![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Insa eu cred cu sinceritate in ceea ce propovaduiesc si fac inaintea oamenilor, si inaintea lui Dumnezeu. Am multe metehne ca om, dar declar smerit inaintea lui Dumnezeu, ca unul din darurile cu care m-a daruit este sinceritatea. Pur si simplu nu pot sa ma mint singur. Stiu in ce cred si in Cine ma incred. ... Acum, cu privire la termenul "in parte", care in lb. greaca este meros, tu ai dreptate. Literal, cuvantul se refera la "parte' dintr-un intreg, si aici si in alte contexte din N.T. Insa tocmai in contextul respectiv, 1Corinteni13, termenul este nuantat in intelesul "aproape de realitate". Sa privim la versetele cu pricina in traducerea ortodoxa: "Pentru ca in parte cunoastem si in parte proorocim." - termenul gr. meros = parte dintr-un intreg; Iar "nuanta" termenului am inteles-o din versetul: "Caci vedem acum ca prin oglinda, in ghicitura, iar atunci, fata catre fata; acum cunosc in parte, dar atunci voi cunoaste pe deplin, precum am fost cunoscut si eu." Acum stim ca oglinzile in antichitate erau construite din metal, care era bine lustruit, insa nu puteau reproduce fidel o imagine datorita reflexiilor luminii in materialul respectiv. Aici suntem ajutati de urmatorul cuvant, "in ghicitura", unde originalul grecesc este enigma - ainigma. Aceasta este intelegerea mea in contextul respectiv. Si oricum, si fara acest verset, eu am avut dintotdeauna o convingere launtrica ca noi, oamenii, oricat de mult ne-am stradui, chiar si cu creierele noastre turate peste cei 10%, nu putem afirma ca suntem detinatorii 100% a adevarului despre Adevar. Iar Dumnezeu, care cunoaste limitarile noastre, nu ne va judeca dupa procentul intelegerii, a cata "parte" din intreg cunoastem, ci mai degraba ca ceea ce am cunoscut si inteles ca fiind El si de la El, sa aplicam si sa traim in viata noastra. Asa sa ne ajute Bunul nostru Dumnezeu, pe toti aceia care am raspuns chemarii Lui. Binecuvantat sa fie Numele Lui in veci. Slava Lui pentru toate! Amin. Last edited by ucenic; 11.06.2012 at 07:39:18. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Miscarea Legionara | anonim97 | Generalitati | 366 | 26.08.2013 13:58:23 |
Miscarea Sfantului Graal | alexandra28again | Generalitati | 4 | 16.07.2008 19:40:13 |
|