Citat:
În prealabil postat de Teonymus
În istorie există legendele Olimpului, legende cu semi-zei, cu uriași, există legenda Atlantidei. Acum vă întreb eu, oare nu e posibil să fie vorba de fapt despre același lucru, doar că perspectivele din care sunt privite lucrurile sunt diferite?
Așa și în cazul "zeilor malefici" pe care îi aduceți în discuție. Este posibil să fie vorba de fapt despre același lucru.
Acum m-ați întrebat de ce cred în existența "diavolului", dar nu cred în existența "zeilor malefici". Fiindcă repet, eu cred că de fapt este vorba despre același lucru până la urmă, dar privite altfel. Am ales versiunea biblică, pentru că o consider mai realistă. Și la urma urmei sunt creștin și e logic să fie așa, apoi de ce vă mai întrebați astfel de lucruri?
|
Deci sa inteleg ca dupa parerea dvs. toate religiile lumii, din trecut si din prezent, au partea lor de adevar?
Va intreb astfel de lucruri pentru ca sunt sincer curios sa inteleg de ce cred multi oameni in lucruri care mie imi par nesustinute de dovezi si cum fac sa aleaga o varianta religioasa din miile existente. Mai mult, par atat de convinsi de adevarul "absolut" al variantei alese incat resping toate celelalte religii (sau secte din aceeasi religie) ca fiind "rataciri" sau "erezii".
Dvs. spuneti ca sunteti crestin. Prin urmare, rezulta ca respingeti afirmatiile facute de iudaism sau islamism ca fiind neadevarate. De ce faceti asta si pe ce dovezi va bazati adeziunea la crestinism si nu la celelalte 2 religii date ca exemplu (evident, intrebarea e valabile pentru toate religiile).