![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De exemplu, sunt vreo 14 carti apocrife in Biblia voastra, desi stiti ca acestea nu sunt insuflate de Duhul lui Dumnezeu, voi tot le-ati adaugat la Cuvantul lui Dumnezeu, pentru ca spuneati ca sunt "bune de citit". Ce s-a intamplat cu cele 3 versete din Biblie care spun sa nu ADAUGI nimic la Cuvantul lui Dumnezeu? - Voi spuneti ca Maria a ramas fecioara pentru totdeauna. Eu n-am gasit niciun verset care sa sustina acest lucru. Deci, te rog frumos, daca e sa faci afirmatia ca Crestinismul curat, autentic si scripturistic mai exista doar la ortodocsi, atunci ar fi foarte intelep din partea ta sa imi dai si niste versete care sustin aceasta doctrina. - Pentru voi succesiunea apostolica este o dovada ca ortodoxia este adevarata? Daca nu gresesc, acelasi lucru sustin si catolicii despre ei. De ce aveti voi dreptate si catolicii nu? Si de unde aveti impresia ca succesiunea apostolica este un SEMN al religiei autentice, ca Biblia nu vorbeste despre asa ceva, ci vorbeste despre crestini ca fiind oameni care il iubesc pe Isus si vor sa Il urmeze din toata inima. - Cultul mortilor. Biblia nu ne spune niciunde ca mortii ne pot auzi sau ca ei pot sa ne ajute intr-un fel sau intr-altul. - Rugaciunea la Maria sau sfintilor. Iarasi, Biblia nu mentioneaza niciunde ca este permis sau acceptabil ca cineva sa se inchine sau sa se roage vreunui sfant. Dovedeste-mi ca gresesc. In Apocalipsa 19:10 atunci cand Apostolul Ioan a vrut sa se inchine inainte unui inger din cer: "Și m-am aruncat la picioarele lui ca să mă închin lui. Dar el mi-a zis: „Ferește-te să faci una ca aceasta! Eu sunt un împreună-slujitor cu tine și cu frații tăi care păstrează mărturia lui Isus. Lui Dumnezeu închină-te!" Mi-s sigur ca daca Maria stie ce se intampla astazi pe pamant ar fi foarte suparata, la fel ca acel inger din cer, pe faptul ca oamenii se inchina si se roaga ei in loc sa se roage Mantuitorului care si-a varsat sangele pentru sufletele noastre. Citat:
Citat:
Eu am fost prin destule biserici penticostale sau baptiste mici de 10-50 membri, care vor sa faca tot ce le spune Dumnezeu prin Biblie, si care il iubesc pe Isus si vor sa Il urmeze cu toata inima lor, si care au o dragoste pentru foarte mare pentru toti oamenii de pe pamant. Isus a zis in Ioan 13-34-35: "Vă dau o poruncă nouă: să vă iubiți unii pe alții; cum v-am iubit Eu, așa să vă iubiți și voi unii pe alții. Prin aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii pentru alții.”" Acei credinciosi despre care iti vorbeam chiar au o dragoste pentru ceilalti oameni din lume. Oare nu este asta unul dintre semnele despre care Isus spunea ca vor fi printre ucenicii Sai adevarati? Faptul ca ortodoxia este de la anul ~30 d. Hr. (ca de la anul 0 nu avea cum sa fie) nu dovedeste absolut nimic, deoarece foarte multe lucruri s-ar fi putut schimba, adauga sau scoate de atunci pana acum. Voi, in loc sa va bazati pe Scriptura ca fiind autoritatea suprema a Cuvantului lui Dumnezeu, voi va bazati pe faptul ca ortodoxia a fost inceputa de catre primii apostoli ai lui Isus, lucrul care nu poate fi dovedit, si lucru care chiar daca ar fi dovedit nu poate sa arata ca ortodoxia este adevarata. Oamenii, de-a lungul timpului au creat religii false pentru a-si crea propriul dumnezeu, pentru ca este mai fain sa iti creezi propriul dumnezeu cu propriile lui reguli, decat sa iti schimbi tu viata conform Cuvantului lui Dumnezeu. Si asta trebuie sa facem, nu avem cum sa stim ca toate invataturile apostolilor lui Isus au fost transmise din generatie in generatie, fara nicio modificare, pana in ziua de azi, asa ca, cel mai sigur lucru pe care il putem face e sa ne conformam viata cu ceea ce ne spune Isus prin Biblie. Asta incearca sa faca neoprotestantii (cel putin unii dintre ei, nu toti, ca si la noi exista destule capre printre oi). Poti sa imi arati biblic, care sunt motivele pentru care crezi ca penticostalii sau baptistii gresesc si sunt niste sectari/pagani/sau orice alt atribut "prietenos si plin de dragoste" pe care voi ni-l atribuiti noua. :) Citat:
|
|