![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, sunt dați oștașii drept pildă, dar pildă creștină, așa-i, nu împotriva altor oameni. Că spune Sfîntul Apostol Pavel: "Căci lupta noastră nu este împotriva trupului și a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutății, care sunt în văzduh." (Efeseni 6,12)
Ce face un ostaș? Ucide? NU! Suferă. Uite: "Suferă împreună cu mine, ca un bun ostaș al lui Hristos Iisus. Nici un ostaș nu se încurcă cu treburile vieții, ca să fie pe plac celui care strânge oaste." (!!!) (2 Timotei 2, 3-4) Să folosesc înțelepciunea ta, sau a preotului Andrei-Aldea, dacă el spune asta: vezi? aici e un cuvînt îngrozitor pentru cei ce spun să ucidă alt om. Sfîntul Ioan Botezătorul nu spune să ucidă alt om, apărînd țara, ci din contră: pocăiți-vă, că s-a apropiat Împărăția Cerurilor. Ce este pocăința? Uciderea altuia? Să-ți mai arăt ce spun Scripturile? Mai tare vei fi osîndit la Judecată, dacă fac asta. Ți-am arătat suficient. Mai departe. Asta a spus Părintele Mihai Andrei-Aldea? Că "Sfintii Parinti nu a osandit niciodata folosirea fortei, a violentei, decat daca a fost facuta cu nedreptate"? Dar îi dau zeci de pasaje din Patristică și îi dovedesc lui că Sfinții Părinți osîndesc vilența. Oh, vai și-amar. Cum cad și preoții, chiar și cei aleși, cum spune Scriptura. Și nu cad numai ei, smintesc și pe alții. Dar mai este timp de pocăință și pentru preotul respectiv, că nici nu știu cine-i preotul Mihai Andrei-Aldea. Slavă Domnului oricine ar fi preotul Mihai. Există doar mînie sfîntă, ca și neascultare sfîntă, despre care am vorbit în alt post. Care e cu totul altceva și în niciun caz nu duce la uciderea altui om, sub nici un pretext. Iar Sfîntul Ioan Gură de Aur se referea la armele Duhului Sfînt de care spune și Sfîntul Apostol Pavel, nicidecum la a ucide o altă persoană. Da este vreme de război, dar la care să NU participe creștinii. Exact, acela e adevăratul război. Împotriva demonilor, împotriva sinelui și a lumii, spun Sfinții Părinți. Nu se referă la folosirea armelor de fier, ci la cele nevăzute, căci războiul nostru e împotriva întunericului. Dacă ce ai scris a scris preotul Mihai-Andrei Aldea, oricine ar fi acel preot, a greșit amarnic. Stăpînirea pedepsește? Nimeni nu pedepsește, decît Dumnezeu. Și nici El, în mod direct. E ce alegem noi. Oh vai. Și din nou greșit. Există doar două stăpînii: cea de pe pămînt, care pedepsește încălcare legilor puse de acea stăpînire pe pămîntul conduc de acea stăpînire și stăpînirea din ceruri, conform Cuvîntului Mîntuitorului: da-ți cezarului ce-i al cezarului și lui Dumnezeu ce-i a lui Dumnezeu. Din nou greșit: ocupanții ce au "datoria" să lupte împotriva ocupanților? Poate alți oamenii, dar nu creștinii. Lumea, ce iubește ce este al lumii, dar noi, pentru că nu suntem ai lumii, spune Scriptura (!) nu facem cele ale lumii. "Dacă ați fi din lume, lumea ar iubi ce este al său; dar pentru că nu sunteți din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea vă urăște." Ioan 15, 19. Lasă morții să-și îngroape morții lor. Lasă japonezii din ryu ryu, să-și îngroape japonezii lor, lasă asiatici-ce-nu-vor-să-urmeze-luminii, să-și îngroape morții lor. Creștinii să stea în lumină, la Lumină, Hristos. Amin. Întocmai, preotule Mihai Andrei Aldea: Israel S-AU supus egiptenilor, atîta amar de ani, iar cînd a venit Moise să-i scoată din Egipt, nu a instigat la rebeliune și la ură împotriva egiptenilor, oh vai nouă, vai. Ei au vrut, conform poruncii Dumnezeiești, care nici ea, nu instigă la ură și violență, să plece pe cale pașnică, precum au și venit. Cum au fost acceptați, așa să se și ducă. Și nici cînd au ieșit din Egipt, nu s-au răsculat împotriva egiptenilor. Și pe filisteni și moabiți și alții i-au ucis poporul evreu, împotriva poruncii lui Dumnezeu: SĂ NU UCIZI: De aceea s-a întristat Dumnezeu pe ei, și din pricina depărtării lor de dragostea lui Dumnezeu, au ajuns robi la egipteni, robi la babilonieni, și-așa mai departe. Oh, vai nouă. Lupta împotriva ocupației, nu se realizează decît (!) în planul duhovnicesc, împotriva demonilor, care au luat mințile celor ce vor să asuprească alți oameni. Niciodată cu alte arme, decît cele duhovnicești, cele de la Duhul Sfînt. Nici nu avem nevoie de altele. NU avem nevoie să ne ridicăm militar, sau economic, sau cultural. Cînd ne ridicăm duhovnicește, ne ridicăm pentru tot ce avem nevoie. Restul, toate vor veni de la sine. E ca și cum, după cum spune preotul Mihai Andrei-Aldea, ca și cum ridicîndu-ne duhovnicește li eșuând, nereușind nimic, ne gîndim apoi că poate dacă ne ridicăm și în alte planuri, reușim, acolo unde nu am reușit duhovnicește. Complet greșit. Mai departe. Și suflet și trup. Da, trupul este templul Duhului Sfînt, nu este pentru a ucide alt om, sub nicio formă. Cum va putea un om, plin de Duhul Sfînt, să înceapă să omoare oameni, numai că cică își apără țara? E o minciună. Duhul Sfînt nu ucide oamenii. Este Dumnezeu vieții nu al morții. Dumnezeu nu vrea moartea păcătosului, ci să se întoarcă și să fie viu. Rezistența împotriva ocupanților, nu trebuie să fie sub nici o formă ce învață preotul Mihai Andrei-Aldea, -să-l ierte Dumnezeu pentru prostiile cu care a smintit pe cei mai mici, și să nu-și lege totuși piatra de moară de gît, cum Spune Scriptura, ci să se pocăiască-, ci trebuie să fie după cum învață Însuși Dumnezeu prin Sfîntul Apostol Pavel, că războiul nostru nu este împotriva trupului și a sîngelui, ci împotriva întunericului și a demonilor. Amin. Să ia arma în mîini? Și să omoare? A spus așa ceva un preot al lui Hristos? Pocăință. Atunci vai lui, cît de mult greșește, vai lui. Să ia arma în mînă să-și apere familia? De ce? Iubește pe mamă, pe tată, pe soție, pe frați mai mult decît pe Hristos? Atunci nu este vrednic de Hristos, după cum spune Scriptura. Iar dacă iubește mai mult pe Hristos decît pe familie, Hristos nu are nevoie de apărare, ci de mărturisire, iar asta, după cuvîntul Lui, în iubire, și iubirea vrăjmașilor, așa cum ne-a iubit El pe noi. Cum? Dîndu-se pe Sine jertfă, pe Sfînta Cruce. Cum? Pentru cîțiva? Nu. Pentru toți. Atunci cînd este sub ocupație, creștinul, biblic (!) are două soluții. Să se supună stăpînirii sau să fugă. ATÎT ! Oh, vai nouă. Obligația noastră de a folosi arme de fier NU EXISTĂ ! Biblic vorbesc ! Asta-i datoria lui, nu de-a ucide. Pe nimeni. VAI ȘI-AMAR ! Toți creștinii sunt slujitorii lui Dumnezeu, prin faptele, cuvintele lor, credința lor, iubirea lor, nu doar preoții și monahii. Și așadar, toți creștinii trebuie să NU pună mîna pe nici o armă ce ar putea ucide un alt om, nu numai preoții și monahii. Conform învățăturii creștine. Am vorbit destul. Vai nouă de vom ucide alt om, vai nouă. O viață, dacă ne pocăim pentru uciderea altui om, și poate nu e de-ajuns, după pildele din Pateric. Vai nouă. Bucurii. P.S.: frate Dalian, nu trebuie să demonstrez nimănui nimic, dragul meu. Îți place sau nu, nu te împiedică la mîntuire semnătura mea, din contră ajută. Gîndește-te la lucruri mai mari. Iar eu sunt creștin. Ortodox, se înțelege, singura Biserică Creștină rămasă pe pămînt. Liniștește-te. Doamne ajută. P.S.2: patrie și credință, șterge satana aia de la poza de avatar. |
|