Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.02.2013, 10:20:14
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Anita, cred ca sora nutucutu are intru totul dreptate cand afirma ca in BC lucrurile nu stau cum ne inchipuim. De ce? Pentru ca oricine cunoaste practicanti catolici stie ca una din trasaturile lor este rigoarea/disciplina si ca, dimpotriva, caldicei suntem noi in marea noastra majoritate. Caldicei si balcanici foarte. Ingaduinta si dezordine ca la noi, unde ploua cu pogoraminte peste pogoraminte, nu cred ca se intalneste in nici o confesiune crestina. Inutil sa ne facem ca nu stim cam cate indulgente isi permit crestinii ortodocsi, sub obladuirea preotilor care isi permit si ei, corespunzator, tot felul de scuzabile abateri. Facute in numele Marii Bunatati a Domnului.
Putem spune orice dar ca scrupulozitatea, acrivia si marea curatie ar caracteriza viata ortodocsilor de astazi... asta e curata denaturare a realitatii. Dai cu tunul pana gasesti unul cu o viata mai acatarii...
Una e curatia vietii unor crestini de exceptie, alta e practica de masa in BO. Exceptia, la noi, salveaza regula...
Sa nu ne facem iluzii: Ortodoxia practicata azi e oricum, dar nu altceva decat o gradinita de caldicei. De minune ca totusi, tocmai in aceasta mare masa apar cuviosi si sfinti cum nu se poate spune...
Nu stiu ,eu cunosc destui ortodocsi care incearca sa se imbunatateasca.
Mai ales cei care merg si se spovedesc la un anumit duhovnic de la biserica unde merg eu
Desi daca stau si ma gandesc si celalalt este destul de aspru
Dar primul e un foarte bun sfatuitor
Ma refeream la catolici ca sunt caldicei pentru ca in Franta bisericile sunt destul de goale ,in Germania au inceput sa capete alte destinatii
Dumnezeu sa ne fereasca de apostazia din vest
Caldicei sau nu romanii mai merg inca la biserica
Citeste ce spune par.Iustin aici :
http://atitudini.com/interviu-cu-par...a-f/#more-3114
El are multa incredere in forta spirituala a poporului nostru
Pana la urma sa nu ne mandrim cu asta ,daca e mai multa credinta inseamna ca a fost mai multa nevointa
Si mersul la biserica duminica presupune un sacrificiu ,nu ?
Reply With Quote