să ai timp și pentru rumegare și discernere așa că pe viitor mai bine postezi maxim 20 de rînduri și eu îți răspund și tot așa sau invers, te întreb eu și răspunzi tu. Dacă facem inflație de întrebări și răspunsuri s-ar putea să nu mai rămînem cu nimic după ele decît să vrem mereu să tot întrebăm și să răspundem și s-ar putea ca prin asta să începem să ne mîndrim. Deci mai bine devenim mai eficienți și mai ne și odihnim pînă mîine căci lăcomia de prea multe cuvinte s-ar putea să vină din slava deșartă... cu care amîndoi lupătm. Ok?
Dacă ne ajută Dumnezeu, mîine continuăm de la postarea ta #439.