Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.01.2014, 10:48:55
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

@ guardian knight, viata te va ajuta sa intelegi intr-un final. Macar de nu va fi prea tarziu. Voi raspunde totusi la ce cred eu ca merita:

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
Probabil faceti parte din cler, si atunci discursul dvs e perfect de inteles !
Probabil te inseli!!! Nu ca nu mi-as fi dorit, dar am inteles mult prea tarziu ca am gresit cararea. Ferice de cei care au aflat-o din timp, si sunt vrednici s-o urmeze. Eu nici n-am fost si nici nu sunt!

Citat:
...ci mai degraba ,sa incercam sa construim biserici in sufletele oamenilor !
Pai ar trebui sa stii ca, in fata lui Dumnezeu, fiecare trebuie sa inceapa sa faca aceasta, cu el insusi. Tu cand vei incepe sa pui "inceput bun" bisericii sufletului tau?

Citat:
Din pacate, o parte din patura sociala a clerului nu a scapat de fenomenul coruptiei crase, la fel cum coruptie exista in proportie ingrijoratoare la nivelul fiecarui strat social,mai mult sau mai putin !
Pai daca accepti (fie si teoretic) aceasta ipoteza, de ce esti contrariat? Un om intelept, chiar daca ar fi ateu, accepta "greseala" la modul general, nu atat de subiectiv. "Coruptii" la nivel politic, fura doar pentru ei. Daca ai auzit de preoti care s-au imbogatit, si-au facut vile si case de vacanta, si-au cumparat bunuri luxoase cu banii lor si in nume personal, fa o lista se supune-o spre dezbatere. Dar nu e asa. Ei isi dedica intreaga viata unui scop care este departe de a fi egoist. De ce te deranjeaza bisericile care vor ramane peste veacuri, celor ce vor urma? Daca totusi mai sunt pe alocuri si preoti inselati, eu zic sa stai linistit, ca nu tie iti va cere Dumnezeu socoteala, decat in masura in care acum ridici piatra impotriva lor, ca si cum ai fi vrednic de asta. Biserica nu trambiteaza niciodata faptele bune pe care le realizeaza, tot prin sacrificii mari. Le aflam rar in cine-stie-ce conjunctura. Il ascultam intr-un interviu pe Parintele Tanase de la Valea Plopului, cum spunea ca in tara mai sunt in jur de 400 astfel de salase de ajutor pentru copii, batrani sau oameni necajiti. Voi nu stiti fiindca nu va intereseaza. Iar daca aflati, vi se pare firesc. Ce e firesc? Cata donatie faci tu si cei care striga ca si tine, pentru copiii abandonati, sau scapati de la avort, sau pentru batranii bolnavi si chinuiti, sau pentru manastirile a caror monahi se roaga si pentru voi, nu doar pentru noi? De ce va excludeti de buna-voie ca si cum ati prefera sa fiti "ciumati"! Cine va cere sa faceti asta? Guvernul? Politia? Medicii? Parintii sau bunicii vostri? Voi nu realizati cat venin va curge prin vene, daca va razvratiti impotriva unei institutii care va da libertatea sa refuzati, nicidecum ca v-ar impune taxe. Au venit mascati sau recuperatori sau comisii bancare la voi la usa sa va puna sechestru pe bunuri fiindca nu contribuiti cu nimic? Ce pretentii aveti in acest caz? Nu cumva dati dovada de multa ipocrizie, strigand si batand cu piciorul in pamant ca nu e bine?

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Biserica Ortodoxa si influenta ei in societate Decebal Biserica Ortodoxa Romana 10 09.09.2012 21:11:45
Zellu - Societate ( Freestyle ) Claudiu_FT Stiri, actualitati, anunturi 0 16.12.2011 22:03:58
Biserica si societate iosif Despre Biserica Ortodoxa in general 63 24.12.2006 22:34:58