Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.01.2015, 18:57:22
Inorogul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Am vazut si doctori si mari chirurgi foarte credinciosi,care nu intrau in operatie decat cu o rugaciune si o cruce!
Iar aceia nu au"deschis doar cartea de anatomie"ci au facut bataturi pe ea,ca si pe alte compendii de anatomie si fiziologie umana.

Ok sa deschidem cartea deci...
Yasmina, un singur mare aspect de lamurit aici:

Mesajele mele recente nu se adreseaza majoritatii colegilor, ci au tinta directa :). Am folosit intentionat sofisme si intepaturi/trolling de acelasi "calibru" cu al interlocutorului. Ele sunt greu de observat doar de catre cei care le folosesc la randul lor.

Mesajul meu are, intr-adevar, un substrat de adevar dar nu este nicidecum esential in ceea ce doresc eu sa transmit si daca doresti sa avem o dezbatere pe acest subiect va trebui sa continuam intr-un alt context (LE: m-am intins cu raspunsul, se poate dezbate si aici).

In mare, precizez ca nu ma intereseaza catusi de putin ce ritual face medicul si ce muzica asculta inainte de a intra in operatie atata timp cat va aplica cunostintele lui medical/stiintifice atunci cand va efectua operatia. Daca este un bun expert, nu ma intereseaza nici moralitatea lui in afara cabinetului, in sensul ca acest lucru nu imi influenteaza decizia de a ma lasa pe mainile lui.

Nu m-ar incanta un medic care m-ar desface si s-ar apuca de matanii si trecerea candelei sfintite pe deasupra operatiei, sau care nu ar mai steriliza bisturiul ...pentru ca a facut asistenta o rugaciune puternica asupra acestuia. Am inteles: rugaciunea are efecte benefice si face minuni... dar va rog, nu pe mine!
Nu ma intereseaza care este viziunea doctorului asupra mortii si a vietii daca el este bun in ceea ce face.
In plus, voi evita pe cat posibil expertii care imi vor face recomandari de ordin moral, pentru simplul fapt ca nu ii recunosc nimanui aceasta autoritate. Cu alte cuvinte, nu poate sti altcineva ce este mai bine pentru mine.

Nu am o problema atat timp cat credinta vine mai degraba ca un supliment si nu ca o exclusivitate. Suna ciudat? Vezi multe dintre sfaturile care sunt oferite oamenilor bolnavi (nu in sensul de "pacatosi", ci cu adevarat bolnavi) si ai sa intelegi ce vreau sa spun.

Si totusi se naste o intrebare interesanta: ai prefera ca intr-o sala de operatie sterilizarea sa se faca prin rugaciune sau prin metode, tot stiintifice*, dar alternative? Cum justifici raspunsul?

*mai nou, rugaciunea sterilizeaza: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=17633

Last edited by Inorogul; 19.01.2015 at 19:17:01.