Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.05.2015, 21:07:53
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Eu m-am convertit dupa ce am cunoscut personal un preot minunat si am aflat de existenta unor episcopi care au murit pentru credinta lor, mai precis pentru un singur aspect al ei: acela ca a te rupe de vicarul lui Cristos inseamna a te rupe de Cristos.
Ca acel preot care m-a pescuit, ca acei superiori ai lui pe care ii cunoscuse si ii urmase, ca aceia as vrea sa fiu.
1. Cred ca acesta ar trebui sa fie ultimul argument pentru o convertire. Daca cineva intalneste niste indieni minunati nu ar trebui sa se converteasca la hinduism doar pentru asta, ci sa si caute adevarul. Chiar daca inaintasii lor au murit pentur credinta lor, cand au fost obligati de musulmani sa se converteasca. Alegerea ar trebui sa fie in primul rand bazata pe ratiune (cautarea adevaratei credinte si analizarea dovezilor) si mai putin pe un impuls pietist de moment.
2. Din nefericire "pescuitul" asta aduce a prozelitism catolic, desigur, probabil a fost insotit si de indemnul sa faceti cum va indeamna constiinta/inima, nu un prozelitism agresiv.
3. Cum stim si la Schisma, catolicii au ales sa-l urmeze pe Papa, restul patriarhatelor pe Hristos. Se poate spune ca si acei episcopi au ales mai mult sa moara pentru vicar, din ceea ce ati explicat.
Reply With Quote