Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.08.2012, 03:10:36
ioan cezar
Guest

Implicit

In locul acela se aflau laolalta cateva mii de oameni in pieptul carora dorul de Dumnezeu nu mocnea ca in pieptul meu, stins ca o candela fara ulei, ci ardea cu focuri vii care nazuiau sa devina, impreuna, un rug...
Aproape ca ma simt tentat sa spun ca nici nu-i de mirare (Doamne, iarta-ma!) ca mai apoi "li s-au aratat, impartite, limbi ca de foc". Luminii si caldurii din inimile oamenilor, Domnul le-a raspuns cu propria Lumina.
"...pe fiecare dintre ei"!
"Si s-au umplut toti de Duhul Sfant..."!

Se intampla arareori, din pricina imaginatiei mele infierbintate pesemne, sa imi para ca traiesc o stare de pace blanda si bucuroasa, o stare care creste pana la marginea unei anumite subtirimi, vag euforice totusi, sub "alimentarea" unei paci dinafara mea, precum parca simt... Atunci ma simt nespus de mic dar fericit... Pe scurt nu ma simt nici un strop de singuratate ci parca sunt un bebelus ocrotit in bratele calde ale mamei... Nu o vad pe mama, dar o simt ca imi raspunde parca dinlauntru, din jur, de pretutindeni... E o baie completa de afectiune calma...
Iar asta din pricina imaginatiei, desigur. Insa un folos tot cred ca am: am o vaga idee, cat de firava, asupra a ceea ce poate simti un om la revarsarea Harului asupra lui... Daca asa ma simt eu atunci, fie si in inchipuire, oare cat de neasemuit si de nespus poate trai un om al lui Dumnezeu taina cunoasterii Lui prin rugaciunea curata? Si ma clatin de uimire si neputinta de a cunoaste... si surid mangaiat in mica mea experienta onirica, incurajat ca se poate, intr-adevar, ca omul sa aiba parte si de alte trairi decat cele ordinare.

Iar cuvantul lui Petru, strabatut el insusi de focul Dumnezeirii, vine sa randuiasca cu chip de intelesuri si noime pricepute deopotriva de minte si inimi, o experienta care se cerea exprimata si comunicata: intre ei, pentru ei, intre ei si noi, intre noi, pentru noi si pentru toti cei din Biserica in veci.
Este experienta indumnezeirii omului aflat in Comunitatea Euharistica. Este Insusi Hristos Cel aflat intre noi si in noi. Atunci, acolo, cu ei...

Last edited by ioan cezar; 14.08.2012 at 03:16:13.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul - un exercitiu terapeutic mirelat Pocainta 13 10.01.2009 10:09:07
LUPTA CU CADEREA IN IMAGINATIE cozia Teologie si Stiinta 9 10.12.2007 12:07:37