Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu
Cezar, iartă-mă, dar cred că n-ai citit atent.
|
Frățiorul Cezărel, cum să spun, este unul dintre cei care, ca și alți frățiori sau nefârtați de aici de pe forum ca și din viața neforumistică, își trăiește mica lui iluzie că se poate pune împotriva valului, adică să zic așa împotriva
mersului general al lucrurilor; sau care ar vrea poate, intuind care este marele val și încotro o ia, să le dea un brânci fraților mai mari decât el, să îi arunce la adânc, pentru ca micul frățior să fie el acela care prinde valul.
Aparte de cele de mai sus, și fără vreo referire la tot felul de frățiori mai mari sau mai mici, cred că ar fi interesant un studiu
despre lipsa de conștiință (morală și creștinească în general) și de loialitate, despre invidie și mâncătorie, la populația care se autointitulează sau care este intitulată prin statistici cu numele de "creștini ortodocși români". Cred că ar fi niște rezultate extrem de interesante ale studiului, care ar zdruncina multe dintre iluziile narcisiste ale populațiunii de ortodoxei. Cu această ocazie s-ar vedea și mai mult cât este de reală ca fapt minoritatea creștină ortodoxă română de care vorbea "Savonarola" la începutul acestei discuții.