![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
@Ana T Parintele Cleopa. (am scris Cleope din greseala) Eu te-am intrebat pe tine daca ai citit, nu ma intereseaza ce fac alti useri de aici.
Putem citi si literatura universala, dar mai intai trebuie sa ii citim si pe Parintii nostrii si pe Sfintii Parinti. Sa inteleg ca nu i-ai citit si nu te-a interesat invatatura Bisericii prea mult, nu? In ziua de astazi "nu stiu", "nu am auzit", "unde scrie", nu prea mai functioneaza, caci avem de unde lua informatia: din carti si de la duhovnici. Toti oamenii sunt pacatosi. Nu e nimeni fara de pacat. Apoi, pe noi trebuieste sa ne intereseze de pacatele noastre, nu de pacatele altora. Nu pune la inima daca cineva spune rautati pe aici. Suntem pe internet, pe forum, pot scrie toti ce vor-pana la un punct. Te-am intrebat de Biserica si invatatura ei ptr ca nu stiu daca doresti raspuns ortodox sau nu. Daca luam in calcul invatatura Bisericii, si ar trebui sa o luam, caci suntem pe site ortodox, atunci stim ca iubirea dintre o femeie si un barbat trebuie sa aibe binecuvantarea de la Dumnezeu, adica e nevoie de Taina Casatoriei. Casatoria fiind o cruce, nu o sa fie lapte si miere si scopul ei nu este doar sa gasim pe cineva sa ne implineasca visele noastre. Daca doresti sa faci voia Domnului, mai devreme sau mai tarziu, o sa iti gasesti pe cineva. Esti inca tanara. Rugaciunea e importanta. Apoi, putem sa ne pregatim si cand suntem singuri, adica sa lucram cu noi, cu defectele noastre, cu patimile noastre. Duhovnicul te poate indruma si este cel mai in masura sa iti dea sfaturi. Ai grija la visarea cu ochii deschisi, caci nu este prea sanatoasa. In sensul ca exista pericolul sa ne 'indragostim' de o persoana imaginara si sa o proiectam asupra unui om real. Insa, omul real nu e perfect, are defecte si limitarile lui. Daca nu face exact ca peronajul din vis nu inseamna ca e om rau sau ca nu iubeste. Nu e rau sa ai anumite pretentii, dar sa fie ancorate in realitate. Cand zic prententii ma refer sa nu cazi pe spate la primul care iti spune ca esti frumoasa. Sa vezi daca omul are vicii sau nu, sa aibe caracter, sa aibe niste valori morale, sa fie credincios etc. |
|