![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută.
Deci dragilor, eu degeaba vă explic, că voi nu vă dați nici un interes să acceptați, să aflați și să cunoașteți, eu degeaba vă vorbesc, o să călcați în picioare cuvintele ce vă spun, cum a-ți călcat în picioare și versetele, Cuvântul lui Dumnezeu ce vi-am dat adineaori. Orice vi-aș explica, oricât de frumos, oricât de duhovnicește, oricât de Adevărat, voi tot pe a voastră o țineți. Nu am decât să las Sfinții lui Dumnezeu să vă vorbească. Dacă pe Dumnezeu nu îl ascultați, oare pe ei îi veți asculta? Așadar citiți VĂ ROG, înainte de orice, în acest subiect ACTELE MARTIRICE, sau PSB vol. 11: ![]() ![]() O găsiți aici, în format pdf : http://www.misiune-ortodoxa.ro/downl...martirice.html Vă dau doar un pasaj de acolo: Sfântul Irineu de Sirmium, Actele Martirice, pagina 219 : "Cel ce jertfește zeilor și nu lui Dumnezeu, va fi șters din numărul celor aleși. (Ieș.22,20) Mi s-a poruncit să primesc mai degrabă chinurile, decât să sacrific demonilor, negînd pe Dumnezeu. (adaog eu: oare ucigînd alt om, nu jertfim demonilor?) (...) Mă bucur de-aș fi chinuit, de vei face-o, ca să fiu părtaș la suferințele Domnului meu. Jertfesc prin bună mărturisire Dumnezeului meu, căruia i-am jertfit întotdeauna". Atenție! "Venind, însă, părinții lui și văzând că este chinuit, îl rugau să jertfească zeilor. Iar copiii lui, îmbrățișîndu-i picioarele, îi ziceau: ai milă de tine și de noi tată. Erau de față și femeile, soția și rudeniile, care plîngînd pentru tinerețea și frumusețea lui, îl rugau să jertfească." (...) "Fie-ți milă de floarea tinereții tale, strigau toți." (...) "Dar el vedea porunca lui Dumnezeu: dacă cineva Mă va tăgădui în fața oamenilor, și Eu îl voi tăgădui în fața Tatălui Meu Care este în ceruri (...) n-a răspuns nimănui" (...) Guvernatorul Probus i-a spus: caută să scapi de moarte. Irineu a răspuns: SUNT FERIT ÎNCONTINUU DE MOARTE, cînd, prin chinurile pe care crezi că mi le-ai făcut, dar pe care nu le simt, primesc pentru Domnul viața cea veșnică." "Guv. Probus întreabă: soția ai? Irineu: nu am. Copii ai? Nu am. Părinți ai? Nu am. Dar aceia care au fost în ședința trecută și plîngeau cine erau? Irineu: "Cel ce iubește pe tată, ori pe mamă, ori pe soție, ori pe fii, sau pe frați, mai mult decît pe Mine, nu este vrednic de Mine (Matei 10,37; Luca 14,36)" (...) "Jertfește măcar pentru copii. Irineu: copiii mei au același Dumnezeu pe care-L am și eu, care poate să-i mîntuie. Tu însă, fă ceea ce ți s-a poruncit. Probus: Te sfătuiesc, tinere, jertfește. Irineu: Fă ceea ce vrei. Vei vedea chiar acum cîtă putere de răbdare, îmi va da Domnul Hristos față de cursele tale." Și Sfântul Policarp al Smirnei și Sfântul Emilian din Durostorum, și Sfintele Agapi, Irina și Hiona și Sfintele Perpetua și Felicitas, CITIȚI; iubiții mei, frați, citiți-le mucenicia, în Actele Martirice. Vă ROG. Îmi amintesc că am citit, în actele martirice, dar nu mai stau să caut acum, spunea: "Dați-mă să mă clănțănească dinții leilor, ca pe niște grâu ales, ca să fac roadă înmiită, să fiu bineplăcut Domnului, căci și eu vreau să mă jertfesc, precum Domnul." Oare ce înțelegeți de aici? A ridicat arma să-și apere familia? Au fost familii întregi băgate în Coloseum, plecau cu bucurie, nici gând de răzvrătire, de "apărare", de aceea izvorau mir. NU VĂ FIE FRICĂ DE MOARTE. Nu vă fie frică că mor soțiile, copiii, că nu trebuie să-i iubiți pe ei mai mult decât pe Dumnezeu, altfel nu vedeți Cerurile. De ce vă e atît de tare frică de moarte? NU VĂ FIE FRICĂ DE MOARTE și NU UCIDEȚI PE NIMENI. Iar pentru a înțelege mai bine de ce se roagă Biserica lui Hristos să fie pomeniți întru Împărăția Cerurilor, oastea, poftim, cea mai bună carte pentru asta: ![]() Explicare Dumnezeieștii Liturghii, Editura Bizantină, București, 2005, 528 pagini. Dar am îndoieli că veți citi vreo-una din aceste două cărți. De aceea vorbesc în zadar și voi tot în nebunie și întuneric vă învîrtoșați inimile. Să nu fie. Închei cu cuvântul lui Dumnezeu: "Vă îndemn, deci, fraților, pentru îndurările lui Dumnezeu, să înfățișați trupurile voastre ca pe o jertfă vie, sfântă, bine plăcută lui Dumnezeu, ca închinarea voastră cea duhovnicească, Și să nu vă potriviți cu acest veac, ci să vă schimbați prin înnoirea minții, ca să deosebiți care este voia lui Dumnezeu, ce este bun și plăcut și desăvârșit." (Romani 12, 1-2) Bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 17.06.2013 at 17:01:12. |
|