Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.12.2012, 08:08:20
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
daca se intampla sa ne "spurcam" : la ziua cuiva, suntem serviti, uitam, nu ne dam seama sau pur si simplu nu putem rezista sa nu gustam, multa lume spune "te-ai spurcat, acum mananca tot", dar eu nu sunt de acord. Cred ca e mai bine sa ne infranam atat cat se poate. Sa mancam ce ni se ofera atunci, dar cand e doar pofta noastra...
Dvs cum credeti?
Daca se intampla astfel de accidente,o iei de la capat cu postul,e clar.

Saptamana trecuta,la serviciu,managerul isi facea o ciocolata calda cu frisca cand am intrat.Pentru ca eram prin preajma,mi-a pregatit si mie una si mi-a oferit-o cu cel mai mare zambet si cu tot dragul:"uite,ti-am facut si tie una,sper sa-ti placa",mi-a zis...

Facand o paranteza,eu il iubesc f mult pe baiatul asta(o iubire frateasca desigur,o simpatie);este ca o gura de oxigen(chiar de ozon)la serviciu.Este ceea ce ai defini "omul care aduce pacea".
Mereu zambitor si impaciuitor,optimist si glumet,mult face cu prezenta lui printre oameni.

In fine,dupa am cantarit oferta ciocolatei calde cu frisca si lapte(eu am si intoleranta la lactoza si suntem si in post)am hotarat ca am s-o iau si sa beau putina,ca sa nu refuz si sa incep cu o lista de motive.
Cred si acum ca am facut bine,deoarece nu gustul ciocolatei m-a impins sa accept ci grija prieteneasca a acestei persoane.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul Craciunului daniil96 Generalitati 68 18.11.2016 01:44:18
Postul Craciunului nu trebuie falsificat Chiorean_Eugen_Petrisor Intrebari utilizatori 15 20.11.2012 12:38:53
Postul Craciunului eduardd Craciunul - Nasterea Domnului 22 11.11.2009 20:35:19
Postul Craciunului jenica Generalitati 44 01.12.2007 00:51:14