Citat:
În prealabil postat de Carmol
OK. Hai sa incercam sa fim civilizati. Imi cer scuze pentru comportamentul meu de mai devreme. O sa ma uit la materialele voastre in speranta ca imi acordati acelasi repect.
Am ales videoclipurile repective pentru ca ele contineau niste puncte scurte si valide, un fel de concluzii.
Acele "lozinci" fac parte din dezbateri care dureaza minim o ora si jumatate.
Recomand sa va uitati la cateva dezbateri in care elitele din ambele domenii (teologic si stiintific/filozofic) se intalnesc. Vedeti cum rezista religia la control si cum rezista stiinta.
Mie nu mi-e frica sa vad ambele parti. Abia dupa ce am vazut ce argumente ofera ambele am putut alege partea de care ma aflu.
Aveti aici linkul unei dezbateri in intregime http://www.youtube.com/watch?v=GJTNpVrEXzE pe care puteti sa o urmariti cand doriti.
Faptul ca sunt de acord cu Dawkins, Hitchens, Denet sau Haris nu inseamna ca ii imit. Cum tu nu il imiti pe Pitagora sau pe Arhimede.
M-am uitat rapid peste articolul postat de Iuliu (5600 de cuvinte sunt cam multe :) ). Nu inteleg ce exact vrei sa iau la cunostinta din acest articol. Ca miscarea umanista din MB are caracteristici asemanatoare cu religia si ca asta ar fi un lucru rau?
|
Nu neaparat. Ca poti fi si ateu care gandesti cu capul tau si poti sa te rusinezi de argumentele celor "3-4 calareti ai apocalipsei" si de pretinsul razboi dintre stiinta si religie. Nu-l confunda pe omul de stiinta Dawkins cu vorbele omului Dawkins care nu-s neaparat stiintifice ( si dupa unii nici macar valoare filozofica nu au ). La fel cum si eu ma pot rusina de vorbele unui om religios.
Eu nu mai urmaresc dezbateri pentru ca m-am convins ca fundamentul ateismului este gaunos si atunci nu are rost sa urmaresc dezbateri. I-am vazut pe toti 4 ( cu tot cu Daniel Dennett ) si mi-au lasat aceeasi impresie de oameni superficiali. Imi plac oamenii care stau la casa lor, nu-mi plac nici Martorii lui Iehova, nici Martorii lui Dawkins. Amandoua gruparile mi se par la fel de destructive pentru fiinta umana.
De fapt nimeni nu urmareste dezbateri, sau foarte putini urmaresc dezbateri. Tot ceea ce facem e sa-i urmarim pe favoritii nostri ca sa ne confirme inca o data ceea ce ni se pare ca stim deja.
http://www.youtube.com/watch?v=Uaq6ORDx1C4
Daca te uiti cu atentie la descriere e pus si timpul cand vorbeste Dawkins asa ca nu trebuie sa urmaresti toata dezbaterea, poti sa derulezi ca sa-l asculti numai pe el.

Nici o grija, la fel fac si oamenii religiosi.