Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.06.2013, 23:11:29
Nastya
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
În care imagini? Dacă ești bună, mai pune o dată linkul, eventual și minutul.

Părintele Galeriu a fost, într-adevăr, la Universitate, însă nu l-am găsit pe net.

Parintele Galeriu apare in minutul 42,12, dupa imaginile cu nuntasii.

Pacat ca in film nu se "aude" linistea desavarsita care se pogorase in clipa in care Parintele a inceput sa rosteasca Rugaciunea Domneasca Tatal Nostru. Toata Piata era in genunchi si Rugaciunea s-a inaltat ca un singur gand. Parintele era in balconul Universitatii unde era o icoana a Maicii Domnului si un portret al lui Eminescu. Piata era atunci, o clipa, ca o biserica; balconul era ca un amvon. Daca i-ati fi vazut pe toti acei oameni in clipa in care s-au ridicat din genunchi!

Cam asa era Piata.
Se scanda, se canta; au venit acolo oameni de tot soiul.
Dar din Piata nimeni n-a indemnat la violenta.
Noi (copiii mei si cu mine) cred ca am fost in Piata aproape in fiecare seara. Si stim cum a fost.
S-a pierdut un moment al vietii noastre. Si acum platim. Dar asa a fost sa fie.
Sa nu uitam:

<<Tot sufletul să se supună înaltelor stăpâniri; că nu este stăpânire decât de la Dumnezeu; iar cele ce sunt, de la Dumnezeu sunt rânduite. Ca atare, cel ce se împotrivește stăpânirii, rânduielii lui Dumnezeu i se împotrivește. Iar cei ce se împotrivesc își vor atrage osândă.>>(Romani 13, 1-2)

<<Ale mele sunt sfatul și temeinicia,
a mea e lucrarea minții și a mea e tăria; prin mine domnesc regii
și cei puternici scriu dreptatea;>> Pr 8,14-15

<<„Binecuvântat fie numele Domnului
din veac și până'n veac,
că ale Lui sunt înțelepciunea și înțelegerea. El schimbă vremile și anii,
El așază regi și El îi strămută,
El dă înțelepciune celor înțelepți
și minte iscusită celor ce știu să înțeleagă;>> (Dn 2, 20-21)

<<Voi, regi, ascultați și înțelegeți!
Învățați-vă, voi, cei ce judecați marginile pământului! a Plecați-vă auzul, voi, cei ce stăpâniți peste mulțimi
și care vă trufiți cu mulțimea neamurilor! Căci Domnul este Cel ce v'a dat stăpânirea
și Cel-Preaînalt, puterea;
El este Cel ce vă va cerceta faptele
și planurile vi le va cerca . >>(Sol 6, 1-3)
a)Presupuse a fi ale unui rege iudeu, îndemnurile de mai jos li se adresează tuturor celor ce au funcții conducătoare în lume; de aici, caracterul universalist al acestui capitol.

<<Atunci Pilat I-a zis: „Mie nu-mi vorbești? Nu știi că putere am să te eliberez și putere am să te răstignesc?“ Iisus a răspuns: „Asupra Mea n'ai avea nici o putere dacă nu ți-ar fi fost dat de sus. De aceea, cel care M'a dat în mâna ta, mai mare păcat are“.>>(In 19, 10-11)
Reply With Quote