![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Inchizitia a facut si foarte putine lucruri bune, lichidand anume initiati in "dark side". In rest, uciderea unor oameni pentru delict de opinie, precum Jan Huss, Jeremia Praghezul, si multi alti "eretici", "jidani" (ma refer la conversos, care nu au putut sta departe de adevarata lor credinta) este nu doar revoltatoare, ci grotesca de-a dreptul.
S, inainte sa sara unii subiectivisti de fund si sa imi aduca aminte de repetatele mele referiri la nimicirea Occidentului actual apostat anti-Dumenzeu si anti-natural, cugetati ca actualul sistem face ce nu au facut nici fariseii, nici islamistii, nici inchizitorii: ataca familia si distruge si modifica natura, practic se vede si de catre un idiot intentia luciferica de remodelare (a se citi 'distrugere") a Creatiei. Practic, actuala legislatie si stare de lucruri dinlume este o declaratie de razboi la adresa Facatorului. "Ba, Tu, Ala Batranu' de zile de pe Tronul pe care il voiam pentru mINE; ma enerveaza cum ai facut Tu lumea. Uite ca pun eU regulile mELE, si blestematii astia de oameni coruptibili, facuti cica dupa imaginea Ta, vor face tot ce le zic eU". O fi cam melodramatic, da' autentic. Nici macar cei mai sangerosi generali catolici sau protestanti din Razboiul de 30 de ani nu ar fi avut asemenea planuri scelerate. Nici chiar Iosif Vissarionovici Stalin sau Adolf Hitler. Si asta e tragedia istoriei, sau partea ei centrala: sangele care a fost varsat a fost varsat intotdeauna de catre cine nu trebyuie, cui nu trebuie, cand nu trebuia. Si catolicii au ars pe rug, si "Biserica Nedespartita" a ars, si intotdeauna ereticii au fost pedepsiiti. Acu', daca contesta cineva chestia asta, va reamintesc ca maicile convertite de Sf. Maxim Confesorul au fost arse pe rug. In rasaritul bizantin. Scrie intr-o carte postata chiar aici pe forum. Ca sa nu zic de felul in care erau tratati oricum "ereticii" peste tot. Si spre completa obiectivitate, trebuie sa arat ca in cazul ortodocsilor rusi e de notat supravietutuirea religiei "pagane" a poporului uralic Mari, din Rusia. Credinta pagana, nu neopagana, pastrata ca atare in Vest? Aiurea, minutiozitatea tehnica a rasei spalacite si-a spus cuvantul si in asta. Mi-e scarba de felul in care oamenii se agrega ca vitele pentru o cauza sub un stindard, macelarind totate tintele indicate. Animale proaste si fanatice. Singurele lucruri care merita lupta, in scopul pastrarii si impunerii, sunt familia curata, natura cat-de-cat intacta si cultul cinstei si adevarului intre oameni. Atat. Orice altceva e latrat apologetic sau instigare "politica" la omor grav si deosebit de grav. Cruciadele au fost totusi o mizerie: justificarea cu Poitiers nu tine. Arabii fusesera opriti acolo pe vremea lui Carol Martel, oricum ceva secole inainte de cruciade. Dar de, trebuie sa ii sustinem pe cei de o credinta cu noi, nu-i asa? (Impulsul asta nu il am si nu il voi intelege vreodata). E mai bine sa nu crezi in "nimic"(nimic din pdv al religiilor formate si oficiale) decat sa ucizi o singura fiinta, altfel decat in autoaparare (adica, in apararea ta, a celor dragi si a tarii). Mihnea, cand, nu daca, Anti isi va forma propriul Tribunal Ecleziastic, si va ordona torturarea sspx-istilor, stilistilor, si altor traditionalisti sau rebeli, prin tinerea in staza si folosirea magiei negre si nanotehnologiei (deh, varianta futurista si mult mai sadica a rasului pe rug) ii vei recunoaste autoritatea? Ca sa nu mai zic cat era de stupida "convertirea" de natiuni la crestinism cu sabia, deopotriva in tarile baltice sau Americi. Cica daca s-a convertit regele sau marele preot, trebuie si masele si razboinicii si invatatii sa se aglutineze sub inainte-nu-stiu-ce-semn-pagan-iar-de-acum-sub-cruce, ca de, "de azi nu mai jertfim Zeului-Stejar, de maine luam Impartasania, iar de poimaine mergem la ucis caini de jidovi si blestemati de musulmani". Nu suna chiar asa, dar cam asa a fost, la scara istorica de timp. Atahualpa a fost un erou ca nu a trecut la o religie falsa, doar de frica conchistadorilor. Intelgeti? ce este fortat nu e valabil. Altfel, Creatorul nu ar fi dat majoritatea poruncilor din Decalog cu tinta sociala. Last edited by Barsaumas; 22.04.2015 at 12:39:24. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De la lume adunate, si-napoi la lume date... | ucenic | Generalitati | 27 | 28.06.2012 22:50:26 |
Despre lume si lepadarea de lume | buiacu gabriel | Intrebari utilizatori | 12 | 10.08.2010 11:27:11 |
|