Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Lasă tu banii strânși din colecte și afacerile Bisericii, eu mă refeream mai mult la proprietăți: păduri, patrimoniu, aur, nestemate și alte valori. Ca să mă refer doar la "puținul" ce a mai rămas în țară...
|
Si care e problema cu ele mai exact?
Nu ti se pare normal ca o tara majoritar ortodoxa, fie ea si statistici, Biserica Ortodoxa sa aiba istoric vorbind, proprietati?
Citat:
Scandal? Ce scandal? Biserica A.Z.Ș. nu face afaceri, iar banii strânși din colecte nu se tezaurizează, ci se investesc.
|
Nici in Biserica Ortodoxa nu stau si putrezesc prin conturile bancilor.
Citat:
Realitatea e că în bisericile neoprotestante (nu știu cum e în secte) donațiile nu se tezaurizează ci se investesc în proiecte (proiecte evanghelistice, proiecte sociale, etc.), unde e "duritatea" de care vorbiți?
|
Sa fim mai la obiect: sunt bani investiti in prozelitism, stiind ca orice nou prozelit inseamna prin sistemul mincinos al zecimii o sursa aproape sigura de venit si nu orice venit 20% din venitul sau brut sau chiar mai mult.
AZS - Stat in Stat care mai incaseaza (aproape) un TVA peste TV de la membrii lor.
Citat:
Nu credeți că e absurdă pretenția dumneavoastră? Biserica Ortodoxă face publică declararea averilor ei? Vă spun eu că NU. Nici măcar propriilor ei membri!
|
Cauta nitelus pe net si vezi ca sunt niste ziaristi de scandal care au publicat recent niste cifre despre bilanturile financiare ale unor Episcopii sau chiar la nivel de BOR.
Nu te miri cum nu se face acest lucru si pentru niscai diviziuni nationale ale AZS?
Nu de alta, dar ar face BOR sa arate ca niste copilasi cu cifrele care se vehiculeaza acolo.
Revin cu intreabarea: ai habar care sunt dar preferi sa taci din gura, sau nu stii nici tu macar?
Citat:
În prealabil postat de sad story
Si daca BOR nu face publica declararea averilor, de ce BAZS urmeaza acest exemplu?
|
Si la asta ai putea incerca un raspuns.
Citat:
Vorbiți în totală necunoștință de cauză! Donațiile aparțin în totalitate Bisericii care hotărește ce face cu ele. Pe de altă parte, zecimea - nici măcar ea nu este în totalitate folosită pentru salariile pastorilor.
|
Daca tot ai zis de salariul pastorilor, ia zi-ne si noua daca stii, primesc si ceva in plus fatza de salariul de pe statul de plata din zecimea adunata?
Procent, ceva?