Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.01.2015, 21:00:00
cristirg cristirg is offline
Banned

Data înregistrării: 26.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Reacția lui Pleșu după atacul de la Paris: Este un gest absolut incalificabil, dar libertatea de expresie nu este libertatea să-ți bați joc de alții

http://www.mediafax.ro/cultura-media...tiile-13755459

""Ceea ce însă sunt sigur e că atunci când știi că pe lume există asemenea fanatici, e lipsit de înțelepciune să îi provoci, jucându-te cu simbolurile lor, ca și cum ai juca popice. Libertatea de expresie nu e libertatea să-ți pui poalele-n cap și să-ți bați joc de alții. Există limite, care țin și de civilizație și de cultură și de bună cuviință și de civilizație interioară, până la urmă. Așa, putem să luăm peste picior orice, cu riscurile care, iată, apar. Eu nu spun că e normal să reacționezi cu gloanțe la bezmeticeala unor oameni care se distrează pe socoteala unor tradiții, dar nici nu-i normal să tratezi cu atâta frivolitate lucruri care adună în jurul lor respectul și viața spirituală a unor întregi comunități""

Până unde poate merge libertatea unei caricaturi nu știu. Eu sunt la fel de enervat când văd texte literare, piese de teatru sau caricaturi care fac glumițe pe socoteala lui Iisus sau a lui Moise sau a cultelor indiene, pe cât sunt de enervat când văd caricaturi care se distrează bătându-și joc de profetul Mahomed. Sunt lucruri de care e bine să nu te atingi cu atâta nonșalanță. Nonșalanța e o formă de nesimțire până la urmă și nesimțirea trebuie să-și găsească o anumită limită", a spus Pleșu"