Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.07.2012, 02:26:46
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Asta n-o prea inteleg. Oare nu face Dumnezeu din verde uscat si din uscat verde? Ce inseamna "sa-ti bati joc de taina Cununiei"? Cate cununii se (mai) fac "cu vrednicie si cu cinste"? Cate casatorii rezista in timp, dupa o dragoste... "cum n-a mai fost alta"?... Sau cumva s-a inteles ca biata fata ar accepta sa se marite cu un betiv sau badaran violent, sau cu unul de 60-70 de ani?... De ce "descompunem in fractii", pentru a exagera un gand spus la mahnire? Sa nu dea Dumnezeu cel bun si ingaduitor sa vrea sa ne indrepte pe noi, care nu vrem sa intelegem si nu ne punem in locul celui ce sufera, ci doar aranjam "garnitura", ca sa fie deliciul rusinii mai mare...
Nu inteleg de ce ati sarit asa. Nu casniciile care se destrama si care nu se fac cu cinste trebuie sa ne fie modelul. Credeam ca sunteti de acord ca noi, fetele, trebuie sa fim cu capul pe umeri cand facem o alegere, de vreme ce chiar in seara aceasta ati acuzat dur o femeie care se plangea ca nu poate sa se cunune ca este in intregime vinovata pentru situatia creata.

Sustin in continuare ca orice cununie care nu se face cu gandul la Hristos si la mantuirea amandurora, ci doar din ratiuni sociale, de temere de singuratate, egoism, carente afective, de asa-zisa iubire mare si cate or mai fi, mi se pare o batjocura la adresa acestei Taine. Pledez pentru responsabilitate si vigilenta, pentru ca odata ce te-ai injugat la asa ceva, nu mai poti sa dai inapoi. Oricum, merg pe principiul ca mai bine singura decat cu un dobitoc la usa - asta e, probabil ca voi ramane fata batrana. Dar mi se pare mai cinstit pentru o fata sa ramana singura, decat sa dea peste vreun crestin binevoitor cu care sa se cunune "cu cinste" de abia cand i-o face invitatie parintele Cleopa.

V-am raspuns mai dur, dar nu ma asteptam la acest mesaj de "indreptare", dupa cel adresat Patriciei 2006. In rest, fireste, dea Domnul sa ne vedem de pacatele noastre...

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Suferinta costel Generalitati 36 19.09.2024 00:20:42
Suferinta Ovidiu_26 Generalitati 8 19.09.2024 00:05:39
Bunicul din visul fetei mele clementia Generalitati 13 17.06.2011 13:06:08
Suferinta unui orb Elena_Elena Intrebari utilizatori 3 13.09.2010 20:14:49
suferinta=mantuire? eulaura Generalitati 26 28.08.2009 01:15:19