Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Mulțumesc. Acum te întreb la ce bună toată demonstrația asta a "cunoașterii", dacă nouă nu ne afectează mântuirea? Cu ce ne face mai "breji"? Nu este aceasta o capcana a "mândriei", în care am putea ușor aluneca?
|
E adevărat că unele lucruri sînt de prisos în ce privește mîntuirea, dar nu ne oprește nimeni să ne documentăm în privința Cosmosului în care ne-a așezat Dumnezeu. Pentru simpla curiozitate.
Cît despre mîndrie, depinde de fiecare cît de bine și-a antrenat capacitățile de a rezista acestei ispite - cu ajutorul Lui Hristos, evident. Eu nu am deschis acest subiect pentru a mă da în spectacol, ci pentru a vă arăta că există o mică șansă ca ceea ce susține știința mai ales de vreo jumate de secol încoace poate să fie o gravă distorsionare a realității. Plus că trebuie să știți că există destui oameni, în mare parte nereligioși, care susțin acest model PP și care refuză gogomăniile pe care ni le debitează în primul rînd cei de la agențiile spațiale din cele cîteva țări care au activitate în acest domeniu.