Citat:
În prealabil postat de glykys
:)
“L-am cautat pe Dumnezeu in oamenii din satul meu, apoi in carti, in idei si in simboluri. Dar acestea nu-mi dadeau nici pace, nici dragoste. Intr-o zi am descoperit in scrierile Sfintilor Parinti ca este posibil sa-L intalnesti pe Dumnezeu cu adevarat in rugaciune. Atunci, cu multa rabdare, m-am asezat pe treaba. Astfel, am inteles, putin cate putin, ca Dumnezeu este aproape, ca ma iubeste si ca, lasandu-ma umplut de iubirea Lui, inima mea se deschide celorlalti. Am inteles ca iubirea este comuniune cu Dumnezeu si cu cel de langa tine. Si ca, fara aceasta comuniune, lumea nu este decat tristete, rusine, dezolare, massacre. Numai daca va voi sa traiasca in aceasta iubire, lumea va cunoaste viata vesnica.” (Parintele Dumitru Staniloae)
In continuare puteti citi aici despre cunoasterea lui Hristos: http://www.crestinortodox.ro/dogmati...ii-122745.html
|
Frumoase cuvinte, dar trebuie sa punem punctul pe i si sa spunem ca rugaciunea poate da rod numai in bisericile cu traditie bizantina, sub jurisdictia unei Patriarhii. Orice rugaciune care nu e din molitvelnic este inselaciune draceasca. Poti sa ai toata curatia inimii, sa iti dai trupul sa arda, poti sa ai si dragostea sf apostol Pavel, poti sa faci toata milostenia din lume, daca este fara aprobarea unui preot ortodox tot in iad voi merge. Chiar si cea mai curata pocainta din ceasul mortii, daca nu e sub epitrafirul ortodox, omul nu este dezlegat de pacatele sale.
Mila lui Dumnezeu trece numai prin Patriarhiile Ortodoxe si de acolo, pe structura piramidala a sfintei ierarhii, ajunge pana la femeia de serviciu si zilierul obisnuit.
In Gradina Raiului din care a fost izgonit Adam, cea asezata intre Tigru si Eufrat, se poate intra numai daca ai dezlegare de la un preot ortodox. Numai noi ne vom mantui, toti ceilalti se vor duce in Iad.