Ioane,eu referitor la predica de pe Munte am (in ultima vreme) o parere particulara,in sensul ca o abordez din alt unghi decat cel clasic,in alt context,dar intrucat mai am destule elemente de clarificat ma abtin sa (mai)comentez pe marginea ei pana nu ma edific(mi-au venit toate cartile pe care le-am comandat in UK cu privire la NT si sunt foarte fericit pe tema asta,am de citit pana la finele anului)cu privire la anumite afirmatii facute de diversi cercetatori.Despre sfantul Teofan nu stiu prea multe,din pacate.Eu ma gandisem,doar o idee,la sfantul Ioan Iacob Hozevitul.Am strabatut o pustietate intreaga si o vale desprinsa parca din timpurile biblice ca sa gasesc manastirea cocotata-n piatra unde sunt ramasitele(moastele) lui pamantesti si cred si acum ca a meritat,trebuie sa fii ori Ioan Botezatorul ori un sfant ca sa rezisti in acele locuri.In general oamenii cauta sfinti cunoscuti sa spunem si ma gandeam,voi stiti mai bine,la un sfant care sa va provoace la o analiza mai dificila (nu doar link-uri,asta poate oricine) sa se sudeze echipa mai bine :) Unul cu partea tehnica si unul cu partea artistica,ati putea face o prezentare din doua perspective cu un studiu in comun :) In fine daca va place ideea alegeti voi ce si cum si pe cine,stiti mai bine,daca dau eu sfaturi o sa zica lumea ca sunteti ecumenisti :) Numai bine va doresc si prietenie intre doi frati de credinta.Dumnezeu sa va ajute.
|